בגלל שלא עוררו את זה לא עוררתי אבל אכן זה הדוגמא הקלאסית לסברת הכרסיש כלל פשוט בתלמוד: 'וכי מפני שאנו מדמים נעשה מעשה'?
כל הפלפולים של הרבנים המתירים הם בגדר 'מדמים' מילתא למילתא. ולא ברור כלל איך אפשר לעשות מעשה בכה"ג.
תוכל לכתוב תקציר בבקשה (לאלו שלא רואים את הסרטון)סיפור מזעזע חדש שלא שמענו על מרן זצ"ל בענין הפפושדו
כדאי לשמוע ולהצטמרר!!!
(הרב אלמוג תלמיד מרן הראשון לציון הג"ר יצחק יוסף שליט"א אתמול בתחילת הסרטון)
לא אמרתי שחייבים לפרוך...חייבים איך שהוא לפרוך אותם כיון ש
תגיד מה שאתה רוצה, אבל לא היה פעם אחת!!! שמרן זצוק"ל הכשיל בהלכה אנשים אחרים.זוהי טענה 'חסידית' 'אדמורי"ת' ולא טענה 'הלכתית'.
בגמ' שם בסוכה ועוד כמה מקומות איתא "הואיל ונפק מפומיה ד..." ובפסחים רשב"ם כתב "להראות חיבה שהלכה כמותו".(והנידונים בגמרות שציינת זה במקומות שהתברר לו ברוחב דעתו שההלכה היא להקל והידור מצוה זה לעשות בצורה אחרת כמו הדס שברור לו שתרי וחד על גביו כשר אבל נוי והידור מצוה זה ככל שהשילוש רב יותר או במקרה עם רבא שהיה מיהדר אסילקא ואורזא ששם זה דוגמא להיתר ולא ההיתר עצמו אבל מחיבת רב הונא עשה כך ואין לזה קשר לנידון)
אז בא תגיד לי למה מרן זצוק"ל שדיבר על נושא הפפושדו, הזכיר כמה פעמים "כתוב בשו"ע שמותר אתה רוצה להיות יותר חסיד מהשו"ע?" ועוד כמה לשונות כעין זה...אי אפשר לכתוב מותר ולציין שהמקור הוא השו"ע, כי השו"ע לא הכיר את עוגיות פפושדו.
עיין במה שכתבתי עוד שני ביאורים בשם הרב יצחק לוי שליט"א והרב שמעון ללוש שליט"א.זה מעולם לא היה מובן לי, למה לפתע מי שמקפיד על מצה שמורה, יכול להקל בפפושדו?
אשמח פירוט הלכתי ולא רק ״כך אמר הרב נקי משם מרן״
מה זה לדעתך כשרות??שלא יראה פקפוק חלילה בדבריי, אך דיבורים מהסוג הזה מראה לכאורה חוסר הבנה משווע במהות של ״כשרות״.
בעצם זה שהבאת שבד״צ ב״י לא מעניק כשרות למפעל, ממילא מובן שאין כאן השגחה מהודרת של ״בד״צ״. כן, בד״צ לא נפל מהשמיים ולא כל דבר שהוא לא בד״צ הוא לא כשר חלילה. אך יש רמות בסטנדרטים וברמת הכשרות, וכשאין השגחה שמקפידה ושמייצרת מירתת במפעל, זה כמעט שאין כשרות.
ואדרבה, ודאי שלא כל חותמת בד״צ מראה על ״שלמות המערכת״, אבל כיוצא בכך אפשר גם לומר על רבנות.
איפה כתבתי לך שזה "נגד רבותיו" ו"צריך למחות בידו"אני לא בא להורות חלילה להחמיר נגד גדולים וגאונים, אבל כל העניין של ״מי שמחמיר״ חלילה עושה נגד רבותיו, אינה גישת מרן. אדם שמחמיר לעצמו ובביתו לא לאכול פפושדו, אין שום מצווה למחות בידו. ואין זה ״נגד מרן״ חלילה.
הרי מרן זצוק"ל כבר עמד בשו"ת יבי"ע (ח"ט סי' מב) על חומר ההתפחה. (מצד ההתפחה ולא מצד המים)עכ"פ צריך להעמיד את הדברים על דיוקם:
ח"ו לומר שמרן השו"ע דיבר על היתר זה. זהו שקר גמור.
מרן השו"ע דיבר על מים ויין או מי פירות בלבד!!
כל חומר אחר שמוסיפים זה כבר לא דעת השו"ע!
נא לא להנדס את התודעה של הציבור.
איזה רב כן הכשיל בהלכה אחרים??תגיד מה שאתה רוצה, אבל לא היה פעם אחת!!! שמרן זצוק"ל הכשיל בהלכה אנשים אחרים.
אתה לא עונה כלל. אתה אומר שהקושיא היא על הרב עובדיה. ולכן מה?הרי מרן זצוק"ל כבר עמד בשו"ת יבי"ע (ח"ט סי' מב) על חומר ההתפחה. (מצד ההתפחה ולא מצד המים)
ובכל זאת סיכם שההיתר הוא לפי מרן השו"ע!!!
והרי השו"ע לא דיבר כל כך!?
אני אומר שהלשון שלך "מהנדס את הציבור" הולכת על הרב עובדיה...אתה אומר שהקושיא היא על הרב עובדיה. ולכן מה?
לא!אני שואל אותך שאלה - האם 'השו"ע' דיבר כשיש חומר התפחה?? תשובתך ....
אני לא הולך אחרי "כל הכימאים" (אשר רובם לא יודעים בכלל מה זה קריאת שמע... וכל שכן מה זה נקרא "חימוץ")האם 'כל' הכימאים מסכימים 'בצורה ברורה וחלוטה' שאין בחומר זה 'שום חשש של חימוץ כלל ועיקר'?
האם לא מספיק ספק 'אפילו קל שבקלים' של איזה כימאי או רב שהבין אחרת את דברי התוס' וכדומה בשביל לומר שאין זה 'דעת השו"ע'?
אתה רוצה תחמיר...האם לא מספיק הספקות הנ"ל בשביל להחמיר בעניני פסח החמורים? הרי נזהרים ממשהו של משהו חמץ ואפילו בחוזר ונעור כמה דיותות נשפכו, וכאן שמגיע ספק של חמץ ממש מקילים בשופי. היתכן?
מה הקשר??האם יש לך תשובה לשאלה של: וכפי מפני שאנו מדמין נעשה מעשה?
מסתדרות מעולה!!!האם כל הסימנים של חז"ל בכל הסוגיות מסתדרות לך עם המציאות בימינו עד שאתה כזה בטוח שגם בחומר זה אין שום בעיה?
האם 'כל' הכימאים היראי שמים סוברים שהחומר הזה אינו מחמיץ ואין בו שום חשש בצורה ודאית?אני הולך אחרי "כימאים יראי שמים" (כלשון מרן זצוק"ל ביבי"א) שאמרו שאין חשש החמצה בחומרי ההתפחה.
ההיתר הוא כדעת הרב עובדיה בדעת השו"ע, ולא כדעת השו"ע.אבל אחרי שמרן זצוק"ל דן על החומר התפחה והעלה שאין בו חשש חימוץ, אז ההיתר הוא "כדעת מרן השו"ע"
אל 'תורה' לציבור להחמיר.אתה רוצה תחמיר...
אבל להורות לציבור להחמיר אחרי שמרן זצוק"ל אמר שאפי' ירא שמים יכול לאכול מהעוגיות
דבר שתלוי 'בדימוי מילתא למילתא' בדברים דקים שאין בהם ידיעה ברורה וחלוטה, ונוגעים בספק איסור כרת, שבכל הדורות נמנעו ופחדו ממנו עד מאוד, והחמירו חומרות ע"ג חומרות אפילו בספקות וחששות קלים שבקלים - איך אפשר להתירו בשופי כשיש ספק בחמץ עצמו, לא בחומרות שלו ולא בביטול בשישים וכדומה אלא בחמץ ממש, היתכן?וכי כל דבר חדש שלא היה בזמן חז"ל נאסור אותו!?
אם מומחים יראי שמים אמרו שאין חימוץ בחומרי ההתפחה וכך דעת מרן זצוק"ל, מה הקשר ל"מפני שאנו מדמין"
הכל שם סברות וצידודים. טוב לפלפולא בעלמא. אבל לא להתיר איסורי כרת.ותעבור קודם כל על התשובה של הרב שמעון ללוש שליט"א בנושא ואחר כך תראה...
תדע שכן!האם 'כל' הכימאים היראי שמים סוברים שהחומר הזה אינו מחמיץ ואין בו שום חשש בצורה ודאית?
יופי!ההיתר הוא כדעת הרב עובדיה בדעת השו"ע, ולא כדעת השו"ע.
א"א לשנות מן האמת מאומה.
כל חומר שלא היה בזמן מרן השו"ע - אין זה 'דעת השו"ע'.
מוזר מאוד...מעניין מי יאכל מהעוגיות האלו לאחר שתאמר לו את הדברים כאשורם ללא הוספה כלל.
אפילו בעלי בתים פשוטים כשמסבירים להם במה מדובר ומה הנושא 'בדיוק', לא מעיזים להכניס דבר זה לפיהם בפסח.
אם תרצה אתה מוזמן לדבר עם כימאים יראי שמים בנושא שלא נוגעים לשום צד... (ואני אומר זאת מידיעה ברורה שיש כימאים שפשוט בלבלו את השכל כדי לאסור את העוגיות האלה)דבר שתלוי 'בדימוי מילתא למילתא' בדברים דקים שאין בהם ידיעה ברורה וחלוטה, ונוגעים בספק איסור כרת, שבכל הדורות נמנעו ופחדו ממנו עד מאוד, והחמירו חומרות ע"ג חומרות אפילו בספקות וחששות קלים שבקלים - איך אפשר להתירו בשופי כשיש ספק בחמץ עצמו, לא בחומרות שלו ולא בביטול בשישים וכדומה אלא בחמץ ממש, היתכן?
בדיוק הפוך!!!ואפשר לומר שכיון שרוב תלמידי החכמים שבדור, שאינם מתלמידיו של הרב עובדיה [שהם כאחד חשיבי שהרי רצונם מעיקרא ליישב דעתו בכל מחיר ויש להם נגיעות בענין זה], ראו את דבריו ולא קיבלום - יש לנו להורות כמותם שהם בתראי וחשיבי רוב דעות כלפי המתירים.
אני רוצה שתראה לי אחד אפי' מדורנו!!!ואין לנו אלא להחמיר בזה כדעת רבים מתלמידי החכמים שבדור
מה שאתה טוען זה המוזר. כי אם אתה אומר למישהו שיש משהו שמרן לא דיבר עליו, זה אומר שיתכן שמרן לא היה אוכל בזמננו, אז מה הטעם שהוא כן אוכל?? כבר כתבתי את דברי התוס' בענין תקלה ע"י צדיקים, שלא קשור לנידוננו.מוזר מאוד...
כי דיברתי עם הרבה בעלי בתים בנושא, ואפי' שאמרתי להם שיש נידון חדש בשנים האחרונות של המים שמרן זצוק"ל לא דיבר עליו,
מכל מקום ששמעו שמרן אכל עוגיות אלו וכך הורה לציבור, אמרו שמי הם שלא יאכלו!?
שוב, בתחלה כתבת 'שכל' הכימאים מתירים, וכעת אתה מסייג שיש כאלו שאסרו אלא שאתה נוקט שהם רוצים לאסור...אם תרצה אתה מוזמן לדבר עם כימאים יראי שמים בנושא שלא נוגעים לשום צד... (ואני אומר זאת מידיעה ברורה שיש כימאים שפשוט בלבלו את השכל כדי לאסור את העוגיות האלה)
אז למעשה יש בדבר ספק דאוריתא, כיון שכל מי שמתיר הוא מתלמידיו של הרב עובדיה והוא נגוע ברצונו להתיר.בדיוק הפוך!!!
בדרך כלל כל אלה שאינם מתלמידי מרן זצוק"ל, מנסים בכל דרך להפריך את תשובותיו בכל המקומות!!!
לא כי אסור להסתמך. גם כאלו שכן פוסקים כדבריו בדברים אחרים - כאן התקשו לקבל את היתרו.אני רוצה שתראה לי אחד אפי' מדורנו!!!
שבתחילה התיר את העוגיות כדעת מרן זצוק"ל, ורק בגלל מה שנתגלה לו בנושא חזר לאסור...
אין כזה דבר!!! - כל מי שעכשיו אוסר את העוגיות כבר מלפני שנים גם אסר זאת כי "אסור להסתמך על ההיתרים של מרן זצוק"ל" ח"ו.
בכלל לא מוזר...מה שאתה טוען זה המוזר. כי אם אתה אומר למישהו שיש משהו שמרן לא דיבר עליו, זה אומר שיתכן שמרן לא היה אוכל בזמננו, אז מה הטעם שהוא כן אוכל?? כבר כתבתי את דברי התוס' בענין תקלה ע"י צדיקים, שלא קשור לנידוננו.
"כל הכימאים היראי שמים שדיברנו עמהם על הנושא אמרו כנ"ל, וכימאי אחד שרצה לאסור התחיל להתפלפל איתנו, אבל הרמ"א אוסר ולמה לא להחמיר?? וכו' וכו' - ואתה רואה שהעניין הכללי של העוגיות חורה לו ובלי קשר לחומרי התפחהשוב, בתחלה כתבת 'שכל' הכימאים מתירים, וכעת אתה מסייג שיש כאלו שאסרו אלא שאתה נוקט שהם רוצים לאסור...
ובדיוק בגלל שבכל ההלכות הציבור לא יודע להכריע, הקב"ה שלח לנו את מרן זצוק"ל (ובנו שליט"א ועוד עשרות ת"ח הבקיאים בתורתו של מרן) שהורו להתיר.אז כל הציבור שלא יודע בין ימינו לשמאלו אין לו אפשרות לדעת מי צודק, ולכן צריכים לאסור מספק!
אני חוזר על מה שאמרתי לך, תתחיל לבדוק אתה! להתקשר לכימאים יראי שמים לברר איתם את הנושא. מאשר להתלות בדברי אחרים.מה יש לך לענות על זה? הכל בנוי על סברות בעלמא ללא שום ראיות.
כבר סיכמנו שאין ראיה מהמתירים כיון שהם נגועים בתורתו של הרב עובדיה, והרב עובדיה עצמו לא ידע מ'כל' הפרטים.הקב"ה שלח לנו את מרן זצוק"ל (ובנו שליט"א ועוד עשרות ת"ח הבקיאים בתורתו של מרן) שהורו להתיר
מה שהעליתי לא קשור לכימאים. זה קשור 'לסברא' מה להוציא מדבריהם 'לדינא'.אני חוזר על מה שאמרתי לך, תתחיל לבדוק אתה! להתקשר לכימאים יראי שמים לברר איתם את הנושא. מאשר להתלות בדברי אחרים.
אדרבה, הוא אדם אמיתי שדן בראיה לאסור, ודן בדברים עם המומחים, וכפי שנתברר אין ראיה לאסור, אבל מאידך גם אין ראיה להתיר.ואתה רואה מפורשות בדבריו שחשב לסתור את ראיות גדולי ישראל מסברא בעלמא וכתב שדיבר עם ד"ר ליכט ויצא לו שאין ראיה לסתור "אלא חזר להיות ספק" (ספק שלו מול דעה ברורה של גדולי ישראל)
ממש לא, אבל גם כן.מה זה לדעתך כשרות??
מה היה לפני מאות שנים?? היה כזה דבר בד"ץ וכדו'?
לא!!!
כל אחד היה נסמך על רבותיו וזה שווה פי אלף מכל גוף כשרות הכי מהודר שיש.
לא אמרתי שהמערכת כשרות של רבנות חולון לא מהודרת. תקרא את דבריי. (אמנם עצם העובדה שבד״צ ב״י נמנעים מלתת כשרות בגלל ״חומרא״ שלדעתם היא הכרחית, מוריד מההידור משמעותית)*וא"כ פה שמעידים גדולי ישראל והת"ח של דורנו שהכשרות שם הכי מהודרת שיש מה אתה צריך יותר מזה?? (ובפרט שאתה רואה שבד"ץ בית יוסף בסה"כ לא נותן כשרות כי כל השנה המפעל עובד על פס חמץ, ולא שיש שם בעיה)
איני חולק על כך, אך יש הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות בשביל לחזק את פסקי מרן.בסך הכל אמרתי שמרן הראשל"צ שליט"א אמר שיש בכך מצוה למי שמחזק את פסקי מרן זצוק"ל.
שבוע שעבר בס"ד דיברנו על כשרות המצות ונגענו גם בנושא של עוגיות פפושדו, זוכרים? ואמרתי לכם שאני שמעתי ואני שאלתי את הרב מורנו ורבנו הראשון לציון הרב יצחק יוסף בחיים חיותו של מרן זצ"ל הרב עובדיה האם מרן אוכל מהעוגיות האלה והוא אמר לי שהוא אוכל ומתבל את זה בכוס תה וזה שמחת יום טוב שלו. תשמעו שמעתי היום ממקור נאמן ומוסמך וחשוב שאנשים ידעו את זה ולא סתם יוציאו לעז על העוגות האלה שמרן היה שוכב על המיטה בחדר שלו, נח, נכנס לנוח, והגיע חכם אחד אליו הביתה, חכם מאלו שאמרו שזה אסור באכילה בפסח עד כדי כך אמרו שזה חמץ, החכם הזה נכנס למרן, אני בדקתי היום את הסיפור הזה, סיפור ממקור נאמן העיד בפניי שזה ככה היה, לא משנה ואפילו בפרט אחד לא, ממש אני מספר לכם את הסיפור כהוויתו כמו שהיה, החכם הזה נכנס למרן ומרן היה שוכב על המיטה שמרן ראה אותו אז מרן קצת התרומם והוא אמר לו מרן אומר לחכם הזה אומר לו אתה אמרת שפפושדו זה חמץ? אז הוא אומר לו, כן הרב, אני אמרתי בשיעורים אצלי שפפושדו זה חמץ אז הרב קם התיישב אמר לו אז אני האכלתי 50 שנה את עם ישראל חמץ?! ככה מרן אמר לו, מרן תפס אותו בשתי הידיים והוציא אותו החוצה מחוץ לבית, מה שאני מספר לכם עכשיו זה רב חכם רב תלמיד חכם לא אברך צעיר מרן מאוד מאוד כעס על זה אז אני האכלתי חמץ את עם ישראל 50 שנה אני לא יודע מה אני אומר?! תפס אותו בשני הידיים ככה העיד בפניי תפס אותו בשני הידיים והוציא אותו החוצה זה בנוגע לפפושדו, לכן אנחנו כמו שהרב כתב כמו שהעיד בפנינו אוכלים את העוגות האלו פפושדו בלי שום חשש כלל ועיקר וגם למי שמחמיר במצה שמורה כפי שהסברנו יש כמה טעמים וסיבות להתיר גם את העוגיות האלו בפסח גם למי שמחמיר לאכול מצה שמורה כל השבוע.סיפור מזעזע חדש שלא שמענו על מרן זצ"ל בענין הפפושדו
כדאי לשמוע ולהצטמרר!!!
(הרב אלמוג תלמיד מרן הראשון לציון הג"ר יצחק יוסף שליט"א אתמול בתחילת הסרטון)
עברתי על החומר נחמד לפלפולא ולא למעשההגאון הרב אבישי טהרני על הפפשודו
מישהו הראה לי סרטון מתוך המפעל וכו', איך איני יכול להעלותו. מי שמעוניין אולי אפרט באישי.אולי תעשה רשימה מי רוצה לבוא לביקור בפפושדו [הרישום עד אדר תשפה..] ולראות הכל מקרוב