• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

פסק הלכה דרמטי ממרן שליט"א בעניין פינוי בינוי [בשכונת שמואל הנביא]

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מה דעת מרן הגריח"ס בעניין
הרי גם הוא גר בסביבת המקום וער ויודע לכל המתרחש
מוזר לי שאין חתימה ואיזכור ממנו בענין כזה
גם אם אין, הוא תלמיד של רה"י חכם משה צדקה, ומה שיאמר לו לעשות כנראה הוא יעשה

לא מבין יש כאן רב שהוא מרא דאתרא איך אפשר לתת יד לעקוף אותו.
בנוה יעקב הגר''צ ובר נתן הוראה שאין לבנות בנינים מעל 9 קומות ותלי''ת כל הקבלנים התעופפו להם כי הבינו שא''א לעקוף רב שכונה
הבעיה שכאן יש מאפיונרים אשכנזים (לצערי, שני כותב קצת תקיף) בשמואל הנביא, שכנראה נתנו עיניהם בכסף הרב שטמון בכל העסק הזה!!!

בלי "וד"ל".
בדרך כלל כל מה שחכם משה שליט"א חותם הוא חותם, וכאן אחרי שחתם ע"פ בקשת חכם משה שליט"א מ''מ משך חתימתו.
ולכן מש"כ הרב @ע"ה ס"ט שליט"א
הדברים פשוטים, דעתו נגד, כיון שראה שיש חולקים לא מביע את "דעתו" כדרכו, אך דעתו היא דעתו...
אין זה נכון כלל. ואין דעתו נגד!
אלא דעתו שאין יכול לומר לבעל הנכס מה לעשות בשלו.

תעלה לנו שנראה.
קודם תענה מהיכן דנתוני.
ואתה יכול לתבוע אותי לבית דין.
אצלינו הטאבו נמצא בספרי הפוסקים!!!
קראת את המכתב המוצרף של מרן הראש"ל שליט"א?
ומה עושים כשיש מחלוקת הפוסקים?
ר"צ ברוורמן הוא גם דיין, ר"י ליברמן ז''ל הוא גם פוסק, וכנ"ל ברשימת החותמים.

השאלה אם בחושן משפט יש משקל לטיעונים כמין אלו.
בקרית יובל ששם התחיל הפינוי בינוי אצל החרדים ואז הרב התפרסם הפסק של הרב זעפראני ובאו אליו רבני השכונה מכלל המגזרים להכריע
והוא כן נתן משקל לטיעון הזה ופסק שיש חובה להקשיב לרבני המקום
אולי זה מכח הדין של שבעת טובי העיר וכד' שאסור לעשות מנהג דלא כגדולי הדור
למעשה המורכבות כאן שיש את הרבנים שלא מתנגדים

קודם תענה מהיכן דנתוני.
ואתה יכול לתבוע אותי לבית דין.

ומה עושים כשיש מחלוקת הפוסקים?
ר"צ ברוורמן הוא גם דיין, ר"י ליברמן ז''ל הוא גם פוסק, וכנ"ל ברשימת החותמים.
אבל אם קראת ויש לך מה לענות, תעלה לכאן את טיעוניך כדי שנבין.

לומר שיש דעה נגדית למרן הראש"ל אינה תשובה הלכתית כמו שכבודו כתב לעיל שהוא חפש

מתי? כשבשמואל הנביא היו יותר כלבים מתושבים? וכשהתושבים ברובם היו מחללי שבתות?
זה כבר דמגוגיה
אנחנו הרי מדברים על שומרי תורה ומצוות, והם ברובם בהחלט היו ועודם כפופים לר' יצחק כהן
לבד מזה כתבתי כבר דזיל בתר טעמא, עיקר הטעם של מרא דאתרא הוא כבוד התורה, וזה בוודאי שייך כאן כלפי הגדולים שבשכונה, ה"ה ר' יצחק כהן וחכם משה
ואין דעתו נגד!
ואין דעתו בעד! [יש כאן מספיק רבנים לא צריך להכניס דעתו דווקא, ואם זה מאוד חשוב למישהו אני יכול לכתוב בפרטי יותר]
ופסק שיש חובה להקשיב לרבני המקום
גם לגבי שמואל הנביא כך דעתו
אלא שמשום כך הקים ר"צ ברוומן בי"ד בשמואל הנביא... ואכמ"ל

אבל אם קראת ויש לך מה לענות, תעלה לכאן את טיעוניך כדי שנבין.

לומר שיש דעה נגדית למרן הראש"ל אינה תשובה הלכתית כמו שכבודו כתב לעיל שהוא חפש
מחילה, לא מבין מה אתה טוען, אם ישנה סוללת רבנים החולקת, זכותי לסבור כמוהם, ומי שלא מתאים לו שיתבעני לדין תורה.

בתור אחד מתושבי השכונה אני חתמתי בעד הפינוי בינוי. וכואב לי לראות שמרן אומר שלא. עם כל הכבוד יש פה צער גדול לרוב המשפחות בשכונה ורצונם בפינוי בינוי. החוק אומר שעושים פינוי בינוי אם יש רוב. ויש יותר מרוב.. אני מעריך את הרב יצחק כהן שהוא ת"ח חסיד ועניו. אבל שמואל הנביא שכונה ענקית וגם אם הוא רב השכונה. זה לא 'מרא דארעא דישראל' או גדול הדור שמחויבים לשמוע לדעתו. תלמידיו שישמעו. אך לכפות זאת על אלו שאינם תלמידם במלחמת חורמה. אין זה דרך. וכואב לי שמרן הרב יצחק עכשיו הוציאו מכתב ממנו. ורוב ככל ישראל הולכים לאורו. וחבל מאד שכך המצב. יש עוד צדדים. לנו אין מס' דירות שיש לכמה הראשים שלוחמים בפינוי בינוי. וגם הרב יצחק כהן עם כל הכבוד לא כולנו קיבלנו דעתו עלינו. ואכמ"ל. אחר המחילה מכבוד תורתו וגדולתו.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון