• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
רק כעת יצא לי לראות את השרשור הזה, ואכן לפי מה שכתוב כאן (בתחילת השרשור) אכן זו נבלה גדולה שנעשתה בישראל וכו'
אלא ששמעתי (עוד לפני שהיה הכינוס של לבקר) מאחד ממקרובי הגר"א סלים שליט"א כמשיח לפי תומו, את כל הסיפור באופן אחר,
שהיו רבנים (אולי ראשי ישיבות לא יודע..) שלא רצו שמרן שליט"א יבוא והתנגדו מאוד עד כדי שאם יבוא יצאו וכו' ה"י
וכששמע כך הגר"א סלים שליט"א אמר שלא נכנס למחלוקת ולא רצה לבוא.

או שהגירסא הנ"ל ששמעתי לא נכונה (לא נראה לי כ"כ), או שהשמועה כפי שכתוב בתחילת השרשור לא נכונה..
מה שברור שיש בזה חשש של לשה"ר (שהרי גם אם חייבים למחות על כבוד התורה לא ברור אם יש על מה למחות)!
ומה לנו להיכנס לחשש המבזה תלמידי חכמים שאין רפואה וכו' שהרי יכול להיות שכל הסיפור לא היה כפי ששמענו.

ואולי מזה נלמד לקח לכל השמועות והסיפורים כגון אלה שלא להאמין מיד, בפרט שמדובר על תלמידי חכמים ובח"ח פסק שחייב לדונם לכף זכות כששומע עליהם לשה"ר, ועוד ברה כללים של לשה"ר שחסרים במקרה הזה ובדומים לו, ולכן מומלץ להיזהר..

פשוט הזוי שרבנים וראשי ישיבות (שלכאורא) כל מטרתם לעבוד את ה' ולהגדיל שמו יתברך, אומרים דבר כזה שאם מרן יגיע הם ילכו.. זה הזוי! אוי לו לדור שכך עלתה בימיו! מעניין אותי ממה זה נובע? מקנאה? משנאה? או ממה? פשוט שחיתות שיהיה דבר כזה.

אלא למסקנא כמו שאמר הכהן הגדול מו"ר מרן רה"י חכם שלום הכהן זיע"א 'גם רבנים יכולים לטעות' וכן להוי ידוע גם רב זה בן אדם, וגם לו יש יצרים וככל שגדול יותר יצרו גדול יותר. ואם ישאלו בני אדם לאן נלך ואיך נדע איזהו רב אמיתי ואיזהו חלילה.. הוי הולך לרב שיש בו ענווה, (לא שהוא אומר שהוא עניו- כי זה חלק מהגאוה) רב שלא משחק אותה עניו. אלא עניו אמיתי כמו מרן זיע"א, מרן שליט"א. ועוד רבנים שרואים עד כמה אמיתית ענותם בהם: הגר"ש מחפוד והגר"י כהן, הגרי"ח סופר- שהוא גאון אדיר בכל מכמני תורה ובכל זאת נשאר צנוע בצורה שאין שני לה. ועוד.. ולכן צריך לכבד רק את גדולי הדור האמיתיים. ולא כל ראש ישיבה נהיה מ"ד או אחד מגדולי הדור

פשוט הזוי שרבנים וראשי ישיבות (שלכאורא) כל מטרתם לעבוד את ה' ולהגדיל שמו יתברך, אומרים דבר כזה שאם מרן יגיע הם ילכו.. זה הזוי! אוי לו לדור שכך עלתה בימיו! מעניין אותי ממה זה נובע? מקנאה? משנאה? או ממה? פשוט שחיתות שיהיה דבר כזה.
אני התלבטתי אם להגיב
בלי קשר לנושא ובאמת אני לא מדבר על הנושא הנ"ל אבל אותם ראשי ישיבות (לכאורה) עד היום פעלו למען כבוד שמים יותר ממך אז אני לא מצדיק אבל מותר לאנשים לאחוז לא כמוך וגם אם אתה סובר שהם טועים אבל הם לא מושחתים

אלא למסקנא כמו שאמר הכהן הגדול מו"ר מרן רה"י חכם שלום הכהן זיע"א 'גם רבנים יכולים לטעות' וכן להוי ידוע גם רב זה בן אדם, וגם לו יש יצרים וככל שגדול יותר יצרו גדול יותר. ואם ישאלו בני אדם לאן נלך ואיך נדע איזהו רב אמיתי ואיזהו חלילה.. הוי הולך לרב שיש בו ענווה, (לא שהוא אומר שהוא עניו- כי זה חלק מהגאוה) רב שלא משחק אותה עניו. אלא עניו אמיתי כמו מרן זיע"א, מרן שליט"א. ועוד רבנים שרואים עד כמה אמיתית ענותם בהם: הגר"ש מחפוד והגר"י כהן, הגרי"ח סופר- שהוא גאון אדיר בכל מכמני תורה ובכל זאת נשאר צנוע בצורה שאין שני לה. ועוד.. ולכן צריך לכבד רק את גדולי הדור האמיתיים. ולא כל ראש ישיבה נהיה מ"ד או אחד מגדולי הדור
כל אחד רואה את העולם רק מנקודת המבט שלו ועל פי זה הוא מסדר את הכל

חברים תבינו שכמו שאתה בטוח במאה אחוז שהאמת איתך כך גם השני ולא כי הוא רשע

אני התלבטתי אם להגיב
בלי קשר לנושא ובאמת אני לא מדבר על הנושא הנ"ל אבל אותם ראשי ישיבות (לכאורה) עד היום פעלו למען כבוד שמים יותר ממך אז אני לא מצדיק אבל מותר לאנשים לאחוז לא כמוך וגם אם אתה סובר שהם טועים אבל הם לא מושחתים
לא אומר ספציפית עליהם מושחתים חלילה. אין לי מושג מי הם אותם ראשי ישיבות, ובכל מקרה אני עפר תחת כפות רגליהם. התכוונתי שיתכן שיש כאלו מושחתים בעולם אבל ממש לא אלו, למרות שוודאי טועים הם. אבל ח"ו שאני יעיז לומר כן.

בסופו של דבר רואים מי ה' אוהב, וה' עימו שהלכה כמותו בכל מקום. למה מרן שליט"א זכה למה שאף אחד לא זכה שחיבוריו המופלאים 'ילקוט יוסף' נפוצים בכל מקום בעולם (ולא רק בגדר 'נפוצים' אלא שלומדים בהם ריבי רבבות בכל מקום) ועל פיו יחנו ועל פיו יסעו. ענה לכך תשובה מר אביו גדול הדורות וראש חכמי ישראל מרן זיע"א. 'בגלל הענווה של מרן שליט"א' ה' יעזור לכל עמו ישראל ונזכה לביאת משיח צדנו בקרוב אמן.

אלא ששמעתי (עוד לפני שהיה הכינוס של לבקר) מאחד ממקרובי הגר"א סלים שליט"א כמשיח לפי תומו, את כל הסיפור באופן אחר,
שהיו רבנים (אולי ראשי ישיבות לא יודע..) שלא רצו שמרן שליט"א יבוא והתנגדו מאוד עד כדי שאם יבוא יצאו וכו' ה"י
וכששמע כך הגר"א סלים שליט"א אמר שלא נכנס למחלוקת ולא רצה לבוא.
קוראים לזה מודה במקצת...

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון