• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פלאפון בכולל

מדוע פשוט שאדם שמגיע לעבודה הוא צריך להיות רציני ובכולל לא?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
לא בכל עבודה לוקחים את הפלאפון בכניסה...
אגב בהרבה מהעבודות ובפרט בנותני שירות, הם מצפצפים על הלקוחות ומקבלי השירות. כולל מרפאות שכל הזמן מתכתבים ומתעסקים עם האייפונים שלהם וצוחקים למסך...
אז בבקשה לא לקטרג על האברכים היקרים.

לא בכל עבודה לוקחים את הפלאפון בכניסה...
אגב בהרבה מהעבודות ובפרט בנותני שירות, הם מצפצפים על הלקוחות ומקבלי השירות. כולל מרפאות שכל הזמן מתכתבים ומתעסקים עם האייפונים שלהם וצוחקים למסך...
אז בבקשה לא לקטרג על האברכים היקרים.
אמת. ולא רק שם גם בתחנת משטרה זה המצב שם. לא מזמן הוזמנתי לתחנת מוריה [לא בשבילי ח"ו] וממש כך היה שם.

כמעט בכל מקום עבודה העובדים מתבטלים ומשחקים באייפון שלהם ואפילו ממש מול הלקוחות (גם בחדר לידה...)
בהרבה עבודות יש איחורים לכו תשאלו את המנהלים
גם קראתי לפני כמה שנים שהגר"נ קרליץ זצ"ל לא אחז מכל התנאים האלה שעושים הראשי כוללים, וסבר שאין לדמות אברך לעובד, כי אדם שעובד הוא בעבודה לפי השעות שלו, ואחרי שנגמרו שעות העבודה הוא כבר לא עובד
אבל אברך הוא 24/7 אברך, גם בערב, ערבי שבתות, שבתות וחגים בין הסדרים חופשות

כמעט בכל מקום עבודה העובדים מתבטלים ומשחקים באייפון שלהם ואפילו ממש מול הלקוחות (גם בחדר לידה...)
בהרבה עבודות יש איחורים לכו תשאלו את המנהלים
גם קראתי לפני כמה שנים שהגר"נ קרליץ זצ"ל לא אחז מכל התנאים האלה שעושים הראשי כוללים, וסבר שאין לדמות אברך לעובד, כי אדם שעובד הוא בעבודה לפי השעות שלו, ואחרי שנגמרו שעות העבודה הוא כבר לא עובד
אבל אברך הוא 24/7 אברך, גם בערב, ערבי שבתות, שבתות וחגים בין הסדרים חופשות
וגם שבכולל זה רק דמי בטלה, ולא דמי לימוד תורה, שאסור לקבל על זה כסף, ועצם זה שאברך מוותר על עבודה בחוץ עם הכנסה גבוהה ושוהה בבית ה' זה זכות, מכאן והלאה צריך לדרבן ולחזק ללמוד בתענית דיבור וברצף ולא ח"ו להתייחס אל האברך כאל ילד בגן.

אני למדתי בכולל שהיה אפשר להשים פלאפונים ליד האברכים וכל רגע אברכים היו עונים לכל שיחה לא משנה מי זה גם אם זה התרמה
וכיום ב"ה אני לומד בכולל מאוד נחשב בבני ברק ואנחנו שמים את הפלאפון בכניסה לכולל וראה איזה פלא אתה מגיע בסוף הסדר ורואה שיחות שלא רלוונטיות
אז אני כן בעד זה שמים את הפלאפון בכניסה האיכות של בלימוד היא שונה
מה גם שהראש כולל שלנו תמיד אמר משפט שכמה הוא נכון אתה לא משועבד לפלאפון שלך הפלאפון משעובד לך
כל הכבוד אבל זה לא אומר בא לכולל של הרב זילברשטיין שאין שם חוקים כאלו ועוד כוללים ותראה שלומדים שם חזק אם אתה מסכים לזה אשרייך אבל שראש כולל מתחיל להיכנס לקישקה זה לא לעניין ואל תביא לי ראיות מרבנים כי אם אתה מביא ראיות אז תביא ראיות אז שיביאו ראיות גם אייך בדורות קודמים היתחסו לאברכים אנשים נוח להם לספר על הרב שטיינמן שגם ילמדו ממנו עד הסוף בזנו בכולל של ... היה ראש כולל ש... עד שיום אחד הלכו לישאול את הרב שטיינמן והוא עצר אותו

ובגלל זה מותר לך לכתוב ככה ללא מסננת ???
אומר לך את האמת גם אני לא מבין את השיטה - אבל האם חסר כוללים
יש לי צד להבין אותם והוא שלא יהפך לשוק הכרמל .....
ומה היית מעדיף שסוף החודש תקבל 300 שח כי הראש כולל לא משקר על התורמים ????
זה חלק ממסגרת .. שמעתי על מקומות עבודה [ואני רציני] שגם אין פלא' זה נמצא ברכב או בתא האישי ולא יוצא חוץ מהפסקות .

כנ"ל

ובגלל זה לצחוק על רבנים וגדולי תורה וראשי ישיבות ?????

זה כבר יותר ממוגזם
ונחזור לענין הפלא'
אני זוכר שבאוזני שמעתי גם את כ"ק מרן פוסק הדור וגם את כ"ק מעלת הרב דוד יוסף
שדיברו חמורות בענין הפלא'
אצל אברכים ובפרט אצל רווקים
[כל אחד דיבר על זה באופן נפרד בביהמד חזון יוסף פתח תקווה ]
לגבי הניסוח יתכן קצת התקפתי חזק ח"ו אני לא מזלזל ברבנים אבל הרב שטיינמן פעם נישאל אם לעשות תביעת אצבע אז הוא אמר שהוא לא מסכים אז אמרו שכמו במקום עבודה עושים כך
הרב שטיינמן ענה כש תשלם לאברך כמו במקום עבודה

למעשה יתכן וזה טוב שיש מגבלה על טלפונים רק זה צריך להיעשות מרצון האברכים שהאברך ירגיש שלא נוח לו לענות באמצע הסדר לא שאני הכי צדיק יש ללי הרבה לשפר ושהאבך ירגיש שכיף לו לבואל כולל אבל דברים נעשים באופן כפוי ואברך מניח לדוגמא את הפלאפון בביעוס בכופסה אז לא עשינו כאן כלום כי הוא לא לומד בכייף והוא יחפש קומבינות אייך להחזיק אצלו את הפלאפון בלי שישימו לב

אמת נכון הדבר שהרבה מהעובדים מתבטלים, אבל במקומות עבודה רציניים יש רצינות, ואין כלל בכוונתי לקטרג על לומדי תורתנו הקדושה
אבל חורה לי מה כל כך הפחד שלך שהטלפון לא יהיה לידך? הרי אתה טוען שאתה גם ככה מספיק רציני, לא?

(לאו דווקא אתה, ההבן העניין)

מרן הראשון לציון שליט"א הורה כמה וכמה פעמים שכן ראוי לעשות, שבכניסה לכולל כל אחד שם את הפאלפון לתוך תיבה
וכך עלינו לנהוג אך ללא כפיית הראש כולל.
שראש הכולל חושב שהוא כמעט אלוקים ואין עוד מלבדו ולכן על האברכים להניח את הפלאפון בסלסלה בכניסתם לכולל

שבבית הכסא מתעכבים יותר מדאי זמן בגלל הטלפון

כמעט ולא שייך אשה בחודש תשיעי שבעלה לא יהיה זמין,
קיים בהרבה כוללים גדולים ומכובדים.

תביעת אצבע
טביעת אצבע

מדוע פשוט שאדם שמגיע לעבודה הוא צריך להיות רציני ובכולל לא?
לא תהא כוהנת כפונדקית?
כשתשלם לאברך [משכורת מלאה] כמו במקום עבודה, [תהיה לנו זכות לשאול שאלות מעין אלה.]

קיים בהרבה כוללים גדולים ומכובדים.
הייתי ב 4 כוללים 1 מהם אשכנזי ואני לא מכיר כזה דבר... טוב כנראה כוללים ספרדיים הם לא כ"כ מכובדים ...ניחא... אבל אחרי שגם בכולל האשכנזי לא ראיתי כזה דבר, אני מתחיל להיות סקפטי... גם אם יש לא נראה לי שזה אפילו מגיע למיעוט הניכר..

כל הכבוד אבל זה לא אומר בא לכולל של הרב זילברשטיין שאין שם חוקים כאלו ועוד כוללים ותראה שלומדים שם חזק אם אתה מסכים לזה אשרייך אבל שראש כולל מתחיל להיכנס לקישקה זה לא לעניין ואל תביא לי ראיות מרבנים כי אם אתה מביא ראיות אז תביא ראיות אז שיביאו ראיות גם אייך בדורות קודמים היתחסו לאברכים אנשים נוח להם לספר על הרב שטיינמן שגם ילמדו ממנו עד הסוף בזנו בכולל של ... היה ראש כולל ש... עד שיום
קודם כל
א. אצל האשכנזים הנושא של הפלאפונים יותר פרוץ גם בישיבות וגם בכוללים
ב. אצלנו בכולל מניחים את הפלאפון בכניסה לבית מדרש ואם מיהו דחוף צריך להתקשר הוא מתקשר למישהו (הוא ללא לומד בכולל הוא גבאי ) אבל בעיקרון אין פלאפון
ג. אם זה מאוד מפריע לך או שתפתח כולל ונראה אותך מסכים פלאפון (זה מקסימום יחזיק יומים)
או שתחפש כולל הלכה רציני שמסכים פלאפון ונראה אם תמצא

אני בכולל שהראש כולל לא מעיר כלום על הטלפון, אבל הוא משלם 650 ש"ח גג לשני סדרים סך הכל, וכל איחור חצי שעה (9 וחצי או 4 וחצי) הוא כבר מוריד 10 ש"ח לסדר, תעשו חשבון כמה אני מקבל בסוף החודש ! עדיף כולל שמשלם ומכבד וקצת לחץ על הפאלאפון !

אני ייודע שהבא ליטהר מסייעין בידו
ומי שמקריב לא לדבר בפלאפון באמצע הסדר או לא להסתכל אם התקשרו
אני רואה הרבה ישועות ואני רואה את זה אצלי ב"ה
תנסו גם לא תפסידו....
אתה יודע מה חשבתי על מה שספרת על הטלפון וניסיתי אתמול לעשות ניסוי הנחתי את הטלפון בצד ולא היו שום שיחות דחופות
אני רק הפריעה לי שלפעמים אברך הופך להיות כפוי אצל הראש כולל שלו והרי סוף כל האדם צריך לבוא לכולל מתוך שימחה חולא להיות בפחד מהראש כולל שלו שלא יראה אותו וכש הוא לא נמצא לעשות מה שהוא רוצה ברור לי אם הראש כולל לא היה דמות מאיימת כלפי האברכים יתכן שגם איכות הלימוד הייתה אחרת
אבל לעצם העניין אני בהחלט חשבתי על כך ואני חוזר בי לגבי היחס לטלפון ואדרבה כל המקבל על עצמו עול תורה מורידין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ ואם יתמיד בכך לא יהיו לו שיחות דחופות אני מוכן לתת צ'נס לחזור עוד שבוע ולומר לחברים אייך היה

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון