• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 34 22.2%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 65 42.5%
  • בכלל לא

קולות: 53 34.6%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.7%

• סה"כ בוחרים
    153
הרב דן את זה ביביע אומר ח''ט בהמשך הביא לך ציטוט מדויק
כוונתו שהיום יש טענות חדשות.
מרן זצ"ל דיבר על עצם העניין של חומר התפחה.
היום דנים על החומר הספציפי שמכניסים, וע"ז לא דיבר ביבי"א, אלא דיבר הרב ללוש.

מה שנכון נכון...
תיזהר מביזיון תלמידי חכמים!!!
יש כאן בסה"כ ויכוח אם הסכימו לרב חותה לבוא לבקר או לא
הרב אברהם הידוע בתקיפותו הגדולה, דיבר דברים חריפים ביותר
ובטוחני שגם הוא כעת מצטער על שהתבטא בצורה שכזאת [וכבר היה לעולמים, ואכמ"ל]

הרב חותה הידוע כגדולי מזכה הרבים בדור (כן! ללא גוזמא) רק בער"פ השנה (בשבועיים שלפני פסח) הוא מסר למעלה מ-30 שיעורי תורה בכל רחבי הארץ!!! הולך בדרכו של מרן זצ"ל, ובכל זמן ועת משמיע תמיד דעתו של מרן רבינו זצ"ל ומכריע הלכה כמותו בכל מקום, לרבות כל ספריו על הל' תפילה, מועדים, שבת, יחוד, לא ילבש, ועניינים שונים - תמיד פוסק כדעת מרן!!! וכי כמוהו יודע מהי גדלותו של מרן זצ"ל, ומסר גם עשרות שיעורים על משנתו של מרן זצ"ל, ניתן למצוא ברשתות... ובודאי לא חשוד לשקר....
כנראה שהיתה אי הבנה או משהו כזה...

אוי ואוי למי שיצטרף לחגיגה וידבר סרה על ת"ח משכמו ומעלה שקיבל הסמכה מגדולי ומאורי הדור [מרן זצ"ל, רבי אשר וייס, רבי אפרים גרינבלט ועוד]

ואגב, הרב חותה מעולם לא אמר שעוגיות אלו הם חמץ וכו', אדרבה הוא אמר בפירוש: אני לא ביקרתי שם, אני לא רוצה ח"ו להוציא שם רע על דבר שאיני יודע... (כמו רבנים אחרים שעשו כן) אלא היות ועוגיות אלו שנויים במח', וכמה מגדולי הדור (הרב מרדכי אליהו, הרב יעקב יוסף, הרב בקשי דורון ועוד) חששו ויצאו נגדם, לכן אפשר שבוע אחד בלי עוגיות אלו...

תיזהר מביזיון תלמידי חכמים!!!
יש כאן בסה"כ ויכוח אם הסכימו לרב חותה לבוא לבקר או לא
הרב אברהם הידוע בתקיפותו הגדולה, דיבר דברים חריפים ביותר
ובטוחני שגם הוא כעת מצטער על שהתבטא בצורה שכזאת [וכבר היה לעולמים, ואכמ"ל]

הרב חותה הידוע כגדולי מזכה הרבים בדור (כן! ללא גוזמא) רק בער"פ השנה (בשבועיים שלפני פסח) הוא מסר למעלה מ-30 שיעורי תורה בכל רחבי הארץ!!! הולך בדרכו של מרן זצ"ל, ובכל זמן ועת משמיע תמיד דעתו של מרן רבינו זצ"ל ומכריע הלכה כמותו בכל מקום, לרבות כל ספריו על הל' תפילה, מועדים, שבת, יחוד, לא ילבש, ועניינים שונים - תמיד פוסק כדעת מרן!!! וכי כמוהו יודע מהי גדלותו של מרן זצ"ל, ומסר גם עשרות שיעורים על משנתו של מרן זצ"ל, ניתן למצוא ברשתות... ובודאי לא חשוד לשקר....
כנראה שהיתה אי הבנה או משהו כזה...

אוי ואוי למי שיצטרף לחגיגה וידבר סרה על ת"ח משכמו ומעלה שקיבל הסמכה מגדולי ומאורי הדור [מרן זצ"ל, רבי אשר וייס, רבי אפרים גרינבלט ועוד]

ואגב, הרב חותה מעולם לא אמר שעוגיות אלו הם חמץ וכו', אדרבה הוא אמר בפירוש: אני לא ביקרתי שם, אני לא רוצה ח"ו להוציא שם רע על דבר שאיני יודע... (כמו רבנים אחרים שעשו כן) אלא היות ועוגיות אלו שנויים במח', וכמה מגדולי הדור (הרב מרדכי אליהו, הרב יעקב יוסף, הרב בקשי דורון ועוד) חששו ויצאו נגדם, לכן אפשר שבוע אחד בלי עוגיות אלו...
אסור לדבר מחוסר ידיעה ולהוציא לעז כ"כ גדול!
אין מחילה ביום כיפור.
שמעתי ושמעתי ושמעתי.... ועל כן מי שאוכל משחק באש...........
כל דבר צריך להביע דעה? אתה לא יודע - תשתוק!
אתה משחק באש!!!
ודי לנו בדבריו החריפים של מרן זיע"א על כל אותם המבולבלים.
מסכנים אנשים ששומעים לסיפורי סבתא האלה, ולא לרב אברהם יוסף, למשגיח הנאמן במקום - שעושים עבודת קודש במסירות עצומה, ללא לאות, ולרבנים הרבים שביקרו בשטח בהפתעה גמורה וכולם פה אחד גומרים את ההלל. ומעל הכל שמרן זיע"א היה מדבר על זה בכל שנה ושנה בתוקף, עשרות שנים, ומאז הייצור רק השתבח.

מסכנים אנשים ששומעים לסיפורי סבתא האלה, ולא לרב אברהם יוסף, למשגיח הנאמן במקום - שעושים עבודת קודש במסירות עצומה, ללא לאות, ולרבנים הרבים שביקרו בשטח בהפתעה גמורה וכולם פה אחד גומרים את ההלל. ומעל הכל שמרן זיע"א היה מדבר על זה בכל שנה ושנה בתוקף, עשרות שנים, ומאז הייצור רק השתבח.
אתה מדבר דברים לא קשורים כלל למה שכתבתי!!!
אני לא נכנסתי לעצם הדיון עצמו, ואני מאמין לרבי אברהם יוסף שליט"א בכל תהליך העוגיות וכו'
ומי שיודע קצת, רבי אברהם הוא מחמיר גדול מאד מאד (ישנם שיעורים של רבי אהרן בוטבול שבהם הוא מדבר על גיסו הרב אברהם ומתאר את חומרותיו הגדולים בדקדוק ההלכה וכו') ובודאי שלא יכשיל את עם ישראל!
יחד עם זאת ובאותה נשימה אני אומר, שזה שהרב אברהם תקף בחריפות עצומה את הרב חותה ובודאי שאין לחזור על הדברים שאמר, כי כפי שאמרתי בטוחני שגם הוא עצמו כעת חוזר בו ממה שאמר, ורק באותו זמן שאמר אורייתא מרתחא לה, [ותזכרו מה שאני אומר לכם: הוא בתקופה הקרובה יתנצל על מה שאמר... כפי שהיה כמה פעמים שעשה כן]
הרב חותה לא חשוד ח"ו לשקר, ומי שידבר נגדו, הוא משחק באש, כי הוא ת"ח גדול ואין רפואה למכתו!! ראו כי הוזהרתם...!
יש כאן בסה"כ ויכוח במציאות, אם לא הסכימו לו לבקר, ואל לנו ח"ו להכניס עצמנו בכל הסערה הזאת.
תמיד צריך להיות מתון, ולקבל את שני הצדדים בשיקול דעת נכון

הרב חותה לא חשוד ח"ו לשקר, ומי שידבר נגדו, הוא משחק באש, כי הוא ת"ח גדול ואין רפואה למכתו!! ראו כי הוזהרתם...!
מה אתה נבהל, על מה אתה מאריך, מי דיבר נגדו
מותר ומצוה וחובה לחזק את דברי הרב אברהם מפני כל מיני שמועות סרק.

מה אתה נבהל, על מה אתה מאריך, מי דיבר נגדו
מותר ומצוה וחובה לחזק את דברי הרב אברהם מפני כל מיני שמועות סרק.
תגיד?
אתה רציני?
או שאתה מנסה בכוח להתעלם ממה שנאמר עליו?
אתה יודע איזה דברים מבהילים ביותר הוא אמר על הרב חותה?
אתה שוב מערבב שני נושאים... אני לא מדבר על עצם דברי הרב אברהם בענין תהליך העוגיות, אני מדבר על הדברים החמורים ביותר שדיבר על הרב חותה
תעשה שיעורי בית ואז תדבר...

מחילה אבל זה קשה להורות הוראה שמותר לכתחילה לאכול פופשדו בפסח נכון?
אפשר להגיד "מעיקר הדין מותר ויש מהגדולים שקבעו שזה חמץ גמור ולכן כדאי וראוי להחמיר לא"?
וכמנהגם של מרנן הגר"י והגר"ד שליט"א שלא אוכלים בפסח מעוגיות אלו

הנס הגדול של העוגיות הללו, הוא שגם בחייו של מרן יצאו על העוגיות הללו.
זאת אומרת, כבר בחיי מרן זיע"א הכפישו אותם, ולא באו רק עכשיו ואמרו שהמצב השתנה לרעה ומרן כבר לא חי וכו'. ולכן מזה מוכח שהעוגיות כשרות. כי מרן התיר אותם, והחולק חלק בחיי מרן.

חזור
חלק עליון