קודם כל, שאלת האם מותר להשמיע לילדים קטנים, ולא התייחסת לאמא.שאלתי להקל לאמא ולא לגננת
בבית
אני עדיין לא שואל אם להקל על האמא.קודם כל, שאלת האם מותר להשמיע לילדים קטנים, ולא התייחסת לאמא.
שנית, מאי שנא?
עיקר הטעם שזה מיועדלילדים, והאמא לא מתכוונת ליהנות, והשירים לא מיועדים לריקודים ומחולות.
מטעמו של מחול יש לאסור את כל השירים הווקאלים ורק שירי נשמה ורגש יש להתיר גם עם כלי נגינהוגם מה הדין אם הקטן רוצה לשמוע שירים שכן מביאים למחול
אז תקל בבית משום "סדרי הבית".אני עדיין לא שואל אם להקל על האמא.
אלא שהילד הקטן רוצה לשמוע שירים מהמחשב האם מותר או לא.
מה שייך להקל בבית משום ''סדרי הגן''
וגם מה הדין אם הקטן רוצה לשמוע שירים שכן מביאים למחול
כי אין אבלות לקטן מצד שני עי' בידי כהן זה הקטן מה שהביא בשם שות מעין אומר
המקור זה הילקו"י, ומקורו הוא ממושכי ספינות+ הפוסקים שאין אבילות לקטן. למה זה לא מספיק צדיק? זה מחושבן מאוד שים לב.בגלל שיש לדון שאלתי אם יש מקורות
יעויין קובץ ב''י האחרון בתשובת הראש''ל שליט''א מש''כמטעמו של מחול יש לאסור את כל השירים הווקאלים ורק שירי נשמה ורגש יש להתיר גם עם כלי נגינה
מקור לזה שמצד הקטן ולא מצד בני הבית שמסביבוהמקור זה הילקו"י, ומקורו הוא ממושכי ספינות+ הפוסקים שאין אבילות לקטן. למה זה לא מספיק צדיק? זה מחושבן מאוד שים לב.
או שאתה שואל מה מקורו שאסור מחולות לקטן? בזה המקור 1. שי"א שיש אבילות לקטן.
2.וגם מא"ד שאין אבילות לקטן בכאן באבילות דרבים יודה, ע' בדיני אבילות קטן ותראה שכמה מטעמי ההיתר אינם שייכים בספירת העומר כלל- שהרי הוא מותר בתלמוד תורה, ואין זה סימן רע לו וכו', ע"ש.
מטעמו של מחול יש לאסור את כל השירים הווקאלים ורק שירי נשמה ורגש יש להתיר גם עם כלי נגינה
מקור לזה שמצד הקטן ולא מצד בני הבית שמסביבו
אם מותר לשמוע שירים.
סתם להאזין לשירים שמחים לא, רק בשביל האוירה הרגועה והסדר בבית מותר, אין צורך להגיע לבכי.ע' בדיני אבילות קטן ותראה שכמה מטעמי ההיתר אינם שייכים בספירת העומר כלל- שהרי הוא מותר בתלמוד תורה, ואין זה סימן רע לו וכו', ע"ש.
חינוך לאבילות?אסור לו מדין חינוך
אז למה לא מחנכים אותם לצום בתשעה באב?ילדים קטנים מגיל חינוך (גיל שש), יש לחנכם גם כן להחמיר שלא לשמוע מוזיקה עד ל"ג בעומר, משום שהיא אבלות של רבים מחמירים בה גם בקטנים (יחוה דעת ו,לד. הליכות מועד עמ' תלו).
איזו שאלה? (לא ציטטת אף אחד...)שנים אני מסתובב עם השאלה הזו, ואין לי תשובה... אשמח שתאיר את עינינו
היות ויש סיכוי עצוב שהקטן יגדל לפני שיבוא משיח צדקינו, בעיקרון צריך לחנכו לאבילות בספיר"ע.חינוך לאבילות?
גם כשיבוא משיח צדקנו בב"א ימשיכו לנהוג מנהגי אבילות בספיה"ע?
שאלה יפה, נשאלה כבר בידי הראשונים.אז למה לא מחנכים אותם לצום בתשעה באב?