• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם מותר לבעל רכב לעשות "דרייבר"?

לפי הזכור לי שמעתי בשם הרב סילמן שאמר שמצד עצם הנסיעה אולי אפשר להתיר, אבל אם ח"ו יש תאונה אי אפשר לתבוע את החברת ביטוח כיוון שהם להדיה כותבים שהם לא מבטחים הסעה בשכר, וכשזה קורה (ח"ו ח"ו) הנסיון הוא עצום כי לעיתים הסכום לתביעה הוא ע"ס מאות אלפים ומעלה, ואל האדם לחשוב האם הוא אכן בטוח שיעמוד בכזה נסיון.

לפי הזכור לי שמעתי בשם הרב סילמן שאמר שמצד עצם הנסיעה אולי אפשר להתיר, אבל אם ח"ו יש תאונה אי אפשר לתבוע את החברת ביטוח כיוון שהם להדיה כותבים שהם לא מבטחים הסעה בשכר, וכשזה קורה (ח"ו ח"ו) הנסיון הוא עצום כי לעיתים הסכום לתביעה הוא ע"ס מאות אלפים ומעלה, ואל האדם לחשוב האם הוא אכן בטוח שיעמוד בכזה נסיון.
לכאו' אפשר לתבוע את הנהג והוא זה שמפסיד מכך שאין לו ביטוח, לא?

התאחדות נהגי המוניות השקרנים...
כמדומני שהנידון מיותר כי אין למדינה זכות שלא לאפשר לקבוצות דרייבערים להתקיים כל עוד היא לא מספקת שירותי מוניות...
למי שעדיין לא הבין מה הן הכיפות הצהובות שאנחנו רואים בכבישים הם אותם דרייבערים שעובדים בשחור כשלא מוכנים להפעיל מונה גם אם תתחנן אליהם או גרוע מכך לא מסכמים כלום ואז בסוף הנסיעה נוקבים בסכום מופקע, לוקחים כסף על כל שקית כמו מזוודה, בזמני לחץ הם מפקיעים שערים ועושקים את הציבור, אין לי טיפת רחמים כלפיהם וזה מחדל של המדינה שהיא לא אוכפת את העניין הזה, באשר לגניבה מחברת הביטוח יש מקום לדון אם כי אינני רואה דרך אחרת איך להתנייד במדינה הזאת... אא"כ קיימת אפשרות לשלם לחברת הביטוח תעריף מוגדל בלי להוציא רישיון מונית.
כמובן שהפוסט שלי מאוד מכליל ואינני מזלזל כלל בהמון נהגים צדיקים וישרים וטובי לב שאת חלקם אני מכיר אישית, אבל כל מי שמכיר את השוק יודע שעשרות אחוזים מנהגי המוניות הם לא כל כך ישרים והם גורמים הפסד לכל הענף, למי שלא מאמין- תחפש נהג שמוכן להפעיל מונה בשעות שאין פקקים והנסיעה אמורה לצאת זולה, וסביר להניח שלא תמצא.
למי שחושב שיש עם מי לדבר אספר שבנסיעה לאירוע משפחתי כשהיינו על המונית נאלצנו לרדת ממנה כי הנהג לא הסכים להכניס תינוק ולהפעיל מונה, פנינו למשרד התחבורה (אחרי שהזהרנו את הנהג והתפלאנו שזה לא מאיים עליו...) וכתבו לנו שאנחנו מוזמנים להעיד נגדו בפניו בבית משפט בתל אביב... לא פלא שככה הענף הזה נראה.
נקודה נוספת, אי אפשר להתכחש לכך שנהגי המוניות לא פעם מקללים אותך ואת הציבור שלך שאגב מפרנס עיקרי שלהם, לא מסכימים להכניס אוכל לרכב כי זה ישפך וכו' אי אפשר לא לתת שירות ואז להתלונן, אינני יודע אם זה היתר הלכתי אבל זו נקודה שחשוב לעורר.
איפה אתה גר?
אני גר בירושלים ומעודי לא היה נהג שלא הסכים להפעיל מונה

איפה אתה גר?
אני גר בירושלים ומעודי לא היה נהג שלא הסכים להפעיל מונה
אני גם חי בירושלים, ומשתמש הרבה במוצר המעצבן הזה ששמו מונית, ולצערי נתקל ביותר מדי מקרים כאלו... כפי שכבר הזכרתי יש עוד כמה תופעות לוואי במוניות שבהם ודאי נתקלת... (או שלא...).

אנא דאמרי לעת עתה תנו לעם ישראל להתפרנס ברווח גדול, כידוע מה קרה מאז שיעקב עבד בלבן...
ומה יהיה עם הביטוח לכשיהיה נדבר ונברר
כמה פעמים הציעו לי להסיע בשכר מהכא להתם באמרם שיש הרבה מקום למזוודות וב"ה שיש לי תעסוקות יותר חשובות ומועילות
ויש עוד מה להרחיב על העושק של המוניות וכעת אכמ"ל
וכמה חבל שיש דרשנים שצריכים להגיע לשיעור באוטובוסים והציבור לא מממן להם מוניות ספיישל הלו"ש

החתימה היא על הכלל היבש 'לא יסיע אדם נוסעים בשכר'. ואם הסיע אין ע"ז ביטוח. הכלל היבש הזה לא שולל את התנאי. כי אם מראש הנהג מתנה שהנסיעה בחינם אם קורה משהו אז את זה הביטוח כן מכסה. ולדעת חלק מהפוסקים זה לא אכפת לנו מה דעתה של חברת הביטוח כל עוד שזה לא כתוב בצורה מפורשת בחוזה. והטעם לזה הוא, משום שגם בבתי משפט החוזה תופס רק כפי מה שהוא כתוב ולא עם סברות. (ותפקיד העו"ד הוא למצוא את הפירצה בחוק). ועל דעת זה התחייבה החברה. ואם היה שם איזה פירצה לטובתם הם ודאי היו מנצלים אותה גם אם ברור לכל שאין זו הכוונה, וכן הם מעשים שבכל יום בבית משפט. ולכן גם ללקוח מותר לנהוג באותה צורה ולהיות 'ראש קטן'. מה שכתוב ותו לא.
שוב, יש פוסקים שחולקים על זה. והבאתי רק דעת המתירים. וכל אחד ינהג כרבותיו.
אם כתוב שלא יסיע נוסעים בשכר אז לא יעזור תנאי, כי זה תנאי כללי בביטוח שהביטוח בכללותו הוא בתנאי זה.
אם היה כתוב שאינו מבוטח כשמסיע בתשלום אה"נ.

אוי יציעו שאלה זו פלני יושבי על מדין?
הרב @ישראל היקר תציע שאלה זו בפני הגאון רבי יונתן שושן שליט"א
הרב @מוישי ס"ט היקר תציע שאלה זו בפני הגאון רבי אבישי טהרני שליט"א
וכן כל מי שיש לו שיג ושיח עם רבנים העוסקים בדיני ממונות נא יציע זאת בפניהם, ותצא הלכה מבוררת כשמלה.

אוי יציעו שאלה זו פלני יושבי על מדין?
הרב @ישראל היקר תציע שאלה זו בפני הגאון רבי יונתן שושן שליט"א
הרב @מוישי ס"ט היקר תציע שאלה זו בפני הגאון רבי אבישי טהרני שליט"א
וכן כל מי שיש לו שיג ושיח עם רבנים העוסקים בדיני ממונות נא יציע זאת בפניהם, ותצא הלכה מבוררת כשמלה.
לא זוכר על מה השרשור מדבר
כבודו יתמצת השאלה, ובלו"ן נעביר הלאה

חזור
חלק עליון