בדרכי האבות
Active member
אני מכיר עשרות שנוהגים כרת מעיקר הדין. נראה לי שכדאי לשנות כדי שהסקר ידבר בעד עצמו.אין אף אחד שנוהג כר״ת מעיקר הדין, וכמו שהארכתי כאן בנושא. (ומי שחולק על זה, לא מבין מה זה ״ר״ת כעיקר הדין״)
אני מכיר עשרות שנוהגים כרת מעיקר הדין. נראה לי שכדאי לשנות כדי שהסקר ידבר בעד עצמו.אין אף אחד שנוהג כר״ת מעיקר הדין, וכמו שהארכתי כאן בנושא. (ומי שחולק על זה, לא מבין מה זה ״ר״ת כעיקר הדין״)
אי אפשר לנהוג כר״ת מעיקר הדין. אלא״כ אתה מקל לכתחילה בצאה״כ בער״ש, מחכה כל יום לצאה״כ עבור ק״ש דר״ת. וכיו״ב.אני מכיר עשרות שנוהגים כרת מעיקר הדין. נראה לי שכדאי לשנות כדי שהסקר ידבר בעד עצמו.
ככל הנראה אני נחשב כאף אחד בהקפדתי מעיקר הדין על 72 זמניות.אין אף אחד שנוהג כר״ת מעיקר הדין, וכמו שהארכתי כאן בנושא. (ומי שחולק על זה, לא מבין מה זה ״ר״ת כעיקר הדין״)
למה לא שייך לנהוג כר''ת אם מחמירים ענין כהגאונים?אי אפשר לנהוג כר״ת מעיקר הדין. אלא״כ אתה מקל לכתחילה בצאה״כ בער״ש
ואני מכיר רבבות וזהו שכ' @בניהו שמשואני מכיר מאות בני תורה שנוהגים כרבנו תם מעיקר הדין,
אין שום פוסק (חוץ מכמה חסידויות) שפוסק כר''ת!!!
לא הבנתי מה כוונתך מקל לכתחילה בצאהכ בערב שבת?אי אפשר לנהוג כר״ת מעיקר הדין. אלא״כ אתה מקל לכתחילה בצאה״כ בער״ש, מחכה כל יום לצאה״כ עבור ק״ש דר״ת. וכיו״ב.
ואתה לא יכול לומר ״אני סומך על הגאונים בק״ש״, כי אם כן זה אומר שאתה לא נוהג ר״ת מעיקר הדין אלא לחומרא. (ראה עמ׳ 3 בנושא
"מאות בני תורה" - מוזר שאני עד היום לא נתקלתי ביותר מאחד או שניים שנוהגים כר"ת מעיקר הדין... (אא"כ חסידות מסויימת)ואני מכיר מאות בני תורה שנוהגים כרבנו תם מעיקר הדין,
אפי' שזה ספק דאורייתא של ברכות לבטלה!? (לענ"ד נראה שאפי' שאתה נוהג כר"ת מעיקר הדין עדיף שתתפלל תשלומין מאשר תעשה איסורי דאורייתא של ברכות לבטלה לפי הגאונים...)אני מתפלל מנחה בדיעבד עד 40 דקות לאחר תחילת שקיעה.
האם אתה מברך על תפילין של ר״ת?ככל הנראה אני נחשב כאף אחד בהקפדתי מעיקר הדין על 72 זמניות.
ולשאלתך:
אני מחכה כל יום לצאה"כ (90 זמניות) ע"מ לקרוא קריאת שמע. (אע"פ שר"ת מתיר לקרוא קרי"ש מפלג בדיעבד).
בפורים הקפדתי לשמוע מגילה (ולהוציא את הצום) רק אחרי צאת הכוכבים דר"ת (90 זמניות).
אני מקבל בתחילת שקיעה בער"ש תוספת שבת, ע"פ דברי רבינו האר"י הקדוש.
אני מתפלל מנחה בדיעבד עד 40 דקות לאחר תחילת שקיעה.
במקרה של תינוק שייוולד עד 70 דקות לאחר השקיעה בער"ש אמול אותו בראשון ולא בשבת. (כפסק האגרות משה).
ואני מכיר מאות בני תורה שנוהגים כרבנו תם מעיקר הדין, אלא שבדאוריתא (ורובם אף בדרבנן) מחמירים כשיטת מהר"ם אלשקר בשיטת הגאונים.
מה זה קשור???האם אתה מברך על תפילין של ר״ת?
לא הבנתי מה ההקשר שאתה עושה בין תפילין דר"ת לביה"ש דר"ת!האם אתה מברך על תפילין של ר״ת?
אתה באמת נחשב כאף אחד "בהקפדתך" מעיקר הדין.ככל הנראה אני נחשב כאף אחד בהקפדתי מעיקר הדין על 72 זמניות
לכתחילה בוודאי כדאי להחמיר להתפלל עד תחילת שקיעה.אתה באמת נחשב כאף אחד "בהקפדתך" מעיקר הדין.
אם רק היית מחמיר עוד ניחא...
אבל להתפלל תפילת מנחה אחר השקיעה ולברך ברכות לבטלה לפי המנהג?? זה לא נקרא "הקפדה" אלא בדיוק הפוך...
כנראה שהנושא לא מעניין אותך,"מאות בני תורה" - מוזר שאני עד היום לא נתקלתי ביותר מאחד או שניים שנוהגים כר"ת מעיקר הדין... (אא"כ חסידות מסויימת)
אם אתה נוהג כמותו תנהג כמוהו עד הסוף ותתפלל מנחה צמוד לשקיעת החמה כמו שהיה נוהג...לכתחילה בוודאי כדאי להחמיר להתפלל עד תחילת שקיעה.
אך בדיעבד רבינו האר"י הקדוש התפלל מנחה עד רבנו תם, ואני נוהג כמוהו.
כנראה אתה לא חקרת את הנושא טוב...אני מכיר באופן אישי מאות בני תורה, מכל הקהילות והחוגים 'ספרדים' 'ליטאים' 'חסידים'. שאחר שלמדו את הסוגייה נוהגים כרבנו תם.
יתכן שחלקם לא יתפללו מנחה אחר השקיעה אף בדיעבד, כי הם חוששים למנהג (השיטה המכונה גאונים), אך הם פוסקים כר"ת, גם אם מחמירים גאונים.
אני אכן נוהג כמותו,אם אתה נוהג כמותו תנהג כמוהו עד הסוף ותתפלל מנחה צמוד לשקיעת החמה כמו שהיה נוהג...
ואם אתה חושש ומתפלל קודם השקיעה של הגאונים אז גם בדיעבד אל תתפלל אחרי!!!
חקרתי את הנושא לעומקו ב"ה,יש כמות נכבדה של בני תורה שמחמירים כמו ר"ת (בקריש"ע, מגילה, צאת הצום, ועוד. וכן היה מנהג הגרע"י זצוק"ל לקרוא קריש"ע אחר צאת הכוכבים דר"ת)
אבל ללכת כר"ת מעיקר הדין (שזה כולל להתפלל מנחה אחר צאת הכוכבים של הגאונים, ולהדליק נרות בדיעבד אחר השקיעה ועוד.) אין זה מצוי כמעט כלל!!! (אא"כ כמו שכתבתי בחסידויות מסוימות...)
לדוג' בעיני לראות שיש בפורום חרדי 7 המצהירים על עצמם כמחללי שבתות, זה מזעזע! ותעודת עניות לפורום!לפסוק כר"ת
יש הבדל עצום!!!אך ברשותך.
למעשה אין הבדל בין מי שנוקט כרבנו תם ומחמיר כמנהג המכונה גאונים אף בדרבנן, לבין מי שנוקט כמנהג המכונה גאונים ומחמיר כר"ת אף בדרבנן!
שניהם מקפידים על שני הצדדים לחומרא!
אני ישמח שתשלח פה איך הגעת לכך שדעת האר"י כמו ר"ת (אדרבה מכמה מקומות ראיתי שנראה שסובר כמו הגאונים.)אני אכן נוהג כמותו,
לכתחילה מתפלל מנחה צמוד לשקיעת החמה (תחילת שקיעה כמוכח בכתביו).
ובדיעבד מתפלל עד סוף שקיעה, (כפי שהוא עשה בדיעבד).
לא הבנתי מה הבעיה.
ממה שכתבתי בעבראני ישמח שתשלח פה איך הגעת לכך שדעת האר"י כמו ר"ת (אדרבה מכמה מקומות ראיתי שנראה שסובר כמו הגאונים.)