• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
לא הבנת את הקושייא,
הקושייא היא שיש פה שטענו שמרן שליט"א העיד על מרן זיע"א שאכל
ואילו מרן שליט"א במו פיו העיד רק "שמעתי שאומרים"
לא קשיא,
בשנים האחרונות שמע שמרן אכל פפושדו למרות שאכל שמורה.
אבל בודאי שהיה אוכל מאז ומתמיד ולא חשש לחימוץ כלל ועיקר כמו שהיה מדבר ע"ז בשיעורים באופן חד וברור.

ברוך שכיוונתי
אתה מודה שמרן שליט"א רק שמע מאחרים שמרן זיע"א אכל
הוא אשר אמרתי שלא העיד על מה שראה, אלא הביא שמועה ששמע

אשמח לראות את הסרטון, רק שאני לא רואה כלום [אולי בגלל שהוא לא נפתח לי, אני באתרוג אולי תתן קישור שפתוח לאתרוג]
זה שאתה לא רואה וזה חסום לך לא אומר שאין עדות, תמתין מעט בסבלנות עד שיהיה לך דרך לראות ואז תראה שיש עדות.
אבל במחילה כמה אתה יכול למחזר את הטענה ש"הכל" סיפורים כשמציגים לך מול העיניים כמה עדויות מפורשות?!

זה שאתה לא רואה וזה חסום לך לא אומר שאין עדות, תמתין מעט בסבלנות עד שיהיה לך דרך לראות ואז תראה שיש עדות.
אבל במחילה כמה אתה יכול למחזר את הטענה ש"הכל" סיפורים כשמציגים לך מול העיניים כמה עדויות מפורשות?!
תמשיך הלאה [בתגובות הבאות]
ותראה שהבאתי דברים הפוכים

אני באמת מתפלא על כל התלמידי חכמים פה ממתי לומדים כך הלכה? עדויות עדויות, אני לא מכיר אף רב אז מה אעשה? לומדים בפרויקט חייו של מרן זצ"ל בספרים שלו, אל תספרו סיפורים אני לא מכיר כלום תפתחו את הסוגיה ונדבר בלימוד לא בעדויות, מתי מרן זצ"ל פסק הלכה על פי עדות?
הכוונה היא שגם כאשר יש דברים שנפסק שמותר, יש מקום להחמיר, ויש עניין לדעת אם רבותינו החמירו בזה, שאז גם לנו יש עניין להחמיר, או שעם עצמם הקלו בזה, ואז יש לנו פחות עניין להחמיר.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון