קופת העיר בני ברקיש מקור להתפלל בקבר השל"ה בער"ח סיון, או שזה הגיע רק מחמת התפילה הנ"ל?
האמת שאף פעם לא שמעתי את התוכנית שלו אבל משום מה יצא לי לשמוע בנסיעה בדרך ובדיוק שמעתי את מה שאתו מאזין אמר לו אך הוא הדגיש מפורש כזכור לי שזה לא קשור לפני תפילת השל''ה ושזו סגולה של השל''ה לכשעצמה בלי קשר לפני התפילה של השל''ה נפק''מ שאם לא תשיג זאת אל תחשוש שזה תלוי בזהאתמול בלילה [בשעה 9.40 בערך] עלה מישהו ברדיו אצל יענקל פרידמן ואמר שכמה דפים לפני כן בשל"ה מובאים 10 פרקי תהלים שכותב עליהם הבטחות גדולות, ומסר איזה מייל שאפשר לקבל בו אותם, לא הצלחתי לשמוע בדיוק מה היה מדובר שם והיכן זה בדיוק, מחמת טירדת הדרך, שמא מי שיודע יוכל להביא לכאן
הרב בידרמן בהדלקה השנה הזכיר משהו כעי"ז מהשל"ה. מצורפת ההסרטה.אתמול בלילה [בשעה 9.40 בערך] עלה מישהו ברדיו אצל יענקל פרידמן ואמר שכמה דפים לפני כן בשל"ה מובאים 10 פרקי תהלים שכותב עליהם הבטחות גדולות, ומסר איזה מייל שאפשר לקבל בו אותם, לא הצלחתי לשמוע בדיוק מה היה מדובר שם והיכן זה בדיוק, מחמת טירדת הדרך, שמא מי שיודע יוכל להביא לכאן
יש לי את זה מקווה שאזכור יותר מאוחר ואכתוב את הפרקים האמורים.אתמול בלילה [בשעה 9.40 בערך] עלה מישהו ברדיו אצל יענקל פרידמן ואמר שכמה דפים לפני כן בשל"ה מובאים 10 פרקי תהלים שכותב עליהם הבטחות גדולות, ומסר איזה מייל שאפשר לקבל בו אותם, לא הצלחתי לשמוע בדיוק מה היה מדובר שם והיכן זה בדיוק, מחמת טירדת הדרך, שמא מי שיודע יוכל להביא לכאן
ראיתי כעת אצלי בקונטרס "תהלות השל"ה" הביאו מספר שלה"ק [מסכת תמיד פרק נר מצוה צ"ה] לומר העשרה מזמורים בכל יום וחילקם שם לתלתא דפורענותא שהם נגד קו הדין (פרקים עט פ קלז) תלתא דתיובתא נגד קו החסד (פרקים כה נא צ) תלתא דנחמתא נגד קו הרחמים (פרקים פט צח קז) ופרק עשירי (צו) מענין הגאולה העתידה.אתמול בלילה [בשעה 9.40 בערך] עלה מישהו ברדיו אצל יענקל פרידמן ואמר שכמה דפים לפני כן בשל"ה מובאים 10 פרקי תהלים שכותב עליהם הבטחות גדולות, ומסר איזה מייל שאפשר לקבל בו אותם, לא הצלחתי לשמוע בדיוק מה היה מדובר שם והיכן זה בדיוק, מחמת טירדת הדרך, שמא מי שיודע יוכל להביא לכאן
יש מקור להתפלל בקבר השל"ה בער"ח סיון, או שזה הגיע רק מחמת התפילה הנ"ל?
