יוסף דוד
Well-known member
אל תבלבל אותו עם עובדותקראת את המכתב המוצרף של מרן הראש"ל שליט"א?
אל תבלבל אותו עם עובדותקראת את המכתב המוצרף של מרן הראש"ל שליט"א?
גם אם אין, הוא תלמיד של רה"י חכם משה צדקה, ומה שיאמר לו לעשות כנראה הוא יעשהמה דעת מרן הגריח"ס בעניין
הרי גם הוא גר בסביבת המקום וער ויודע לכל המתרחש
מוזר לי שאין חתימה ואיזכור ממנו בענין כזה
הבעיה שכאן יש מאפיונרים אשכנזים (לצערי, שני כותב קצת תקיף) בשמואל הנביא, שכנראה נתנו עיניהם בכסף הרב שטמון בכל העסק הזה!!!לא מבין יש כאן רב שהוא מרא דאתרא איך אפשר לתת יד לעקוף אותו.
בנוה יעקב הגר''צ ובר נתן הוראה שאין לבנות בנינים מעל 9 קומות ותלי''ת כל הקבלנים התעופפו להם כי הבינו שא''א לעקוף רב שכונה
הבאתי לו לקרא את המקורות והבעיות שהביא מרן הראש"ל בחושן, כמובן שזה על קצה המלגאל תבלבל אותו עם עובדות
מתי? כשבשמואל הנביא היו יותר כלבים מתושבים? וכשהתושבים ברובם היו מחללי שבתות?ופשוט שכך היה המצב
בדרך כלל כל מה שחכם משה שליט"א חותם הוא חותם, וכאן אחרי שחתם ע"פ בקשת חכם משה שליט"א מ''מ משך חתימתו.בלי "וד"ל".
אין זה נכון כלל. ואין דעתו נגד!הדברים פשוטים, דעתו נגד, כיון שראה שיש חולקים לא מביע את "דעתו" כדרכו, אך דעתו היא דעתו...
קודם תענה מהיכן דנתוני.תעלה לנו שנראה.
אצלינו הטאבו נמצא בספרי הפוסקים!!!
ומה עושים כשיש מחלוקת הפוסקים?קראת את המכתב המוצרף של מרן הראש"ל שליט"א?
כסף הרב שטמון בכל העסק הזה!!!
בקרית יובל ששם התחיל הפינוי בינוי אצל החרדים ואז הרב התפרסם הפסק של הרב זעפראני ובאו אליו רבני השכונה מכלל המגזרים להכריעהשאלה אם בחושן משפט יש משקל לטיעונים כמין אלו.
כבר הגבתי לך לעיל.אל תבלבל אותו עם עובדות
אז זהו שלא, כאמור לעילגם אם אין, הוא תלמיד של רה"י חכם משה צדקה, ומה שיאמר לו לעשות כנראה הוא יעשה
האם כל דבר אתה שואל אותו .....ר"צ ברוורמן
אבל אם קראת ויש לך מה לענות, תעלה לכאן את טיעוניך כדי שנבין.קודם תענה מהיכן דנתוני.
ואתה יכול לתבוע אותי לבית דין.
ומה עושים כשיש מחלוקת הפוסקים?
ר"צ ברוורמן הוא גם דיין, ר"י ליברמן ז''ל הוא גם פוסק, וכנ"ל ברשימת החותמים.
מזה עשרות בשנים!!!!!כבר הגבתי לך לעיל.
אז זהו שלא, כאמור לעיל
ולא ידעתי ממתי הוא תלמידו...
לא. אבל בדו"ד שהיה לי עם שכני שאלתי אותו.האם כל דבר אתה שואל אותו .....
לו יהי כדבריך, עם כל זה משך חתימתו.מזה עשרות בשנים!!!!!
בהתבטלות גדולה
זה כבר דמגוגיהמתי? כשבשמואל הנביא היו יותר כלבים מתושבים? וכשהתושבים ברובם היו מחללי שבתות?
ואין דעתו בעד! [יש כאן מספיק רבנים לא צריך להכניס דעתו דווקא, ואם זה מאוד חשוב למישהו אני יכול לכתוב בפרטי יותר]ואין דעתו נגד!
גם לגבי שמואל הנביא כך דעתוופסק שיש חובה להקשיב לרבני המקום
מחילה, לא מבין מה אתה טוען, אם ישנה סוללת רבנים החולקת, זכותי לסבור כמוהם, ומי שלא מתאים לו שיתבעני לדין תורה.אבל אם קראת ויש לך מה לענות, תעלה לכאן את טיעוניך כדי שנבין.
לומר שיש דעה נגדית למרן הראש"ל אינה תשובה הלכתית כמו שכבודו כתב לעיל שהוא חפש
לא. הדמגוגיה היא להמציא שרב השכונה יכול להחליט לתושב מה לעשות בממונו שלו.זה כבר דמגוגיה
לא כתבתי זאת. כתבתי שדעתו שאינו יכול להורות לבעל דירה מה לעשות בשלו.ואין דעתו בעד!