פלגיאט לחוד, וזלזול בכבודו של האדם, ואי הכרה בחכמתו לחוד.שלחתי לכם כאן (מה שנחוץ לראות סימנתי בטוש זוהר) את הגאון הרב יעקב סופר שליט"א שמביא בספרו אור משה (סימן טז) את התורה תמימה ומלין עליו למה התורה תמימה לא מזכיר את המלבי"ם וכותב הרב סופר עיין בילקוט הגרשוני:
ושלחתי כאן את הגאון הילקוט הגרשוני על מסכת נזיר בדף כג שכותב וז"ל ואני הולך רכיל מגלה סוד (מי שרצה כאן לומר עלי למה לספר לשון הרע שילין גם על הגאון ילקוט הגרשוני אה"כ) דהקושיא וגם התירוץ הנ"ל כתוב הדר הוא במהרש"א וכו והמחבר הזה ברחיי' בעלמא קונה הכל לעצמו במחכ"ת וכן לא יעשה עכ"ל דיבור חריף מאד על הגאון הרב עפשטיין:
ושלחתי כאן גם את ההקדמה שכותב התורה תמימה וז"ל ובמשך השנים נלקטו במוחי המון ענינים שונים עד שכמה מהם שוב אי אפשר לי עתה בעת סדור החבור לזכור שם בעליהם וכו. אל נא יאשימני המעין הישר ונקי הדעת למתלבש חלילה בטלית שאינה שלי כי ת"ל לא ברוחי ולא בנפשי ולא במדותי מדה מגונה זו. וחס לי' מדה כזו לזרעא דאבא וכו' עכ"ל איזה ענוה וכמה מחברי זמנינו צריכים ללמוד מיזה:
הוכחתם לדעת שעם כל מה שכתב התורה תמימה בהקדמתו בכל זאת יצא עליו הקצף מהרבה גאוני זמנו הילקוט הגרשוני והגאון הרב יעקב סופר
ואם על התורה תמימה כך. כ"ש וק"ו אדם שמתגאה בתורה שאינה שלו, ולא בפוסק אחד שנים אלא בשטיות בכל ספריו בשדה צופים תשובה אחר תשובה שנלקח מכל ספרי מרן היביע אומר חזון עובדיה טהרת הבית ועוד. פשוט לא יאומן. הוא הוציא 47 כרכים עוד מעט יגיע לספריו של מרן שכמעט הכל לקוח מתורתו. בלא להזכיר את שם מרן. ולא נעלם מזכרונו כהתורה תמימה. ולא התנצל שום התנצלות בהקדמתו לספר.
ולא מבין את כל המציצים כאן שהוא ת"ח והוא בקיא ברש"י בע"פ אז שיכתוב תורה משלו אם יש בו כל כך הרבה תורה, למה לקחת את כל תשובותיו של מרן במילה אחר מילה בלא שום בושה? אתמההה כמה עזות מצח יש בו. לפחות שיכתוב בהקדמה שהכל לקוח ממרן זצ"ל
נו וברור שתאמרו שאם יכתוב ממרן איך יכניס את ספרין לרב קניבסקי (שאגב היה אוהב לקרוא בספרים שלו. ואולי דא נחמא פורתא שהרב קניבסקי למד מתורתו של מרן ללא ידיעה. מי שרצה לראות היכן הרב קניבסקי למד את היביע אומר. אז הנה הראיה). ואיך יכניס את ספריו לעולם הישיבות. על דא קזעיקנא שאדם ללא עזות מצח מתגאה בתורה העצומה של מרן זצוק"ל כידוע לכולם שגדולי הדורות שיבחו את ספרי היביע אומר. והוא מתגאה במה שאינה שלו.
ברצוני כאן היה לכל מי שיכול להעביר את זה למרן הראשון לציון שליט"א לרבי משה יוסף שליט"א ולכל הגורמים אשר בארץ שידעו שהספר הזה. זה תשובותיו של מרן זצ"ל ושלא יעשה כזה עוד בישראל. ולא בשביל לגלות קלונו ח"ו באתי כאן, אלא לזעוק את העוול שחלק מהאשכנזים עושים בעזות מצח בלי שום יראת ה' לנגד עיניהם: