• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פלאפון בכולל

יש לי כלל ברזל
מי שצריך אותי באמת ...
ודחוף ידע איך להשיג אותי
נסו ויערב לימודכם ...
אז לא עניתי לאישתי היא מתקשרת לאברך היושב מאחרי
היא נשאלה על כך [איך את מסתדרת כשבעלך לא עונה - גם על ידי חמותי ומשפחתה וגם על ידי משפחתי ]
תשובה אחת
אני גאה שאני לא מצליחה לתפוס אותו -

אני חושב שכסף בכולל דבר חשוב אבל לפעמים זה נכון אברך לא צריך לחתוף ביזיונות רק בגלל איחור מה עוד אם מדובר בסיבה מוצדקת וחד פעמית
לגבי הפלאפון אני הבטחתי שאני סוף השבוע יחזיר לכם תשובה איך היה אז אני יכול לומר שהינחתי את הפלאפון בצד ברוב הסדרים בסה"כ רוב הטלפונים למעט שניים או 3 שלא נענו היו של אנשים שרצו אותי חוץ מזה הכל שטויות וגם לעצם הענין הדברים צריכים להיעשות מתוך רצון של האברכים ולא מתוך מקום שאברך ירגיש שעושים אותו סמרטות ריצפה
הקב"ה כל יכול זה אנחנו יודעים ב"ה... אבל לא בכל שעתא ושעתא מתרחיש ניסא ואין סומכין על הנס ;)
אני חושב שהכל נכון אבל ראשי כוללים צריכים שגם דברים יעשו מרצון
אני יכול לציין שאם יהייה מצב שאני מאחר לכולל הראש כולל לא יקבל תירוצים והןא פשוט יתרגז עלי מאוד אני מדבר על איחור חד פעמי ומסיבה ולא סתם כי מתחשק לי לאחר
לשם כך במצב ואני מאחר על מנת לחסוך מצב שאתפס באיחור אני נכנס מכניסה צדדית שאז לא רואים אותי וכל עוד לא ניראתי אצלו הכל בסדר
אני צר לי שאני צריך להכנס כמו גנב אבל אלו החיים אני לא אוהב לקבל בזיונות אני אוהב את הראש כולל אבל אין לי כוחות נפש לעמוד מולו ולקבל שפכטל של צעקות כמו שהיום שמעתי את הרב גלזר שליט"א שהחומוס באולמות ב23:00 בלילה אפשר לעשות ממנו שפכטל למריחה

לא הבנתי מה הלחץ מחודש תשיעי
בד''כ כשמגיע הזמן כבר מרגישים ואז נכון להיות זמינים
ובמקרה שזה בפתאומיות
וכי אברך הוא מיילדת או דולה

ובכלל כל ההימצאות של אברך בחדר לידה בעיני היה עדיף שימנעו מזה
אם לא באופן שהבעל נצרך ליתובי דעתא (ואה''נ בדורנו זה נעשה למנהג)
ובפרט שבהרבה פעמים יש הרבה איבוד זמן
ומכיר עובדים ומלמדים שלא יוצאים מהעבודה ומהת''ת בשביל השתתפות במעמד הלידה

אני חושב שהכל נכון אבל ראשי כוללים צריכים שגם דברים יעשו מרצון
אני יכול לציין שאם יהייה מצב שאני מאחר לכולל הראש כולל לא יקבל תירוצים והןא פשוט יתרגז עלי מאוד אני מדבר על איחור חד פעמי ומסיבה ולא סתם כי מתחשק לי לאחר
לשם כך במצב ואני מאחר על מנת לחסוך מצב שאתפס באיחור אני נכנס מכניסה צדדית שאז לא רואים אותי וכל עוד לא ניראתי אצלו הכל בסדר
אני צר לי שאני צריך להכנס כמו גנב אבל אלו החיים אני לא אוהב לקבל בזיונות אני אוהב את הראש כולל אבל אין לי כוחות נפש לעמוד מולו ולקבל שפכטל של צעקות כמו שהיום שמעתי את הרב גלזר שליט"א שהחומוס באולמות ב23:00 בלילה אפשר לעשות ממנו שפכטל למריחה
רבי ניסים לא חסרים כוללים חשובים בעיר שלך ובעיר הסמוכה, אם אתה רוצה אני יכול לעזור לך לחפש כולל אחר, בשביל מה אתה צריך להיכנס כמו גנב שיש בזה אולי גם חשש גזל
וסתם ככה אם איחרת מסיבה מוצדקת אתה לא צריך לפחד מאף אחד, ותגיד לראש כולל שלך בשמי שאין לו זכות לצעוק עליך, והוא צריך לדעת לכבד תלמידי חכמים

נערך לאחרונה:
אצלנו אסור פלאפונים - צריך להפקיד או לכבות
ולכל נשות האברכים יש מספר של אחד האחראים שזמין תמיד
ממה שאני ראיתי - כולל שאינו מקפיד על איסור שימוש בנייד הופך בחלק מהסדר לבית קפה.

חזור
חלק עליון