ולא די שסובל אלא גם נקרע אותו.אני מתכוון שהצדיק סובל ע"י שכנו.
ולא די שסובל אלא גם נקרע אותו.אני מתכוון שהצדיק סובל ע"י שכנו.
תפסיק להיות תמים. צורב צעיר שמדבר כך בלשון "מוסר" כביכול על גדול הדור לא ראוי הוא לשום כבוד. ואדרבא בכוונה הוא לא מזכיר את מרן זצוק"ל כי הוא לא היה מעז לכתוב מה שכתב אם זה במפורש עליו. לכן עשה בתחכום כאילו אין כוונתו עליו.הזכירו כמה פעמים, לדבר בכבוד לרבנים, מרן שליט"א חוזר על כך פעמים רבות, מחלוקת היא לא סיבה לזלזול!!!
צודקים. אבאר דברי.
כוונתי שנעשה חסד עם מרנא וורבנא חסידא קדשיא הבן איש חי שנסיר משם את הקונטרס הנ"ל. דמה לבר עם התבן. זו כוונתי. שלא יהיה צער לצדיק שנמצא בשכנותו דברי בלע כאלו.
תפסיק להיות תמים. צורב צעיר שמדבר כך בלשון "מוסר" כביכול על גדול הדור לא ראוי הוא לשום כבוד. ואדרבא בכוונה הוא לא מזכיר את מרן זצוק"ל כי הוא לא היה מיעז לכתוב מה שכתב אם זה במפורש עליו. לכן עשה בתחכום כאילו אין כוונתו עליו.
מי שלא רוצה ללמוד בהוצאה הזו של המקבציאל לא צריך אין צורך לדבר באופן בוטהצודקים. אבאר דברי.
כוונתי שנעשה חסד עם מרנא וורבנא חסידא קדשיא הבן איש חי שנסיר משם את הקונטרס הנ"ל. דמה לבר עם התבן. זו כוונתי. שלא יהיה צער לצדיק שנמצא בשכנותו דברי בלע כאלו.
דבריך לוטים בערפלשעקמו את הכללי ההלכה לומר שהולכים אחרי מרן אפי' נגד האר"י וכו' וממש כאילו נותן לו מוסר.
איפה הוא מדבר בלשון "מוסר" כביכול על גדולי הדור???צורב צעיר שמדבר כך בלשון "מוסר" כביכול על גדול הדור לא ראוי הוא לשום כבוד
מרן רבן של ישראל שליט"א כבר כתב על הקונטרס הזה בחריפות בילקוט יוסף על שקרא לו "יראת ההוראה"איפה הוא מדבר בלשון "מוסר" כביכול על גדולי הדור???
יש עוד הוצאה?!מי שלא רוצה ללמוד בהוצאה הזו של המקבציאל לא צריך אין צורך לדבר באופן בוטה
יש לי שני הוצאות ואינם תחת ידי כעתיש עוד הוצאה?!
יש הוצאה אחת של סאלם, בב' מהדורות, אחת עם הקונ' הנז', ואחת בלי.יש לי שני הוצאות ואינם תחת ידי כעת
איני יודע...יש הוצאה אחת של סאלם, בב' מהדורות, אחת עם הקונ' הנז', ואחת בלי.
הם לא מבקשים ממך אישור לפני כל הוצאה?איני יודע...
@ע"ה ס"ט תוכל להביא?מרן רבן של ישראל שליט"א כבר כתב על הקונטרס הזה בחריפות בילקוט יוסף על שקרא לו "יראת ההוראה"
מי יכול להביא את צילום הדברים מהילקו"י?
ישר כחיש סדרת הספרים "אבני יסוד", ספרים נפלאים ומקיפים מאד מאד.
לא משנה ליאתה מחפש ספרים שהולכים בדרך של מרן???
לא נותן אותם בקבצי פידיאףישר כח
יש באפשר להעלותם כאן?
ידוע כמובןיש כמובן גם בשו"ת יחו"ד ח"ז בתחילת הספר
מי הוא זה?יש בספריית בית המדרש שלו את כל סט יביע אומר (גם חלק יא). אך איני יודע אם עיין בכולם וכדומה.
[אני מכיר אותו אישית, ת"ח גדול מבוגר קצת וירא שמיים גדול מסגנון החכמים של פעם (כל ימים נוראים שאני בבני ברק אצל הוריי, אני מתפלל בבית הכנסת שלו ומתענג על תפילותיו העריבות הניכרות שיוצאות מתוך לבו הטהור)].
יש באפשר להעלות לכאן את זה ?בשנת תשס"ב לא היה קובץ בית יוסף...
עכ"פ, כתב בעניין זה @הרב שמעון ללוש בגליון מה סי' ע"ג.
וכן הרב @אושרי רביב בגליון מז סי' קמ"א.