באוהל הרבי מליובאוויטש.שו הדא אוהל?
|
בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
באוהל הרבי מליובאוויטש.שו הדא אוהל?
|
על מי שמת ונקבר אומרים "קברו" "ציונו" וכיוצ"ב, אך מי שעודנה בחיים חיותו רק נסתלק מעינינו אומרים שהוא באהל, כך פירש לי חב"דניק אחד.שו הדא אוהל?
כמדומני שגם החבדניקים שאינם 'משיחיסטים' (שלא אומרים שהרב חי) קוראים לזה "אוהל".על מי שמת ונקבר אומרים "קברו" "ציונו" וכיוצ"ב, אך מי שעודנה בחיים חיותו רק נסתלק מעינינו אומרים שהוא באהל, כך פירש לי חב"דניק אחד.
תמצא לי חבדניק שאומר שהרבי נפטר.כמדומני שגם החבדניקים שאינם 'משיחיסטים' (שלא אומרים שהרב חי) קוראים לזה "אוהל".
מה שנכון נכון.תמצא לי חבדניק שאומר שהרבי נפטר.
התודעה שלהם היא תודעת "גאולה" , הם חיים נושמים ומצפים לגאולה מ'החיידר' .תמצא לי חבדניק שאומר שהרבי נפטר.
כל מי שהוא לא משיחיסט אומר שהרבי נפטר.תמצא לי חבדניק שאומר שהרבי נפטר.
ממש ממש לא.כל מי שהוא לא משיחיסט אומר שהרבי נפטר
איפה בדיוק?אז אה"נ נשמתו של הרבי פה איתנו
אני לא יודע... החבדניקים שאני מכיר מאוד מתעצבנים כל פעם שהם רואים דברים של המשיחיסטים שכתוב בהם "הרבי מלך המשיח שליט"א" וכד'.ממש ממש לא.
תשמע כל מיני מילים מכובסות נתעלם מעינינו, נתעלה וכיוצ"ב אבל לא תשמע את המילה מת או נפטר.
כנראה אתה מכיר את אלו שהתקלקלו...החבדניקים שאני מכיר
דווקא ניסיתי קצת לבדוק את זה, ואני עדיין נשאר בדעתי.כנראה אתה מכיר את אלו שהתקלקלו...
כמדומני שלא בדיוק. אאל"ט בספרים שלו הוא השמיט את המילה "שליט"א".כמדומני שהר' לאופר עדיין אוחז....
יש להם מריבה כמה להזכיר את זהאני לא יודע... החבדניקים שאני מכיר מאוד מתעצבנים כל פעם שהם רואים דברים של המשיחיסטים שכתוב בהם "הרבי מלך המשיח שליט"א" וכד'.
אצל חב''ד כידוע הכל אלקותדווקא ניסיתי קצת לבדוק את זה, ואני עדיין נשאר בדעתי.
הם אומרים שהרבי הסתלק, וכמובן מציינים את יום ההילולא שלו בג' בתמוז.
רק אלה עם הדגלים הצהובים אוחזים שהרבי עדיין חי.
* אני מכיר עשרות רבות, ובכללם את רוב השלוחים בעיר אשדוד...
הדיון לא היה לגבי משיח. לא אמרתי שמי שהוא לא משיחיסט הוא לא אומר שהרבי המשיח, אלא שהוא לא אומר שהרבי חי.יש להם מריבה כמה להזכיר את זה
אבל בשורש הדברים כולם סבורים שהוא משיח
כיון שהוא אמר זאת כמעט במפורש
וכלום תלמיד חולק על רבו אתמהההההה
בפשטות זה הא בהא תליאהדיון לא היה לגבי משיח. לא אמרתי שמי שהוא לא משיחיסט הוא לא אומר שהרבי המשיח, אלא שהוא לא אומר שהרבי חי.