אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

  • כן גם בפסח

    קולות: 30 25.6%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

    קולות: 46 39.3%
  • בכלל לא

    קולות: 40 34.2%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

    קולות: 1 0.9%

  • סה"כ בוחרים
    117
הרב בנימין חותה גם מצדד לאסור
חזק וברוך !!!
על זה מרן שליט''א צועק השכם וערב ''רבני הרדיו'' מחילה מכבודו
לא ביקר במפעל
נסמך על שמעות
מעולם לא היה על זה כשרות של ''בית יוסף '' והוא אומר ניסיתי לברר למה הפסיקו אבל רגע מעולם לא היה על זה כשרות של בית יוסף
כל מי שאומר זה חמץ גמור לא היה מעולם במפעל שם
ככה פוסקים הלכות לציבור ?.??? בגלל כמה עסקנים שהוציאו לעז על הפפושדו
בגלל שהרב מרדכי אליהו וכדו' אמרו שזה חמץ תבדוק תברר לפני שאתה מוציא לעז על מרן שאכל והאכיל חמץ את הציבור
 
חזק וברוך !!!
על זה מרן שליט''א צועק השכם וערב ''רבני הרדיו'' מחילה מכבודו
לא ביקר במפעל
נסמך על שמעות
מעולם לא היה על זה כשרות של ''בית יוסף '' והוא אומר ניסיתי לברר למה הפסיקו אבל רגע מעולם לא היה על זה כשרות של בית יוסף
כל מי שאומר זה חמץ גמור לא היה מעולם במפעל שם
ככה פוסקים הלכות לציבור ?.??? בגלל כמה עסקנים שהוציאו לעז על הפפושדו
בגלל שהרב מרדכי אליהו וכדו' אמרו שזה חמץ תבדוק תברר לפני שאתה מוציא לעז על מרן שאכל והאכיל חמץ את הציבור
לא אמר שהפסיקו לתת בית יוסף, אלא שהפסיקו לתת את חתימתו, למי שזוכר פעם היה מודפס על הפפושדו כת"י של מרן זיע"א שהם בכשרותו, ובשנים המאוחרות זה הוסר.
 
חזק וברוך !!!
על זה מרן שליט''א צועק השכם וערב ''רבני הרדיו'' מחילה מכבודו
לא ביקר במפעל
נסמך על שמעות
מעולם לא היה על זה כשרות של ''בית יוסף '' והוא אומר ניסיתי לברר למה הפסיקו אבל רגע מעולם לא היה על זה כשרות של בית יוסף
כל מי שאומר זה חמץ גמור לא היה מעולם במפעל שם
ככה פוסקים הלכות לציבור ?.??? בגלל כמה עסקנים שהוציאו לעז על הפפושדו
בגלל שהרב מרדכי אליהו וכדו' אמרו שזה חמץ תבדוק תברר לפני שאתה מוציא לעז על מרן שאכל והאכיל חמץ את הציבור
אני עדיין מחפש תמונה או הסרטה של מרן מלכא זצוק'ל או מרן שליט'א שאוכלים פפושדו
אינה דומה שמיעה לראיה
 
לא הבנתי מה הבעיה. לדוגמא, הגרש"מ עמאר אמר שהוא פוסק שמותר לאכול פפושדו בפסח, אבל הוסיף שהוא אישית לא אוכל שום דבר חוץ ממה שרעייתו מכינה בעצמה. וכי אמירה כזו היא זילזול בגרע"י?!
הגרש"מ עמאר לא אוכל כלום כמעט בפסח
אז זה לא דוגמא שלא אוכל פופשדו
 
לא תנור חדש לפסח (עובר הכשרה בכ-350 מעלות חום).
וכי כל המפעלים שב"י נותנים להם הכשר יש להם תנור חדש???
נשמע ממש לא מציאותי
כ"כ הרבה מוצרים יש להם הכשר ב"י לפסח מכל הסוגים ומכל הארצות, וכי גם בחו"ל החליפו תנורים לפסח??
 
מותר לאוכלו! אנו מחמירים כי זה לא מצה שמורה! ההכשר מצויין לכל ימות השנה אפי' שזה רבנות חולון! מי שרוצה שיבוא למפעל בחולון ובירושלים ויראה את ההשגחה שיש שם מרישא עד גמירא! אין לנו אלא לסמוך על מורינו המרא דאתרא הגר''א יוסף שליט"א
 
לא הבנתי מה החידוש בדברי הרב מלכה, הדברים ידועים.
יש לי וידאו של מנכ"ל בד"ץ בית יוסף בעצמו, שאומר שיש 2 סיבות *בלבד* שאין על העוגיות הללו הכשר בד"ץ בית יוסף:
1. לא קמח שמורה.
2. לא תנור חדש לפסח (עובר הכשרה בכ-350 מעלות חום).
מעבר לכך ציין שהמפעל עובר הכשרה לחומרא.

