• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

איזה סידור הכי טוב לפי פסקי מרן?

רק בגלל שביקשת!!! [משתדל לא להתעסק בזה, במיוחד לא באופן ציבורי, ויש עוד המון חומר!!!]

הצג קובץ מצורף 28134

הצג קובץ מצורף 28135

הצג קובץ מצורף 28136
מחילה מכבודו
אנחנו רוצים הוכחה ממרן זיע"א או ממרן שליט"א שאמרו או כתבו ש"אסור"
אם יש , נקבל ונוריד את הראש
מה שצרפת לא הוכחה שכך היה... רק כותב בשמם

סידור חזו"ע. לפי פסיקותיו של מרן הראשון לציון שליט"א
יצא עכשיו תשפ"ד
הי,
דיברתי עכשיו עם אוצר הספרים הם אומרים כבר שנים שלא ניתן להשיג את הסידור חזון עובדיה.

יש למישהו פה איש קשר שניתן לקנות את הסידור מהודרת תשפ"ד.

תודה רבה!

יצא לי שהסידור הכי מדוייק מבחינת הנוסחאות (כמעט לגמרי) הוא למען שמו באהבה. (יתכן שהיה עוד איזה סידור אחד או שניים לא מהרשימה הנ"ל, אבל איני זוכר כרגע).
גם סידור "אור מרן" בסדר.
אמנם כתב "זְכוֹר" באבינו מלכנו, וכן כתב "בסימן טוב" בברכת הלבנה (אך יש מקום לדון על זה), וכן לא כתב "מעבדות" (אך גם בזה יש לדון), [וכן כתב לקבץ הד' ציציות בק"ש].

גם סידור "אור מרן" בסדר.
אמנם כתב "זְכוֹר" באבינו מלכנו, וכן כתב "בסימן טוב" בברכת הלבנה (אך יש מקום לדון על זה), וכן לא כתב "מעבדות" (אך גם בזה יש לדון), [וכן כתב לקבץ הד' ציציות בק"ש].
הבעיה שגם אותו אני לא רואה איך להשיג(כמו חזון עובדיה)
פורים שמח הרב!

למען שמו באהבה - בעיקרון כן. (ועיין לעיל).
כוונת הלב - לא. ועיין כאן.
אני מדבר, כמובן, על הנוסחאות ולא על ההלכות!
למה?? בגלל שהם כותבים שובר אויבים ומכניע... (מינים) בסוגרים עגולות?!
בגלל שהם כותבים "וצפינו" חוס ורחם עלינו, בסוגריים מרובעות??

הי,
דיברתי עכשיו עם אוצר הספרים הם אומרים כבר שנים שלא ניתן להשיג את הסידור חזון עובדיה.

יש למישהו פה איש קשר שניתן לקנות את הסידור מהודרת תשפ"ד.

תודה רבה!
אפשר להשיג את הסידור חזון עובדיה בבני ברק דרך אור יצחק של הרב יניב עזיז בטלפון:052-7149145

למה?? בגלל שהם כותבים שובר אויבים ומכניע... (מינים) בסוגרים עגולות?!
בגלל שהם כותבים "וצפינו" חוס ורחם עלינו, בסוגריים מרובעות??
לא רק, בגלל כמה נוסחאות אחרות שבחרו, בד"כ בדברים קטנים. שימו לב שאני מדבר לפעמים על דקדוקים של אותיות כמו "על הניסים" או "ועל הניסים".
למרות שגם זה מגלה שאין להם נוסחא אחידה ע"פ מרן זצ"ל בלבד [וכמו שהמחבר כתב בפירוש]. (ולא שיש בזה בעיה, אבל מי שרוצה את הנוסחא של מרן זצ"ל, יסתבך עם זה).
אני מדגיש שזה לא סידור בעייתי מבחינת הנוסח, רק שמי שמחפש סידור שהוא 100% ע"פ הנוסחאות שכתב מרן זצ"ל - זה לא זה.

הסידור הכי מדוייק ומדוקדק הדק היטב ע"פ פסקי הרב עובדיה ע"ה
סידור "עטרת פז" של הרב פנחס זביחי
הו"ל בשלהי חודש אדר תשע"ה
למי שלא ראה לא ידבר ולא יציץ ולא יריע ולא ישמיע לא קול ענות חלושה ולא קול ענות גבורה
פורים שמח!

הסידור הכי מדוייק ומדוקדק הדק היטב ע"פ פסקי הרב עובדיה ע"ה
סידור "עטרת פז" של הרב פנחס זביחי
הו"ל בשלהי חודש אדר תשע"ה
למי שלא ראה לא ידבר ולא יציץ ולא יריע ולא ישמיע לא קול ענות חלושה ולא קול ענות גבורה
פורים שמח!
שאלה הכי פשוטה (לא לנגח!) אם יש סידורים אחרים שהיו בחייו של מרן והיו טובים יותר, למה מרן לא התפלל בהם?...

שאלה הכי פשוטה (לא לנגח!) אם יש סידורים אחרים שהיו בחייו של מרן והיו טובים יותר, למה מרן לא התפלל בהם?...
מרן ידע את הנוסח שלו, ולא היה צריך סידור דוקא לפי כל הדקדוקים שלו.
זה כמו שלרוב ההולכים אחר פסקי מרן זיע"א והורגלו לחתום מכניע זדים, לא יבלבל אותם סידור שכתוב בו מכניע מינים.

וצריך תלמוד אצל חכמי כס''ר.
אולי כוונתו הוא למה שכתב מרן זיע"א ביביע אומר ח"ח סי' י"א ס"ק ו'

"וידידי הדגול רב חביבאי דיתיב בתווני דלבאי בנן של קדושים גזע ישישים עמו עוז ותושיה הרה"ג נאמ"ן נר"ו"

[די נדיר שכותב בכאלה תארים ותוארים לחכם שחי האידנא]

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון