מישהוא התמודד עם הקונטרס הזה? הרי הוא מיישב את כל ההשגות, ולפי''ז אפשר לסמוך על האור לציון !הפלא הגדול הוא מה שכתב:
הצג קובץ מצורף 4296ואיך יתכן שדבר שנצטער בו אותו צדיק יכשל בו זרעו...
הצג קובץ מצורף 4297
מישהוא התמודד עם הקונטרס הזה? הרי הוא מיישב את כל ההשגות, ולפי''ז אפשר לסמוך על האור לציון !הפלא הגדול הוא מה שכתב:
הצג קובץ מצורף 4296ואיך יתכן שדבר שנצטער בו אותו צדיק יכשל בו זרעו...
הצג קובץ מצורף 4297
ראשית אין מה להשיב על מי שכתב בעצמו בהקדמתו שלא טרח לעיין בציונים אליהם הפנה מרן בהם הוא מרחיב.מישהוא התמודד עם הקונטרס הזה? הרי הוא מיישב את כל ההשגות, ולפי''ז אפשר לסמוך על האור לציון !
מפני הטועין.
מישהוא התמודד עם הקונטרס הזה? הרי הוא מיישב את כל ההשגות, ולפי''ז אפשר לסמוך על האור לציון !
איפה הקונטרס ?דוקא מאד השתכנעתי מהקונטרס הזה ! הוא ענה על הכל והדגיש שהרוב אינן השגות אלא חילוקי דרך פסיקה כרגיל וכו'
אה"נ, אין חולק שיש חלוקי פסיקה, אבל מרן הוכיח שרוה"פ ס"ל כוותיה.דוקא מאד השתכנעתי מהקונטרס הזה ! הוא ענה על הכל והדגיש שהרוב אינן השגות אלא חילוקי דרך פסיקה כרגיל וכו'
עי' פת"ש חו"מ סי' יז ס"ק יא משם שו"ת שבות יעקב ח"ג סי' צ"ט שהשיב לצד אחד בענין מי שביזה לת"ח, וכתב הגם שאין להשיב לאחד מן הצדדים, אמנם כבר הזהירו חז"ל דאסור לשמוע זילותא דצורבא מרבנן ולשתוק, ובודאי ראוי להפך בזכותא דצורבא מרבנן. עכ"ל. ואוקי באתרין.נראה שיש פה חוסר צדק להביא רק את התגובה נגד !!!!!!!!
וכמו שכבר כתבת פה, ומצווה בחזרת...עי' פת"ש חו"מ סי' יז ס"ק יא משם שו"ת שבות יעקב ח"ג סי' צ"ט שהשיב לצד אחד בענין מי שביזה לת"ח, וכתב הגם שאין להשיב לאחד מן הצדדים, אמנם כבר הזהירו חז"ל דאסור לשמוע זילותא דצורבא מרבנן ולשתוק, ובודאי ראוי להפך בזכותא דצורבא מרבנן. עכ"ל. ואוקי באתרין.
אייעץ זאת לשבות יעקב. אולי יחזור בו ויורה כדבריך שמותר לפרסם דברי ביזוי על ת"ח...צריך לדעת איך להתמודד ....
אם לא תביאו זה לא יבטל את זה....
רק אם תוכל לסדר לי דרך להעביר לו את דבריך.תודה וישר כח....
לאט לך ידידי, שלא יקרא לו חלילה למעלה...רק אם תוכל לסדר לי דרך להעביר לו את דבריך.
וכבר היה דברים מעולם...לאט לך ידידי, שלא יקרא לו חלילה למעלה...
מקור.וכבר היה דברים מעולם...
אמנם כתבת את זה בהומור (כך אני מניח) אבל...מקור.
אבל מה?אמנם כתבת את זה בהומור (כך אני מניח) אבל...
לא ידוע לי בבירור, אבל כמדומה שיש איזה סיפור לא זכור לי כ"כ...אבל מה?
יש מקור שיש בזה בעיה, או שקרו מזה בעיות?
לא פתחתי פה, ואפי' לא מקלדת... סה"כ יש כאלו שהכניסו בכוונת דבריי אי אלו מחשבות.לא ידוע לי בבירור, אבל כמדומה שיש איזה סיפור לא זכור לי כ"כ...
אבל למה לפתוח פה?