אור יעקב
Active member
עיין בספר "אורך ואמתך" (עמ' רח) מה שענה על הראיות והביא כמה מקומות שמשמע דעת האר"י ומהרח"ו כגאוניםממה שכתבתי בעבר
רבנו האר"י שער הכוונות דף סד:, וז"ל וזה סדר עליתם הנה קיצור סדר קב"ש הוא שתצא לשדה ותאמר בואו ונצא לקרא שבת מלכתא לחקל תפוחין קדישין ובכלל דברינו ובפרט בענין הקידוש של ליל שבת יתבאר לך כונת תי' אלו שהם חקל תפוחין קדשין ותעמוד מעומד במקו' א' בשדה ואם יהיה ע"ג הר א' גבוה הוא יותר טוב ויהיה המקום נקי כפי מה שצריך מלפניו כמלוא עיניו ומאחריו ד אמות כו' ותחזור פניך כנגד רוח מערב ששם החמה שוקעת ובעת שקיעתה ממש אז תסגור עיניך ותשים ידך השמאלית על החזה ויד ימינך על גבי שמאל ותכוין באימה וביראה כעומד לפני המלך לקבל תוס' קדושת שבת ותתחיל ותאמר מזמור הבו לה בני אלים כו' כולו בנעימה ואח"כ תאמר ג פעמים בא כלה באי כלה באי כלה שבת מלכתא ואח"כ תאמר מזמור שיר ליום השבת וכו'.
עוד כתב שם בדף ס"ו וז"ל אחר כך תלך לביתך ותכנס ותתעטף בטלית מצוייצת בציצית כהלכתה ותתעטף ראשך בו כנודע וכו' ותקיף השלחן וכו' כמה עד שתחזור לומר כל מה שאמרת בשדה שהוא מזמור הבו וכו'.
ועיין עוד (בדף נא) וז"ל אבל בתפלת המנחה אם היה אומרה סמוך לשקיעת החמה והיה רואה שכבר שקעה החמה היה תכף מסיר מעל ראש תפילין של ראש ואח"כ היה מוריד הטלית בין כתפיו משום דלילה לאו זמן ציצית הוא וכשהוא בין כתפיו אין חשש אם הוא לילה וכו' .
וכ"כ רבנו עובדיה ביביע אומר ח"ז סי' מא' אות ב'(בשם אורות חיים דרוק עמ' רסב') שדעת רבנו האר"י כדעת ר"ת. וכ"כ בהלכה ברורה (חי"ד שו"ת אוצרות יוסף עמ' קעא') וכ"כ הדברי חיים מצאנז (אות סז' עמ' לה'). וכ"כ הרב מאזוז שליט"א