• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 34 22.2%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 65 42.5%
  • בכלל לא

קולות: 53 34.6%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.7%

• סה"כ בוחרים
    153
שאלה לי אליך ידידי
ר"ת במוצ"ש זה ספק איסור סקילה במלאכות דאורייתא, והרבה מגדולי הדורות, גם האחרונים פסקו כר"ת, אז ספק דאורייתא לחומרא?
חוזר ונעור י"א שהוא דאורייתא, והרבה פוסקים ונוהגים כך, אז נעשה ספק דאורייתא לחומרא?
בהלכות טהרת הבית יש המון קולות שלאחרים לא מועילות בדיעבד, נעשה ספק דאורייתא לחומרא?
בשבת יש המון קולות שלאחרים זה דאורייתא, נעשה ספק דאורייתא לחומרא?

אז מה תאמר? שכאן זה שונה, כי זה מחלוקת במציאות. טעות חמורה.

גם במציאות כל אחד הולך כמו הרב שלו, ויכול לסמוך על הרב שלו שבדק ויגע וחקר לכתחילה!
ומי שרוצה להחמיר ילבש שחורים ויתכסה שחורים וילך למדבר ויחמיר לעצמו בשקט ויהיה מבסוט שהוא יותר צדיק מהראשל"צ שליט"א.

לשיטתך וכי האתיופים זה לא ספק כרת במציאות?
ר"ת והגאונים הרבה אחרונים כתבו שזו מח' שתלויה במציאות.
מח' רש"י ורי"ף בעניין משקל שקל הקודש זו לא מציאות?
מח' רש"י ותוס' איפה נהר פרת זו לא במציאות?
לעשות חיסוני קורונה האם זה לא ספק במציאות, י"א שמי שעשה עבר על "ונשמרתם"! (אני עשיתי 3, ואם גדולי הדור היו אומרים הייתי עושה גם 30).
ועוד כהנה וכהנה דוגמאות עד אין מספר.
וכי מי שיעשה כרבותיו בעניין זה כרבותיו נכנס לאיזה בעיה הלכתית ח"ו??? הס מלהזכיר, שאתה מלעיג על דברי אין ספור רבותינו, שזה ודאי כרת, לא ספק.
כ"א ילך אחרי רבותיו וזה לכתחילה של הלכתחילה! גם בספק 4 מיתות בית דין.

אני לא אוהב פפשודו, אבל הפסח בזכותכם אולי אני יאכל אותם בכ"ז בתור קינוח בליל הסדר ויכוון לקיים דברי רבותיי גדולי הדור שליט"א!
לא ענית על מה שכתב הרב הפשוט וז'ל:
שהתחדשו ידיעות שלא היו מודעים אליהם בזמנו של מו"ר הגר"ע ז''ל והוא לא התייחס אליהם.

לא ענית על מה שכתב הרב הפשוט וז'ל:
שהתחדשו ידיעות שלא היו מודעים אליהם בזמנו של מו"ר הגר"ע ז''ל והוא לא התייחס אליהם.
עניתי בהבלעה צדיק, אענה בפירוט, על אף שהדברים פשוטים מאוד.
מרן רבינו הראשל"צ שליט"א, הרב אברהם אחיו, הרב נקי, הרב מזוז וכו' וכו', עדיין בין החיים ב"ה
ה' יאריך שנותיהם בטוב ושנותיהם בנעימים. אם היה שינוי הם היו מעדכנים. מבטיח.

עניתי בהבלעה צדיק, אענה בפירוט, על אף שהדברים פשוטים מאוד.
מרן רבינו הראשל"צ שליט"א, הרב אברהם אחיו, הרב נקי, הרב מזוז וכו' וכו', עדיין בין החיים ב"ה
ה' יאריך שנותיהם בטוב ושנותיהם בנעימים. אם היה שינוי הם היו מעדכנים. מבטיח.
אולי ענית אבל לא לי
אני התייחסתי לטענה שמו"ר ז''ל הוא גדול בחכמה ובמנין ולכן לא אומרים סד"א לחומרא.
ועל זה הגבתי שאם התחדשו דברים שלא היו בזמנו והוא ז''ל לא התייחס אליהם, אזי הדרינן לכללא דספיקא דאורייתא לחומרא.

אברכים רבים מפחדים לאכול מזה בפסח
וכמובן שימצאו תירוצים שאינם אוהבים פפושדו וכדו'
זה משום שכל דיון הלכתי שהפך לדיון תקשורתי זה נהיה בגדר בל יראה ובל ימצא לצערנו הרב הרבה אברכים מחמירים מחוסר ידיעת הלכה באמת ונמשכים אחרי סטיגמות של החברה וכדו' אתו הדבר גם בהיתר מכירה וכדו'

זה משום שכל דיון הלכתי שהפך לדיון תקשורתי זה נהיה בגדר בל יראה ובל ימצא לצערנו הרב הרבה אברכים מחמירים מחוסר ידיעת הלכה באמת ונמשכים אחרי סטיגמות של החברה וכדו' אתו הדבר גם בהיתר מכירה וכדו'
או משום דנזהרים לא לאכול מבהמה שהורה בה חכם...

אברכים שדיברתי עליהם אינם מחוברים לשום תקשורת!!
רק לבית המדרש,
אך המציאות לא כך ידידי פוק חזי תשאל כל אברך שמחמיר למה אתה לא אוכל תשמע מה יגיד לך אני כל שנה תופס כמה שלא אוכלים והתשובות שאני מקבל
''עזוב אני לא יודע מה קורה שם אני לא אוכל''
''כולם לא אוכלים לכן אני לא אוכל''
'למה בד''ץ בית יוסף לא נותן כשרות ''
ועוד ועוד...כעין זה...
בודדים נכנסו איתך לרזולוציות .......

שאלה לי אליך ידידי
ר"ת במוצ"ש זה ספק איסור סקילה במלאכות דאורייתא, והרבה מגדולי הדורות, גם האחרונים פסקו כר"ת, אז ספק דאורייתא לחומרא?
חוזר ונעור י"א שהוא דאורייתא, והרבה פוסקים ונוהגים כך, אז נעשה ספק דאורייתא לחומרא?
בהלכות טהרת הבית יש המון קולות שלאחרים לא מועילות בדיעבד, נעשה ספק דאורייתא לחומרא?

גם במציאות כל אחד הולך כמו הרב שלו, ויכול לסמוך על הרב שלו שבדק ויגע וחקר לכתחילה!
ומי שרוצה להחמיר ילבש שחורים ויתכסה שחורים וילך למדבר ויחמיר לעצמו בשקט ויהיה מבסוט שהוא יותר צדיק מהראשל"צ שליט"א.

לעשות חיסוני קורונה האם זה לא ספק במציאות, י"א שמי שעשה עבר על "ונשמרתם"! (אני עשיתי 3, ואם גדולי הדור היו אומרים הייתי עושה גם 30).
וכי מי שיעשה כרבותיו בעניין זה כרבותיו נכנס לאיזה בעיה הלכתית ח"ו??? הס מלהזכיר, שאתה מלעיג על דברי אין ספור רבותינו, שזה ודאי כרת, לא ספק.

אני לא אוהב פפשודו, אבל הפסח בזכותכם אולי אני יאכל אותם בכ"ז בתור קינוח בליל הסדר ויכוון לקיים דברי רבותיי גדולי הדור שליט"א!
כל מילה מיותרת...
מצטרף אליך בכל מילה.

אני התרשמתי אחרת:
תשאל אותו אישית ברדיו ולא מכל מיני שמועות למניהם... הוא בירר את הנושא עם הרבה מומחים כמו שאמר בסרטון לעיל.
מאוד קשה לי שככה הרב חותה הניח את הדברים, אני מחזיק ממנו איש אמת שחוקר ובודק את ההלכה עד הפרטים האחרונים ובאופן הכי מעשי שיש, הוא מבקר בכל המפעלים וממש נוחת לפרטי פרטים, זכור לי שבשנים קודמות הוא אמר שיש בנושא הזה סיבה שהוא לא נכנס אליו לא כ"כ זוכר מה אבל דברים שהם מעבר להלכה.
נראה לך "הגיוני" שבגלל ש"לא נתנו לו לבקר במפעל" (מה שבכלל לא נכון) להוציא על כל הרבנים שהכשירו את העוגיות לעז!?

ועוד להגיד "להתרחק מאש" על מה שמרן זצוק"ל התיר!!?? לדעתי "רב" שמוציא לעז על מפעל שבכלל לא ביקר בו אסור לשמוע לו בשאר ההלכות.
יש גם בעיה עם רוק שיכול לעוף ולהחמיץ.
מה הקשר רוק?? הכל מכונות שם!!

הרב בנימין שליטא כמדומה שעדיין אחרי כל השיכנועים ההלכתיים
אברכים רבים מפחדים לאכול מזה בפסח
וכמובן שימצאו תירוצים שאינם אוהבים פפושדו וכדו'
אנחנו לא רוצים לשכנע אף אחד לאכול. (למרות שאני כן אוכל וזוכה לקיים מצוות "ועשית ככל אשר יורוך")
אנחנו פשוט רוצים שכל מי שאוכל לא יסתכלו עליו כאילו הוא אוכל חזיר ביום כיפור...

תשאל אותו אישית ברדיו ולא מכל מיני שמועות למניהם... הוא בירר את הנושא עם הרבה מומחים כמו שאמר בסרטון לעיל.

נראה לך "הגיוני" שבגלל ש"לא נתנו לו לבקר במפעל" (מה שבכלל לא נכון) להוציא על כל הרבנים שהכשירו את העוגיות לעז!?

ועוד להגיד "להתרחק מאש" על מה שמרן זצוק"ל התיר!!?? לדעתי "רב" שמוציא לעז על מפעל שבכלל לא ביקר בו אסור לשמוע לו בשאר ההלכות.

מה הקשר רוק?? הכל מכונות שם!!
גם מפעל שעשוי מכונות יש אנשים .

שאלה לי אליך ידידי

לא ענית על טענת חומרי ההתפחה שהרב עובדיה לא דן בזה

חזור
חלק עליון