אני בכבודי
New member
מדוע פשוט שאדם שמגיע לעבודה הוא צריך להיות רציני ובכולל לא?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
לא בכל עבודה לוקחים את הפלאפון בכניסה...מדוע פשוט שאדם שמגיע לעבודה הוא צריך להיות רציני ובכולל לא?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
בכלל לא.זה הכולל עם העניבות?
אמת. ולא רק שם גם בתחנת משטרה זה המצב שם. לא מזמן הוזמנתי לתחנת מוריה [לא בשבילי ח"ו] וממש כך היה שם.לא בכל עבודה לוקחים את הפלאפון בכניסה...
אגב בהרבה מהעבודות ובפרט בנותני שירות, הם מצפצפים על הלקוחות ומקבלי השירות. כולל מרפאות שכל הזמן מתכתבים ומתעסקים עם האייפונים שלהם וצוחקים למסך...
אז בבקשה לא לקטרג על האברכים היקרים.
וגם שבכולל זה רק דמי בטלה, ולא דמי לימוד תורה, שאסור לקבל על זה כסף, ועצם זה שאברך מוותר על עבודה בחוץ עם הכנסה גבוהה ושוהה בבית ה' זה זכות, מכאן והלאה צריך לדרבן ולחזק ללמוד בתענית דיבור וברצף ולא ח"ו להתייחס אל האברך כאל ילד בגן.כמעט בכל מקום עבודה העובדים מתבטלים ומשחקים באייפון שלהם ואפילו ממש מול הלקוחות (גם בחדר לידה...)
בהרבה עבודות יש איחורים לכו תשאלו את המנהלים
גם קראתי לפני כמה שנים שהגר"נ קרליץ זצ"ל לא אחז מכל התנאים האלה שעושים הראשי כוללים, וסבר שאין לדמות אברך לעובד, כי אדם שעובד הוא בעבודה לפי השעות שלו, ואחרי שנגמרו שעות העבודה הוא כבר לא עובד
אבל אברך הוא 24/7 אברך, גם בערב, ערבי שבתות, שבתות וחגים בין הסדרים חופשות
כל הכבוד אבל זה לא אומר בא לכולל של הרב זילברשטיין שאין שם חוקים כאלו ועוד כוללים ותראה שלומדים שם חזק אם אתה מסכים לזה אשרייך אבל שראש כולל מתחיל להיכנס לקישקה זה לא לעניין ואל תביא לי ראיות מרבנים כי אם אתה מביא ראיות אז תביא ראיות אז שיביאו ראיות גם אייך בדורות קודמים היתחסו לאברכים אנשים נוח להם לספר על הרב שטיינמן שגם ילמדו ממנו עד הסוף בזנו בכולל של ... היה ראש כולל ש... עד שיום אחד הלכו לישאול את הרב שטיינמן והוא עצר אותואני למדתי בכולל שהיה אפשר להשים פלאפונים ליד האברכים וכל רגע אברכים היו עונים לכל שיחה לא משנה מי זה גם אם זה התרמה
וכיום ב"ה אני לומד בכולל מאוד נחשב בבני ברק ואנחנו שמים את הפלאפון בכניסה לכולל וראה איזה פלא אתה מגיע בסוף הסדר ורואה שיחות שלא רלוונטיות
אז אני כן בעד זה שמים את הפלאפון בכניסה האיכות של בלימוד היא שונה
מה גם שהראש כולל שלנו תמיד אמר משפט שכמה הוא נכון אתה לא משועבד לפלאפון שלך הפלאפון משעובד לך
לגבי הניסוח יתכן קצת התקפתי חזק ח"ו אני לא מזלזל ברבנים אבל הרב שטיינמן פעם נישאל אם לעשות תביעת אצבע אז הוא אמר שהוא לא מסכים אז אמרו שכמו במקום עבודה עושים כךובגלל זה מותר לך לכתוב ככה ללא מסננת ???
