נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
בדיוק ראיתי בת"בזכור לי שמיקל במקום צורך וכדו'.
אולי הוא סבור שצריך להחמיר לכתחילה, אבל במקום מצוה אין להחמיר, כמו שפסק ביחוה דעת להתיר לנסוע באוטובוס לפני זמן ר"ת לצורך זיכוי הרביםבדיוק ראיתי בת"ב
דבילקו"י ד' תעניות לגבי ר"ת במוצאי ת"ב כתב שדעת מרן אאמו"ר יש להחמיר אפ' המלאכות דרבן במוצ"ש
והיה לפלא בעיני
ועוד ששנים שמענו מהגר"א בוטבול דדעת מרן שרק במלאכות דאו' מרן אומר לשבת
וידוע שמרן היה נוסע ברכב לפני ר"ת וצ"ע
מצו"באולי הוא סבור שצריך להחמיר לכתחילה, אבל במקום מצוה אין להחמיר, כמו שפסק ביחוה דעת להתיר לנסוע באוטובוס לפני זמן ר"ת לצורך זיכוי הרבים
יפה.ולפי''ז אפשר להעשות מלאכה מיד בזמן ר''ת, ולא צריך להוסיף כמה דק' לתוספת שבת אחרי צה''כ דר''ת, כיון שתוספת שבת מצות עשה (וי''א דרבנן וי''א שאינה נוהגת בכלל) כיון שתוספת שבת אין בה איסור סקילה אלא ביטול עשה כמו ק''ש.
בימי הקיץ אפשר אפילו לפני הזמן של ר"ת שכתוב בלוח, וכפי המבואר בביה"ל בסימן רסא' ד"ה שהוא שלשה מילין ורביע, שאפשר לחשב הזמן בשעות שוות ולא בשעות זמניות, וכ"פ בהלכ"ב (חי"ד קונטרס "כי בא השמש" עמ' רכד') ועוד הוסיף שבימות החורף אפשר להקל לעשות מלאכה כעבור שעה אחת שווה, אחר השקיעה.ולפי''ז אפשר להעשות מלאכה מיד בזמן ר''ת, ולא צריך להוסיף כמה דק' לתוספת שבת אחרי צה''כ דר''ת, כיון שתוספת שבת מצות עשה (וי''א דרבנן וי''א שאינה נוהגת בכלל) כיון שתוספת שבת אין בה איסור סקילה אלא ביטול עשה כמו ק''ש.
גם אני חשבתי כךולפי''ז אפשר להעשות מלאכה מיד בזמן ר''ת, ולא צריך להוסיף כמה דק' לתוספת שבת אחרי צה''כ דר''ת, כיון שתוספת שבת מצות עשה (וי''א דרבנן וי''א שאינה נוהגת בכלל) כיון שתוספת שבת אין בה איסור סקילה אלא ביטול עשה כמו ק''ש.
עיין לעיל שהבאתי מילקוט יוסף שבת א-ד עמ' תשכגאני מצטט מיקו"י קיצור שו"ע (ח"ב עמו' קע"א) וז"ל
אחר כעשרים דק' משקיעה"ח בערך מותר לאכול במוצאי ת"ב, ובת"ב אי"צ להחמיר לזמן ר"ת, שאין מחמירים בזה אלא באיסורי תורה. עכ"ל.
מי שמכיר משהו אחר נשמח שיעדכן.
דרך אגב, משהו מחמיר לגבי ק"ש של ערבית זמן ר"ת? ודאי שלא.
הרי שאין מחמירין גם באיסורי תורה, אלא רק בסקילה וכרת, כשבת ויוה"כ. כנלענ"ד.
צריך עיון גדול.עיין לעיל שהבאתי מילקוט יוסף שבת א-ד עמ' תשכג
כי אין בזה שום הפסד, להמתין דקה-שתים-שלש, משא''כ להמתין לק''ש וספיה''ע לזמן ר''ת זה טורח ציבור גדול מאוד. הרי ממילא אתה כבר מחכה 30-45 דק' יותר מהזמן הרגיל, חכה עוד 2 דק', מה יקרה ?גם אני חשבתי כך
אבל בהלכה ברורה כותב מפורש שמי ששומר ר"ת צריך לעשות תוספת ולא מצוין סיבה או מקור
ושלחתי לשאול בע"פ למרן שליט"א ואמר שצריך לעשות תוספת ולא ציין סיבה
אלא סיפר שכך מרן היה נוהג
סברא יפה.כי אין בזה שום הפסד, להמתין דקה-שתים-שלש, משא''כ להמתין לק''ש וספיה''ע לזמן ר''ת זה טורח ציבור גדול מאוד. הרי ממילא אתה כבר מחכה 30-45 דק' יותר מהזמן הרגיל, חכה עוד 2 דק', מה יקרה ?
זה לא סברא הלכתית זה סברא מציאותיתסברא יפה.
הייתי מנסח את זה בצורה כזו -
בשביל להרויח תוספת שבת לשי' ר"ת בנקל, להמתין עוד דקה. (לתוספת שבת אין שיעור).
אבל ודאי שזו חומרא (על גבי חומרא) ולא מעיקה"ד.
נכון מאוד.דרך אגב, משהו מחמיר לגבי ק"ש של ערבית זמן ר"ת? ודאי שלא.
מרן היה מחמיר,יש סיפור מצחיק שהוא היה בדרך לבי"ח וקרא שוב שמע ישראל כדי להדר בר"ת וחשבו שהוא ח"ו בשמע ישראל שלפני..
אבל בעיקרון כולם מחמירים בר"ת,לכוון בק"ש שעל המיטה לצאת גם לשיטת ר"ת בק"ש משום ספיקא דאורייתא לחומרא,כמו שמרן שליטא מורה בעניין לכתחילה מגן אברהם בבוקר