נכוןזה תמונה של רבי אלישע דנגור בקצה משמאל עם הכובע הלבן. זה לא דומה ולא כמעט לתמונה הנ"ל.
הצג קובץ מצורף 11618
נכוןזה תמונה של רבי אלישע דנגור בקצה משמאל עם הכובע הלבן. זה לא דומה ולא כמעט לתמונה הנ"ל.
הצג קובץ מצורף 11618
כי התמונה הזאת צולמה לפני שעלה לא"י שבחזור משם הלך לעולמו.אז מאיפה אתה יודע שזה היה לבן?....
למה לא בשכם?אולי משום שהיה ניצוץ יוסף הצדיק ע"ה כמו שאמר הגר"י פתייה]
יכול להיות, אבל יוסף הצדיק ע"ה היה בנו של יעקב אבינו אז מאד מתאים שיקבר ליד אבותיו... כל הדברים שאני אומר זה בתור השערה... אבל הדברים שאמרתי בשם הגר" כדורי כך כתוב בפירוש בספר דברי יצחק על הרב כדורי.למה לא בשכם?
וַאֲנִי נָתַתִּי לְךָ שְׁכֶם אַחַד עַל אַחֶיךָ, אֲשֶׁר לָקַחְתִּי מִיַּד הָאֱמֹרִי בְּחַרְבִּי וּבְקַשְׁתִּיאבל יוסף הצדיק ע"ה היה בנו של יעקב אבינו אז מאד מתאים שיקבר ליד אבותיו...
אם כבר, אז בביריה.שמרן הבן איש חי קבור בחברון ליד האבות
זה בגליל...אם כבר, אז בביריה.
ואגב אני יוסיף חידוש גדול, הגר"י כדורי אמר שמרן הבן איש חי קבור בחברון ליד האבות
אני לא מבין. יש חולק על כך שהבן איש חי קבור בקרית מלאכי?!...אם כבר, אז בביריה.
ומה בכך?זה בגליל...
זה הבן איש חי פאלאג'י....אני לא מבין. יש חולק על כך שהבן איש חי קבור בקרית מלאכי?!...
לא יודע... מה שכתוב בספר דברי יצחק זה שיחות ודיבורים עם הגר"י כדורי וזה מוסמך. פתח אוצר החכמה ותעלה את זה.אני לא מבין. יש חולק על כך שהבן איש חי קבור בקרית מלאכי?!...
לפי מה שמונח בזיכרוני הרב בן איש חי ז"ל אמר על עצמו שנשמתו היא מנשמת בניהו בן יהוידע, ועל ציונו התגלו לו סודות נפלאים, ואשר על כן קרא רבים מספריו על שמו ועל שם תאריו של בניהו בן יהוידע.מה שאמרתי שהוא ניצוץ יוסף הצדיק משום שידוע שנפל לבור בגיל 6-7 וגם היה בבית האסורים כיוסף הצדיק בהאשמת עלילה... וגם היה המשביר לכל בני בבל.... ולכן אמר הגר"י פתיייה שהוא ניצוץ יוסף ע"ה, ועוד אמר שמי שהיה בהלוויתו מזומן לחיי העוה"ב.
נכון. אמת. הוא גלגול של בניהו בן יהוידע.לפי מה שמונח בזיכרוני הרב בן איש חי ז"ל אמר על עצמו שנשמתו היא מנשמת בניהו בן יהוידע, ועל ציונו התגלו לו סודות נפלאים, ואשר על כן קרא רבים מספריו על שמו ועל שם תאריו של בניהו בן יהוידע.
אין לי מושג וידיעה בעניינים אלו.גלגול לניצוץ נשמה