אומר לך את האמת גם אני לא מבין את השיטה - אבל האם חסר כוללים
יש לי צד להבין אותם והוא שלא יהפך לשוק הכרמל .....
ומה היית מעדיף שסוף החודש תקבל 300 שח כי הראש כולל לא משקר על התורמים ????
זה חלק ממסגרת .. שמעתי על מקומות עבודה [ואני רציני] שגם אין פלא' זה נמצא ברכב או בתא האישי ולא יוצא חוץ מהפסקות .
כנ"ל
ובגלל זה לצחוק על רבנים וגדולי תורה וראשי ישיבות ?????
זה כבר יותר ממוגזם
ונחזור לענין הפלא'
אני זוכר שבאוזני שמעתי גם את כ"ק מרן פוסק הדור וגם את כ"ק מעלת הרב דוד יוסף
שדיברו חמורות בענין הפלא'
אצל אברכים ובפרט אצל רווקים
[כל אחד דיבר על זה באופן נפרד בביהמד חזון יוסף פתח תקווה ]
וכך עלינו לנהוג אך ללא כפיית הראש כולל.מרן הראשון לציון שליט"א הורה כמה וכמה פעמים שכן ראוי לעשות, שבכניסה לכולל כל אחד שם את הפאלפון לתוך תיבה
שראש הכולל חושב שהוא כמעט אלוקים ואין עוד מלבדו ולכן על האברכים להניח את הפלאפון בסלסלה בכניסתם לכולל
שבבית הכסא מתעכבים יותר מדאי זמן בגלל הטלפון
קיים בהרבה כוללים גדולים ומכובדים.כמעט ולא שייך אשה בחודש תשיעי שבעלה לא יהיה זמין,
טביעת אצבעתביעת אצבע
מדוע פשוט שאדם שמגיע לעבודה הוא צריך להיות רציני ובכולל לא?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
כשתשלם לאברך [משכורת מלאה] כמו במקום עבודה, [תהיה לנו זכות לשאול שאלות מעין אלה.]
הייתי ב 4 כוללים 1 מהם אשכנזי ואני לא מכיר כזה דבר... טוב כנראה כוללים ספרדיים הם לא כ"כ מכובדים ...ניחא... אבל אחרי שגם בכולל האשכנזי לא ראיתי כזה דבר, אני מתחיל להיות סקפטי... גם אם יש לא נראה לי שזה אפילו מגיע למיעוט הניכר..קיים בהרבה כוללים גדולים ומכובדים.
אם אתה אומר אני מאמין לך, פשוט אני מהכרותי ונסיוני זה נראה לי מאוד מוזרחלילה וחס.
כולל בית הלל, למשל.
קודם כלכל הכבוד אבל זה לא אומר בא לכולל של הרב זילברשטיין שאין שם חוקים כאלו ועוד כוללים ותראה שלומדים שם חזק אם אתה מסכים לזה אשרייך אבל שראש כולל מתחיל להיכנס לקישקה זה לא לעניין ואל תביא לי ראיות מרבנים כי אם אתה מביא ראיות אז תביא ראיות אז שיביאו ראיות גם אייך בדורות קודמים היתחסו לאברכים אנשים נוח להם לספר על הרב שטיינמן שגם ילמדו ממנו עד הסוף בזנו בכולל של ... היה ראש כולל ש... עד שיום
כל אחד עם העיסוקים שלו בבית הכסא, לא חייבים לפרט ...!ועוד יש להוסיף דבר לא נעים שבבית הכסא מתעכבים יותר מדאי זמן בגלל הטלפון
אתה יודע מה חשבתי על מה שספרת על הטלפון וניסיתי אתמול לעשות ניסוי הנחתי את הטלפון בצד ולא היו שום שיחות דחופותאני ייודע שהבא ליטהר מסייעין בידו
ומי שמקריב לא לדבר בפלאפון באמצע הסדר או לא להסתכל אם התקשרו
אני רואה הרבה ישועות ואני רואה את זה אצלי ב"ה
תנסו גם לא תפסידו....