ושם פרק נר מצוה ק' כתב בזה"ל: ... וביותר צריך זירוז להתפלל שיהיה לו זרע כשר עד עולם וכו' ולבי אומר שעת רצון לתפילה זו בערב ר"ח סיון הוא החודש שבו נתנה התורה וכו' וראוי לישב בתענית ביום ההוא הוא ואשתו ויתעוררו בתשובה ויתקנו כל עניני הבית איסור והיתר טומאה וטהרה וכל הענינים. ויתנו צדקה לעניים הגונים*. ואם אפשר לבעל להתענות אז הפסקה מה טוב ומה נעים ועל כל פנים יהיה תענית גמורככל דיני תענית ציבור וזו הנוסחא של התפילה, עכ"ל. ואז מביא את התפילה הידועה (כמדומה שקצת בשינויי לשון מהמפורסם.)קופת העיר בני ברק
אבל זה נראה שאין שום קשר לתפילת השל''ה תקן אותי אם אני טועהראיתי כעת אצלי בקונטרס "תהלות השל"ה" הביאו מספר שלה"ק [מסכת תמיד פרק נר מצוה צ"ה] לומר העשרה מזמורים בכל יום וחילקם שם לתלתא דפורענותא שהם נגד קו הדין (פרקים עט פ קלז) תלתא דתיובתא נגד קו החסד (פרקים כה נא צ) תלתא דנחמתא נגד קו הרחמים (פרקים פט צח קז) ופרק עשירי (צו) מענין הגאולה העתידה.
(ולטובת מי שירצה ויהיה לו לתועלת העתקתי את הפסוקים הנ"ל שכתב לומר אח"כ.)
ואחר קריאת אלו העשרה מזמורים יאמר:
והיתה להשם המלוכה:
והיה השם למלך על כל הארץ, ביום ההוא יהיה השם אחד ושמו אחד:
שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד:
ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד:
ושם ביאר ברוחב יותר ע"פ הסוד וכן למה דוקא מזמורים אלו.
ושם פרק נר מצוה ק' כתב בזה"ל: ... וביותר צריך זירוז להתפלל שיהיה לו זרע כשר עד עולם וכו' ולבי אומר שעת רצון לתפילה זו בערב ר"ח סיון הוא החודש שבו נתנה התורה וכו' וראוי לישב בתענית ביום ההוא הוא ואשתו ויתעוררו בתשובה ויתקנו כל עניני הבית איסור והיתר טומאה וטהרה וכל הענינים. ויתנו צדקה לעניים הגונים*. ואם אפשר לבעל להתענות אז הפסקה מה טוב ומה נעים ועל כל פנים יהיה תענית גמורככל דיני תענית ציבור וזו הנוסחא של התפילה, עכ"ל. ואז מביא את התפילה הידועה (כמדומה שקצת בשינויי לשון מהמפורסם.)
* מכאן כנראה לקחו הקופות למיניהם את הרעיון..
בברכת שיתקבלו התפילות ברצון ונזכה ויהיו בנינו ובנותינו עובדי ה' באמת אנחנו וצאצאינו וצאצאי צאצאינו, אמן.
לא נראה בכלל שיש קשר. (זה היה הנידון? לא שמתי לב)אבל זה נראה שאין שום קשר לתפילת השל''ה תקן אותי אם אני טועה
אגב שהוזכרה תפילה יקרה זו מצאתי והעלתי אליכם אישים יקר'א:
מקורה של תפילת השל"ה
למרות ששמה של התפילה שאנו מתפללים בערב ר"ח סיון היא תפילת השל"ה, אך השל"ה עצמו לא חיברה, וכפי שכתב: אמנם כגון דא צריך אני לאודעי ולפרסם, סדר התפילות שמצאתים בקונטרסו של אחד מהמדקדקים הדבקים בה', וסידר סדר ותפילה לעצמו לכל ענין המצטרך לו והכל יפה בעתו, ובזה מראה כי משליך על ה' יהבו בכל ענייניו.
יש שטעו לומר שכוונתו לספר "חמדת ימים", אולם ההיפך הוא הנכון - בעל "חמדת ימים" הוא אשר העתיק מספר של"ה. יש המייחסים (לוח דבר בעיתו) תפילה זו לרבי שבתי סופר מפרעשמילא.
בתפילת השל"ה (המצורפת לגליון זה) תוכלו למצוא תוספת תפילה שהתקבל לאומרה, ומקורה מ"סידור השל"ה - שער השמים". רק נעיר שאף ששם הסידור מצביע על כך שמקור התפילה הוא מהשל"ה, אך כפי שהעיד מסדר הסידור, שליקט תפילות, תחינות ובקשות חשובות גם משאר ספרי קודש.
