• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מנהיג הדור ונשיא החכמים מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א

אריה או אהרן?
היה לי מלמד בת"ת (פרי חדש בב"ב), שגר בשיכון ו (כמדומה רח' רימון), ואח"כ נהיה למנהל בת"ת בבת ים, שמשפחתו בוטבול וכמדומה ששמו הפרטי אהרן, (אא"כ ממרחק השנים מתחלף לי בחתנא דבי נשיאה). שנתן לנו הרבה דוגמא אישית ואהבת תורה וקדושתה.
אכן כן, הרב אריה בוטבול שליט"א
היה מלמד בת"ת פרי חדש וכנ"ל..
ומאוד מסקרן מיהו כבודו

צריך לשאול את דעתו של מרן בנושא לא כ"כ בטוח שהוא יחפוץ בכך.
ל"ז להבין דבריך. אתה מצפה שמרן יורה לשואליו, כן תבואו, תמחו למעני...
זה אכן שאלה שצריכה להשאל, אבל לא את מרן שליט"א אלא את זקני העדה, כדוגמת הגר"מ צדקה, והג"ר יצחק כהן שליט"א.

בברכת התורה
בברכת התורה
לכל המברכים בשם התורה שחרית מנחה וערבית! שלום וישע רב!

אני הק' חושב שהדבר מיותר לכתוב בכל הודעה מחדש "בברכת התורה", והדבר סתם גורם לסירבול ואריכות יתר

בבחינת "מקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך..", ומהיות טוב לכתוב את תוכן הדברים בלבד, הא ותו ליכא מידי!

(והנה לכאו' י"ל דמהני לזה גילוי דעת פעם אחת בלבד בתחילת השנה- לכל השנה כולה, וכמ"ש רבותינו האחרונים... ודו"ק.;))

אכן כן, הרב אריה בוטבול שליט"א
היה מלמד בת"ת פרי חדש וכנ"ל..
ומאוד מסקרן מיהו כבודו
אני זוכר שלפני כ22 שנה חיתן את א' מילדיו (אולי יהודה?...), וכל יום היה מגיע בסיום הלימודים אחה"צ (בשעה 5:30 כמדומני), למסור שיעור משניות לילדים המעוניינים (מעין מתמידים).
ואף ביום חתונת בנו הגיע כשהוא לבוש כבר במחלצותיו. ולא הסכים לוותר על הקביעות הזו.
דבר זה נחרט בליבי!

על איזה שנים אתה מדבר?
וכן האם על הבוקר או אחה"צ

כי פשוט הר' אריה בוטבול הנ"ל [אביו של יהודה בוטבול] היה מלמד בבוקר שנים "בשתילי זיתים"
אחרי שלימד בשתילי זיתים עבר ללמד בפרי חדש את כיתה ה', ואחר שהכריחוהו להיות מפקח, עזב את תפקידו לטובת ניהול ת"ת בבת ים.
אמר שכל רצונו ללמד תורה לתלמידים, ואם לא נותנים לו ללמד, ילך כבר למשרה יותר משפיעה.

חזור
חלק עליון