שכחת את יסודות...יש רכסים יסודות באר התלמוד יסודות ועוד רבות
שכחת את יסודות...יש רכסים יסודות באר התלמוד יסודות ועוד רבות
מסכים איתך שאין צורך לרדוף אחרי האשכנזים, אבל כל זה רק אם זה נובע מרגשי נחיתות וכד'. אבל יש יחידים שבאמת צריכים מכל מיני סיבות כסגנון מסויים וכד' דווקא ישיבה ליטאית, לא בגלל שהיא ליטאים אלא בגלל שאין ישיבה ספרדית בסגנון הזה, ואז ודאי שאין לשלוח את הבחור לישיבה ספרדית יען היא ספרדית, אך זה לא מגיע מנחיתות.אני דן אותך לכף זכות שאתה לא מכיר את עולם הישיבות הספרדי שהתפתח חבל שנשארת מאחור לך תבדוק בעצמך ישיבות אל תתפתה ממה שאתה יודע מהעבר
אין לי מה לעשות חוץ מלרחם מי שמבין שאצל הספרדים אסור ללמוד כי יש סיכוי יותר להתקלקל עם רגשי נחיתות כאלו אין לי איך להתמודד צר לי עליך לשכנע אותך אין לי אפשרות אבל לרחם עליך אני יכול ומחובתי
סטית מהנושא הנושא הוא לא עם יש כאלו שמצליחים אלא שיש ישיבות מעולות היום אצל הספרדים ולא צריך כל הזמן לרדוף אחרי האשכנזים ולהיות סוג ב'
אין שום קשר בין הצוליות של תפרח שמגיעה מהבחורים עצמם, ללא כל משטר, לבין הצוליות והסגירות של ישיבות שמגיעה עם משטר כבד מאוד.למה היום יש ישיבות עם מבחר גדול ספרדיות רינת התורה שדומה מאוד לתפרח ויש רכסים יסודות באר התלמוד יסודות ועוד רבות הישיבות תתחיל לבדוק ולצאת משנות ה_80 סליחהעל החדות
כוונתו ליסודות יסודות ויסודות ת"א.שכחת את יסודות...
הבעיה שאף פעם לא טרחו לבדוק את המנטליות שאצל הספרדים בישיבות הטובות הכל סטיגמא ולכן חושבים שלא טוב מבחנתי רוב מוחץ של הבחורים שלנו גם אם הצליחו בישיבות אשכנזיות בישיבה ספרדית יכלו להצליח יותר בגלל שהיו מרגישים שהם שווים סוג א' ויש להם סיכוי להיות ר"מ במקום וכו' מה שבמקום אשכנזי בתת מודע הדבר היחיד שאפשר להיות שם או הטבח או המנקה (גילוי נאות אני עוסק עם בחורים שלומדים בהרבה ישיבות ואני אומר לך מנסיוני וישבתי עם כמה וכמה אנשימקצוע בתחום ואמרו לי את אותו דבר שפשוט שאם היו לומדים בישיבות ספרדיות רוב מוחץ היו מצליחים יותרמסכים איתך שאין צורך לרדוף אחרי האשכנזים, אבל כל זה רק אם זה נובע מרגשי נחיתות וכד'. אבל יש יחידים שבאמת צריכים מכל מיני סיבות כסגנון מסויים וכד' דווקא ישיבה ליטאית, לא בגלל שהיא ליטאים אלא בגלל שאין ישיבה ספרדית בסגנון הזה, ואז ודאי שאין לשלוח את הבחור לישיבה ספרדית יען היא ספרדית, אך זה לא מגיע מנחיתות.
לא נראה לי שיש בחור שהולך לישיבה בשביל למצוא שם משרה בבא העתויש להם סיכוי להיות ר"מ במקום
הבעיה שאתה מכליל את כל הספרדים כציבור אחד.לפי הנראה בחור שמחפש ישיבה אשכנזית בזמן שהיום יש ישיבות מעולות ספרדיות והוא נלחם על זה פירוש שהוא מצהיר אנחנו לא מספיק טובים אין לנו את הכלים איך לחנך ולהוביל רק האשכנזים יכולים ממילא כשמגיע לישיבה כבר בהרגשה הוא לא סוג ג אלא סוג ה' הרי כמה שיצא למדן מהישיבה האם יש סיכוי שיהיה ר"מ או משיח בישבה אשכנזית ודאי שלא כי הבחור הספרדי אצל האשכנזים סוג ה' ויש הרבה להאריך
הבלים.אם הצליחו בישיבות אשכנזיות בישיבה ספרדית יכלו להצליח יותר בגלל שהיו מרגישים שהם שווים סוג א'
נסחפת..תנוח דעתך אפי' לא מנסים לקבל משרה אצל אשכנזים אלא פשוט נחטפים במוסדות הספרדים.
כוונתי ביחס שהסיכויים הרבה יותר גבוהים.ישנם אברכים ספרדים מעולים (עידית שבעידית) שלמדו בישיבות האשכנזיות המובחרות ומחפשים משרה כר”מ בישיבה ספרדית ו... שום דבר.
כיום בישיבות האשכנזיות יש יותר יר"ש מהישבות הספרדיות ??????????????????????????????????????????????????מתנצל מראש אם דעתי לא כ"כ תהיה מוקבלת כאן
אני ב"ה זכיתי ללמוד בישיבה קטנה ספרדית ובישיבה גדולה אשכנזית די סגורה וכעת בכולל אשכנזי די טוב
ואני קורא את כל האשכולות כאן ובמקומות אחרים על הנושא הזה וזה מציק לי מעט בעצם הרצון של אותם אנשים שדוחפים לזה רוצים שבחור טוב כישרוני ירא שמים בעל דרגה רוחנית ילך לישיבה ספרדית שבהכרח לא ימלט שיש שם גם בחורים פחות מרמתו הרוחנית ע"מ ש.... שהישיבות הספרדיות יצליחו בשביל שהוא לא ירגיש סוג ג זה גובל ברשעות לדעתי עדיף שבחור ספרדי ילמד טוב יתעלה בתורה ויראת שמים וירגיש סוג .ג.
מאשר שילמד עם בחורים מהפריפריה שיש להם מושגים בדברים שלו אין מושגים בהם
לדעתם של המון אברכים בני תורה אסור לשלוח בחור בני ברקי שמור לישיבה עם בחור מאשקלון שיש לו מושגים אחרים
עדיף לסבול קצת 6 שנים ולצאת עם מושגים מרוממים וגבוהים
לפי"ז אפילו ישיבות אשכנזיות לא כ"כ טובות עדיפות מישיבה ספרדית טובה כי שמה יש פחות סיכוי להתקלקל כמובן כל דברי הם אך ורק על ישיבות סגורות
על הפתוחות אין לי מה לומר
מקווה לתגובה עניינית ומוכבדת
בתפרח יש משטר מסוג שונהמסכים איתך שאין צורך לרדוף אחרי האשכנזים, אבל כל זה רק אם זה נובע מרגשי נחיתות וכד'. אבל יש יחידים שבאמת צריכים מכל מיני סיבות כסגנון מסויים וכד' דווקא ישיבה ליטאית, לא בגלל שהיא ליטאים אלא בגלל שאין ישיבה ספרדית בסגנון הזה, ואז ודאי שאין לשלוח את הבחור לישיבה ספרדית יען היא ספרדית, אך זה לא מגיע מנחיתות.
אין שום קשר בין הצוליות של תפרח שמגיעה מהבחורים עצמם, ללא כל משטר, לבין הצוליות והסגירות של ישיבות שמגיעה עם משטר כבד מאוד.
אין שום משטר בתפרח. אף אחד מהצוות לא יגיד לך מה לעשות.המשטר בתפרח הרבה יותר
זה אסון של ממש צריך למגר את התופעה הקלוקלת הזו.וגם מדרשנים ומרצים שחלקם בעלי תשובה שמספרים בדיחות וכו' שזורעים ארס וחורבן על הבחורים שלנו
בסגורות בוודאי וגם בלא כ"כ סגורות אני מעדיף בחור שגם שיש לו ירידה זה לא נראה בהתחלה כלפי חוץ ככה זה לא מקלקל אחריםכיום בישיבות האשכנזיות יש יותר יר"ש מהישבות הספרדיות ??????????????????????????????????????????????????
תגיד לי אתה יודע על מה אתה מדבר
ואני מאמין שאתה בכלל לא מכיר את "כל " הישיבות הספרדיות כיום שלחלקם אין פרסום ויחצנות כיום אבל יש שם בחורים יר"ש מתמידים ולמדנים אף יותר מהישבות האשכנזיות שאתה וחברך גאים בהם שבחלקם אף זורקים בהם לבנים וסטדרנים וכו' וכו' על רבניהם ומדברים על גדולי ישראל האם זה יר"ש וזה דרך התורה [לפחות הבחורים הדרומים וכו' לא עושים כן]בסגורות בוודאי וגם בלא כ"כ סגורות אני מעדיף בחור שגם שיש לו ירידה זה לא נראה בהתחלה כלפי חוץ ככה זה לא מקלקל אחרים
מאשר בחור שהדבר הראשון זה ניכר כלפי חוץ
ואני מאמין שאני יודע על מה אני מדבר
זה באמת שטות... אם כי להפך שהספרדים שלוקחים את העיניין של הצדיקות זה עד הסוף.כיום בישיבות האשכנזיות יש יותר יר"ש מהישבות הספרדיות ??????????????????????????????????????????????????
תגיד לי אתה יודע על מה אתה מדבר
אז א"א לומר שזה אותו סגנון.בתפרח יש משטר מסוג שונה
הכולל שלי נמצא בסמיכות לאחת הישיבות הליטאיות המפורסמות, ועד שהגעתי לכולל חשבתי שהישיבה הרבה יותר טובה, מבחינת ירא"ש, אבל כשהגעתי להיות בסמיכות אליה, ואני רואה הרבה בחורים (כמובן שלא את כולם ויש כאלה שאתה בכלל לא רואה בחוץ), ולרבים מהם יש ירא"ש פחותה מרוב הישיבות הספרדיות הטובות.זה באמת שטות... אם כי להפך שהספרדים שלוקחים את העיניין של הצדיקות זה עד הסוף.
רק הבעיה כשזה הפוך כשיש חוסר בירא"ש זה מוחצן ובולט כלפי חוץ הן בצורות מלבושים עזים ותספורות משונות וצורת דיבור והתנהגות. מה שגורם להשפעה על כל הסביבה..
מה שאינו אצל הישיבות הליטאיות כי זה לא נראה כלפי חוץ וכך האוירה מסביב יותר נקיה ורק המסתופף ממש בקרבת הרדוד מושפע..
[וזה גם חסרון עצום שא"א להבחין בנקל במקולקל וצדדים לכאן ולכאן]