בקיצור, נין ונכד לתנא קמא...אדרבה, הרב משען בכוונה נקט שמות שידוע שלא היה להם ילדים.
בן אחר בן עד השיטה לא נודע למי...
בקיצור, נין ונכד לתנא קמא...אדרבה, הרב משען בכוונה נקט שמות שידוע שלא היה להם ילדים.
אדרבה, הרב משען בכוונה נקט שמות שידוע שלא היה להם ילדים.
בכוונה תחילה כתבתי "כפי הנראה" כי יש בזה מחלוקת החוקרים, אבל יותר מסתבר שאכן לא היו לו ילדים.תבדוק זאת שוב.
כי כפי הנראה לרבינו חיים בן עטר זיע"א לא היו ילדים.
ובא הרב משען והכריע ביניהם!!!בכוונה תחילה כתבתי "כפי הנראה" כי יש בזה מחלוקת החוקרים, אבל יותר מסתבר שאכן לא היו לו ילדים.
לגר"ח היה בן אחד מזיווג שני, אין לי כעת את המקור תחת ידי.תבדוק זאת שוב.
כי כפי הנראה לרבינו חיים בן עטר זיע"א לא היו ילדים.
אדרבא תחכימנולגר"ח היה בן אחד מזיווג שני, אין לי כעת את המקור תחת ידי.
חפשתי במה שתחת ידי (בר אילן) וזה מה שמצאתי, (אכן, זכור לי מקור ברור יותר):אדרבא תחכימנו
אם הוא מרבני מרוקו, בעל המעשה דגוב האריות, אזי אינו מיוצ"ח דאוה"ח הקדוש זיע"אמו"ה יהודה בן עטר ס"ט
אל תשכח שגם צאצא של אברהם אבינו האדם הגדול בענקיםאלא מצאצאי האור החיים הקדוש והרב שרשי הים ע"ה.
אא"כ הוא בן גרים...אל תשכח שגם צאצא של אברהם אבינו האדם הגדול בענקים
רוחני לא ביולוגי.אב המון גוים
בס' נר המערבי הובא שי"א שהיו לו שתי בנות.אדרבא תחכימנו
מי מחברו?בס' נר המערבי
כמדומה ר' חנוך ריגל ז"ל.מי מחברו?
אכן.כמדומה ר' חנוך ריגל ז"ל.
מופיעה בו האגדה המפורסמת על אותו רב שכלא את רבינו האוה"ח הק' בזמן גלותו?כמדומה ר' חנוך ריגל ז"ל.
אני לא מבין עד הבא''ח זה לא היה סכנה???????חששו לדברי הבא"ח, אני חושב שהבאתי את דבריו של הרב בן ציון באורון שכתב שמנהג השתנה בגלל חכמי בגדד.
והסיבה שלא שינו משום שגדולי וחכמים חששו לדברי הבא"ח וככה רוב עם ישראל נוהג לכן אין צורך לשנות כי אין הדבר גובל באיסור. ואולי סמכו על היפה ללב שכל דין נפילת האפים הוא משום מנהג.
יותר חד. האם ראינו מישהו בכל הדורות האחרונים שנפל על פניו ואמר לדוד אליך וכו' והסתכן??אני לא מבין עד הבא''ח זה לא היה סכנה???????
ראית מישהו [ספרדי] שאכל דגים עם חלב והסתכן?!יותר חד. האם ראינו מישהו בכל הדורות האחרונים שנפל על פניו ואמר לדוד אליך וכו' והסתכן??
היינו צריכים לראות מיתה המונית אצל כל עמך בית ישראל שנופלים על פניהם, ולא חזינן הכי.