יצחק כהן הי"ו
Well-known member
התכוונתי שאני אולי בדרך למירון.
מתפלל על כלל ישראל.
מתפלל על כלל ישראל.
אני התלבטתי אם להגיבפשוט הזוי שרבנים וראשי ישיבות (שלכאורא) כל מטרתם לעבוד את ה' ולהגדיל שמו יתברך, אומרים דבר כזה שאם מרן יגיע הם ילכו.. זה הזוי! אוי לו לדור שכך עלתה בימיו! מעניין אותי ממה זה נובע? מקנאה? משנאה? או ממה? פשוט שחיתות שיהיה דבר כזה.
כל אחד רואה את העולם רק מנקודת המבט שלו ועל פי זה הוא מסדר את הכלאלא למסקנא כמו שאמר הכהן הגדול מו"ר מרן רה"י חכם שלום הכהן זיע"א 'גם רבנים יכולים לטעות' וכן להוי ידוע גם רב זה בן אדם, וגם לו יש יצרים וככל שגדול יותר יצרו גדול יותר. ואם ישאלו בני אדם לאן נלך ואיך נדע איזהו רב אמיתי ואיזהו חלילה.. הוי הולך לרב שיש בו ענווה, (לא שהוא אומר שהוא עניו- כי זה חלק מהגאוה) רב שלא משחק אותה עניו. אלא עניו אמיתי כמו מרן זיע"א, מרן שליט"א. ועוד רבנים שרואים עד כמה אמיתית ענותם בהם: הגר"ש מחפוד והגר"י כהן, הגרי"ח סופר- שהוא גאון אדיר בכל מכמני תורה ובכל זאת נשאר צנוע בצורה שאין שני לה. ועוד.. ולכן צריך לכבד רק את גדולי הדור האמיתיים. ולא כל ראש ישיבה נהיה מ"ד או אחד מגדולי הדור
לא אומר ספציפית עליהם מושחתים חלילה. אין לי מושג מי הם אותם ראשי ישיבות, ובכל מקרה אני עפר תחת כפות רגליהם. התכוונתי שיתכן שיש כאלו מושחתים בעולם אבל ממש לא אלו, למרות שוודאי טועים הם. אבל ח"ו שאני יעיז לומר כן.אני התלבטתי אם להגיב
בלי קשר לנושא ובאמת אני לא מדבר על הנושא הנ"ל אבל אותם ראשי ישיבות (לכאורה) עד היום פעלו למען כבוד שמים יותר ממך אז אני לא מצדיק אבל מותר לאנשים לאחוז לא כמוך וגם אם אתה סובר שהם טועים אבל הם לא מושחתים
אני גם חושב כמוך רק במקום וודאי אני אומר לכאורה, למרות שוודאי טועים הם.
ממש לא. ואכמ"לאכן הנני חוזר בי מכל שמץ זלזול שנשמע מדבריי.
קיבלתי.ממש לא. ואכמ"ל
מחקתי את דברי- על אף שנראה לי כי עדיף לכבודו ללמוד קצת היסטוריה ואז לחזור לכתוב ולהגיב
אם כבודו יודע מה ה' אוחז אז אני מרים ידייםרואים מי ה' אוהב
עצה טובה קמ"ל, מאשר ללמוד הסטוריה עדיף ללמוד תורה, אא"כ זה בא לך דרך אגב או לצורך כל שהוא (כמו, לדעת איך ומהי דרכו של מרן ולראות את האור שבה)קיבלתי.
למועד אשוב אלייך...עצה טובה קמ"ל, מאשר ללמוד הסטוריה עדיף ללמוד תורה, אא"כ זה בא לך דרך אגב או לצורך כל שהוא (כמו, לדעת איך ומהי דרכו של מרן ולראות את האור שבה)
חזק ואמץ
קוראים לזה מודה במקצת...אלא ששמעתי (עוד לפני שהיה הכינוס של לבקר) מאחד ממקרובי הגר"א סלים שליט"א כמשיח לפי תומו, את כל הסיפור באופן אחר,
שהיו רבנים (אולי ראשי ישיבות לא יודע..) שלא רצו שמרן שליט"א יבוא והתנגדו מאוד עד כדי שאם יבוא יצאו וכו' ה"י
וכששמע כך הגר"א סלים שליט"א אמר שלא נכנס למחלוקת ולא רצה לבוא.
היסטוריה היא דבר חשוב עם שאינו יודע את עברו גם העתיד שלו לא משהועצה טובה קמ"ל, מאשר ללמוד הסטוריה עדיף ללמוד תורה, אא"כ זה בא לך דרך אגב או לצורך כל שהוא (כמו, לדעת איך ומהי דרכו של מרן ולראות את האור שבה)
חזק ואמץ
אשריך שאתה שומר שלא יבואו אנשים ויהרסו לנו את המחלוקתקוראים לזה מודה במקצת...
קוראים לזה מודה במקצת...
אני מכיר באופן אישי את הרב סאלים מדובר ביהודי ת''ח עצום ועובד השם לא יתכן שהוא נתן יד למחרפי מרן שליט''אאשריך שאתה שומר שלא יבואו אנשים ויהרסו לנו את המחלוקת
אבל אתה הורס את המחלוקת איך נעכב עכשיו את המשיח?אני מכיר באופן אישי את הרב סאלים מדובר ביהודי ת''ח עצום ועובד השם לא יתכן שהוא נתן יד למחרפי מרן שליט''א