• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

תמונה נדירה של אביו של הבן איש חי???

ואגב אני יוסיף חידוש גדול, הגר"י כדורי אמר שמרן הבן איש חי קבור בחברון ליד האבות [אולי משום שהיה ניצוץ יוסף הצדיק ע"ה כמו שאמר הגר"י פתייה] שהמלאכים הביאו אותו לשם משום שכשעלה לא"י קנה שם קבר ליד קברי האבות, וכששאלו את הגר"י כדורי שהרה"ג אברהם עדס חלם שקברו אותו בהר הזיתים, הגיב: שלא ראה נכון, משום שהר הזיתים מכוון נגד הקברי אבות שבחברון לכן טעה בזה... אבל למעשה הוא קבור בחברון ופעם אחת הלך לשם הגר"י כדורי ואמר על מקום מסויים שזה קברו של הבן איש חי, ואמר לא לפרסם זאת כ"כ ולעשות ציון משום שכך רצונו של הצדיק. זיע"א.

למה לא בשכם?
יכול להיות, אבל יוסף הצדיק ע"ה היה בנו של יעקב אבינו אז מאד מתאים שיקבר ליד אבותיו... כל הדברים שאני אומר זה בתור השערה... אבל הדברים שאמרתי בשם הגר" כדורי כך כתוב בפירוש בספר דברי יצחק על הרב כדורי.

אבל יוסף הצדיק ע"ה היה בנו של יעקב אבינו אז מאד מתאים שיקבר ליד אבותיו...
וַאֲנִי נָתַתִּי לְךָ שְׁכֶם אַחַד עַל אַחֶיךָ, אֲשֶׁר לָקַחְתִּי מִיַּד הָאֱמֹרִי בְּחַרְבִּי וּבְקַשְׁתִּי
ופירש רש"י, "ואני נתתי לך" - לפי שאתה טורח להתעסק בקבורתי וגם אני נתתי לך נחלה שתקבר בה ואיזו זו שכם שנאמר (יהושע כד) ואת עצמות יוסף אשר העלו בנ"י ממצרים קברו בשכם.
"שכם אחד על אחיך" - שכם ממש היא תהיה לך חלק אחד יתירה על אחיך."

מה שאמרתי שהוא ניצוץ יוסף הצדיק משום שידוע שנפל לבור בגיל 6-7 וגם היה בבית האסורים כיוסף הצדיק בהאשמת עלילה... וגם היה המשביר לכל בני בבל.... ולכן אמר הגר"י פתיייה שהוא ניצוץ יוסף ע"ה, ועוד אמר שמי שהיה בהלוויתו מזומן לחיי העוה"ב.

אתם יכולים לפתוח בעצמכם ספר דברי יצחק שחיבר תלמידו הגר"י דרזי באוצר החכמה ולראות שזה כתוב שם שהוא קבור בחברון, אין יותר מוסמך מהרב כדורי ע"ה. אין לי אפשרות לפתוח אוצר החכמה באינטרנט משום שאני לא רשום אולי משהו התנדב לחפש... זה כתוב בפירוש שם. ואין מה לעשות ליצנות...

מה שאמרתי שהוא ניצוץ יוסף הצדיק משום שידוע שנפל לבור בגיל 6-7 וגם היה בבית האסורים כיוסף הצדיק בהאשמת עלילה... וגם היה המשביר לכל בני בבל.... ולכן אמר הגר"י פתיייה שהוא ניצוץ יוסף ע"ה, ועוד אמר שמי שהיה בהלוויתו מזומן לחיי העוה"ב.
לפי מה שמונח בזיכרוני הרב בן איש חי ז"ל אמר על עצמו שנשמתו היא מנשמת בניהו בן יהוידע, ועל ציונו התגלו לו סודות נפלאים, ואשר על כן קרא רבים מספריו על שמו ועל שם תאריו של בניהו בן יהוידע.

לפי מה שמונח בזיכרוני הרב בן איש חי ז"ל אמר על עצמו שנשמתו היא מנשמת בניהו בן יהוידע, ועל ציונו התגלו לו סודות נפלאים, ואשר על כן קרא רבים מספריו על שמו ועל שם תאריו של בניהו בן יהוידע.
נכון. אמת. הוא גלגול של בניהו בן יהוידע.
אבל בספר אחד ראיתי מה שדיבר הגר"י פתייה על הבן איש חי.. ואמר כן עליו שהוא ניצוץ של הנשמה שלו של יוסף. ושים לב שיש הבדל בין גלגול לניצוץ נשמה.

סיפור יפה שמובא שם בספר על רבינו יוסף חיים בכח הירא"ש שלו:

פעם בערב שבת ראה אחיו רבי בנימין חיים את הבא"ח בוכה מאד...
שאלתיו: למה אתה בוכה, האם כואב לך?
השיבני: "לא כואב לי מאומה, אבל לפני שעה קלה נכנס לפה האיש שעבודתו לנקות האשפה מן החצר, וכיבדו אותו אנשי הבית לטעום מתבשילי שבת, וסירב האיש באומרו שנזהר להנות משל אחרים!!!
ונתקנאתי בו והתרגשתי למאד, אמרתי בליבי זה האיש יותר גדול ממני שבעתיים שכן אמרו חז"ל (ברכות ח.) גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מיר"ש לכך הייתי בוכה..."

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון