אור יעקב
Active member
לא אמרתי שחייבים לפרוך...חייבים איך שהוא לפרוך אותם כיון ש
אמרתי שאם הפירכא ברורה לכל מבין, אז ההיתר חוזר להיות לדעת מרן זצוק"ל. (וכן לשו"ע)
תגיד מה שאתה רוצה, אבל לא היה פעם אחת!!! שמרן זצוק"ל הכשיל בהלכה אנשים אחרים.זוהי טענה 'חסידית' 'אדמורי"ת' ולא טענה 'הלכתית'.
ואפי' שהתיר אלף עגונות!!! לא חזר אחד בחייו. (ויש לי עוד עשרות דוגמאות וסיפורים על כך ואכמ"ל)
בגמ' שם בסוכה ועוד כמה מקומות איתא "הואיל ונפק מפומיה ד..." ובפסחים רשב"ם כתב "להראות חיבה שהלכה כמותו".(והנידונים בגמרות שציינת זה במקומות שהתברר לו ברוחב דעתו שההלכה היא להקל והידור מצוה זה לעשות בצורה אחרת כמו הדס שברור לו שתרי וחד על גביו כשר אבל נוי והידור מצוה זה ככל שהשילוש רב יותר או במקרה עם רבא שהיה מיהדר אסילקא ואורזא ששם זה דוגמא להיתר ולא ההיתר עצמו אבל מחיבת רב הונא עשה כך ואין לזה קשר לנידון)
ופשוט שזה שייך הכא שיש לנו מצוה לעשות את מה שפסק מרן זצוק"ל. (וכמו שאמר מרן הראשל"צ שליט"א להדיא)
אז בא תגיד לי למה מרן זצוק"ל שדיבר על נושא הפפושדו, הזכיר כמה פעמים "כתוב בשו"ע שמותר אתה רוצה להיות יותר חסיד מהשו"ע?" ועוד כמה לשונות כעין זה...אי אפשר לכתוב מותר ולציין שהמקור הוא השו"ע, כי השו"ע לא הכיר את עוגיות פפושדו.
הרי השו"ע לא הזכיר עוגיות פפושדו...
אלא ההיתר של מצה עשירה הוא "כדעת מרן השו"ע". (דהיינו שההיתר נסמך ועומד על פי מה שפסק מרן בשו"ע)
עיין במה שכתבתי עוד שני ביאורים בשם הרב יצחק לוי שליט"א והרב שמעון ללוש שליט"א.זה מעולם לא היה מובן לי, למה לפתע מי שמקפיד על מצה שמורה, יכול להקל בפפושדו?
אשמח פירוט הלכתי ולא רק ״כך אמר הרב נקי משם מרן״
מה זה לדעתך כשרות??שלא יראה פקפוק חלילה בדבריי, אך דיבורים מהסוג הזה מראה לכאורה חוסר הבנה משווע במהות של ״כשרות״.
בעצם זה שהבאת שבד״צ ב״י לא מעניק כשרות למפעל, ממילא מובן שאין כאן השגחה מהודרת של ״בד״צ״. כן, בד״צ לא נפל מהשמיים ולא כל דבר שהוא לא בד״צ הוא לא כשר חלילה. אך יש רמות בסטנדרטים וברמת הכשרות, וכשאין השגחה שמקפידה ושמייצרת מירתת במפעל, זה כמעט שאין כשרות.
ואדרבה, ודאי שלא כל חותמת בד״צ מראה על ״שלמות המערכת״, אבל כיוצא בכך אפשר גם לומר על רבנות.
מה היה לפני מאות שנים?? היה כזה דבר בד"ץ וכדו'?
לא!!!
כל אחד היה נסמך על רבותיו וזה שווה פי אלף מכל גוף כשרות הכי מהודר שיש.
וא"כ פה שמעידים גדולי ישראל והת"ח של דורנו שהכשרות שם הכי מהודרת שיש מה אתה צריך יותר מזה?? (ובפרט שאתה רואה שבד"ץ בית יוסף בסה"כ לא נותן כשרות כי כל השנה המפעל עובד על פס חמץ, ולא שיש שם בעיה)
איפה כתבתי לך שזה "נגד רבותיו" ו"צריך למחות בידו"אני לא בא להורות חלילה להחמיר נגד גדולים וגאונים, אבל כל העניין של ״מי שמחמיר״ חלילה עושה נגד רבותיו, אינה גישת מרן. אדם שמחמיר לעצמו ובביתו לא לאכול פפושדו, אין שום מצווה למחות בידו. ואין זה ״נגד מרן״ חלילה.
תפסיקו כבר לעוות לשונות!!!
בסך הכל אמרתי שמרן הראשל"צ שליט"א אמר שיש בכך מצוה למי שמחזק את פסקי מרן זצוק"ל.
הרי מרן זצוק"ל כבר עמד בשו"ת יבי"ע (ח"ט סי' מב) על חומר ההתפחה. (מצד ההתפחה ולא מצד המים)עכ"פ צריך להעמיד את הדברים על דיוקם:
ח"ו לומר שמרן השו"ע דיבר על היתר זה. זהו שקר גמור.
מרן השו"ע דיבר על מים ויין או מי פירות בלבד!!
כל חומר אחר שמוסיפים זה כבר לא דעת השו"ע!
נא לא להנדס את התודעה של הציבור.
ובכל זאת סיכם שההיתר הוא לפי מרן השו"ע!!!
והרי השו"ע לא דיבר כל כך!?
אז תעיר למרן זצוק"ל שהוא "מהנדס את התודעה של הציבור". השם ישמור ויציל...