תפילת נוספת שיש שכינוה תפילת השל"ה, היא תפילת האדם על זיווגו. תפילה זו הובאה בקיצור של"ה לרבי יחיאל מיכל אפשטיין, אך הוא כבר הודיע בשער הספר: כי יש בו הגהות וחידושי דינים מספרים חדשים וגם ישנים מה שלא נמצא בספר הנחמד של"ה.
אמנם תפילה זו הובאה בספר "חופת חתנים", ושם כתב: הצגתי פה התפילה שיסד הר' בשל"ה בתוספת נופך. אך אין ידוע מה כוונתו, שלא נמצא בשל"ה תפילה מעין זו.
ברוך תהיה, פתרת לי עוד מילתא דתמיהא לי בההיא שעתא מה זה הסדר המבולבל לכאורה של הפרקים, ועתה אכן נודע הדברראיתי כעת אצלי בקונטרס "תהלות השל"ה" הביאו מספר שלה"ק [מסכת תמיד פרק נר מצוה צ"ה] לומר העשרה מזמורים בכל יום וחילקם שם לתלתא דפורענותא שהם נגד קו הדין (פרקים עט פ קלז) תלתא דתיובתא נגד קו החסד (פרקים כה נא צ) תלתא דנחמתא נגד קו הרחמים (פרקים פט צח קז) ופרק עשירי (צו) מענין הגאולה העתידה.
(ולטובת מי שירצה ויהיה לו לתועלת העתקתי את הפסוקים הנ"ל שכתב לומר אח"כ.)
ואחר קריאת אלו העשרה מזמורים יאמר:
והיתה להשם המלוכה:
והיה השם למלך על כל הארץ, ביום ההוא יהיה השם אחד ושמו אחד:
שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד:
ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד:
ושם ביאר ברוחב יותר ע"פ הסוד וכן למה דוקא מזמורים אלו.
ושם פרק נר מצוה ק' כתב בזה"ל: ... וביותר צריך זירוז להתפלל שיהיה לו זרע כשר עד עולם וכו' ולבי אומר שעת רצון לתפילה זו בערב ר"ח סיון הוא החודש שבו נתנה התורה וכו' וראוי לישב בתענית ביום ההוא הוא ואשתו ויתעוררו בתשובה ויתקנו כל עניני הבית איסור והיתר טומאה וטהרה וכל הענינים. ויתנו צדקה לעניים הגונים*. ואם אפשר לבעל להתענות אז הפסקה מה טוב ומה נעים ועל כל פנים יהיה תענית גמורככל דיני תענית ציבור וזו הנוסחא של התפילה, עכ"ל. ואז מביא את התפילה הידועה (כמדומה שקצת בשינויי לשון מהמפורסם.)
* מכאן כנראה לקחו הקופות למיניהם את הרעיון..
בברכת שיתקבלו התפילות ברצון ונזכה ויהיו בנינו ובנותינו עובדי ה' באמת אנחנו וצאצאינו וצאצאי צאצאינו, אמן.
שאלה - 81093יש מקור להתפלל בקבר השל"ה בער"ח סיון, או שזה הגיע רק מחמת התפילה הנ"ל?
צ"ע שבמגילת תענית שלפנינו הוא נזכר בכ"ט אייר: "בעשרים ותשעה בו מת שמואל הנביא וספדו לו כל ישראל".בהחלט יש לנו מסורת של יותר מאלף שנים שהיום כ״ח באייר הוא יום פטירתו של שמואל הנביא עליו השלום . כנזכר במגילת תענית
עיין כה"ח סימן תקף.צ"ע שבמגילת תענית שלפנינו הוא נזכר בכ"ט אייר: "בעשרים ותשעה בו מת שמואל הנביא וספדו לו כל ישראל".
צטטו בבקשהעיין כה"ח סימן תקף.
בשו"ע סי' תק"פ ס"ב כתוב שבתאריך כ"ח באייר מת שמואל הנביא.צ"ע שבמגילת תענית שלפנינו הוא נזכר בכ"ט אייר: "בעשרים ותשעה בו מת שמואל הנביא וספדו לו כל ישראל".
ומה בכך? אני שאלתי על מה שהרב הזכיר בשם מגילת תענית.בשו"ע סי' תק"פ ס"ב כתוב שבתאריך כ"ח באייר מת שמואל הנביא.