(ומה הכי מצחיק, אחר הפסח יש 'החזרות' של עוגיות למפעל, מהם מייצרים מחדש חומר גלם.
העוגיות 'החדשות' מקבלות הכשר וחותמת 'מהדרין' של העדה החרדית...)
אפשר את הוידאו. זה יהיה סתימת פיות גדולה לכל המערערים.
 
דרך אגב שכחתי להוסיף! השנה עשו ליום אחד עוגיות מקמח מצה שמורה [גטניו] בכדי לעשות ניסוי ולראות אם זה יצליח, ורק המשגיחים במקום קיבלו את העוגיות לפסח ואני הק' קיבלתי את העוגיות הללו מידיו של מורי ורבי הגר''א יוסף שליט"א ואמר לי לאכול אותם בפסח וכך עשיתי!!! "אשרי העם שככה לו אשרי העם שה' אלוקיו"
 
דרך אגב שכחתי להוסיף! השנה עשו ליום אחד עוגיות מקמח מצה שמורה [גטניו] בכדי לעשות ניסוי ולראות אם זה יצליח, ורק המשגיחים במקום קיבלו את העוגיות לפסח ואני הק' קיבלתי את העוגיות הללו מידיו של מורי ורבי הגר''א יוסף שליט"א ואמר לי לאכול אותם בפסח וכך עשיתי!!! "אשרי העם שככה לו אשרי העם שה' אלוקיו"
גם לפני 5 חמש שנים עשו וזכיתי לאכול מזה
 
דרך אגב שכחתי להוסיף! השנה עשו ליום אחד עוגיות מקמח מצה שמורה [גטניו] בכדי לעשות ניסוי ולראות אם זה יצליח, ורק המשגיחים במקום קיבלו את העוגיות לפסח ואני הק' קיבלתי את העוגיות הללו מידיו של מורי ורבי הגר''א יוסף שליט"א ואמר לי לאכול אותם בפסח וכך עשיתי!!! "אשרי העם שככה לו אשרי העם שה' אלוקיו"
זה כבר כמה שנים ככה, אני קיבלתי לפני כמה שנים.
הם לא עושים מזה יצור המוני כי זה לא רווחי.
 
אתה לא מבין מה מרן אמר בכלל, הכוונה שלו היא שכל ירא"ש שהוא בעלב'ת יכול לאכול מזה, אבל מי שהוא בן תיירה, כמובן שצריך להחמיר...
שאלה-285548
שלום לכבוד הרב האם הכשר בבשרים הוא טוב לאברכים או פחות מהודר?אמרו לנו זה כמו רבנות וצריך לקנות הכשר יותר מהודר. והמחירים מאוד יקרים מה דעת הרב בעניין. תודה רבה

תשובה
בני תורה אתם!!! וכי יש בהלכה צד של בעלי בתים, וצד אחר של בני תורה? הרי התורה מכריזה, תורה אחת תהיה לכם, משפט אחד יהיה לכם כגר כאזרח הארץ. לא מיניה ולא מקצתיה.

לא ענין של יותר מהודר, אלא טריפות או כשירות.
 
זה כבר כמה שנים ככה, אני קיבלתי לפני כמה שנים.
הם לא עושים מזה יצור המוני כי זה לא רווחי.
דרך אגב שכחתי להוסיף! השנה עשו ליום אחד עוגיות מקמח מצה שמורה [גטניו] בכדי לעשות ניסוי ולראות אם זה יצליח, ורק המשגיחים במקום קיבלו את העוגיות לפסח ואני הק' קיבלתי את העוגיות הללו מידיו של מורי ורבי הגר''א יוסף שליט"א ואמר לי לאכול אותם בפסח וכך עשיתי!!! "אשרי העם שככה לו אשרי העם שה' אלוקיו"
אני לא מבין למה זה לא רווחי, יש הרבה אברכים ובני תורה שלא אוכלים אותם בפסח מהסיבה הזאת, וכן אני הקטן נוהג שנים בלא נדר לאכול דווקא שמורה, וא"כ מי שיש לו יכולת לדבר עם המשגיחים שם שיעשו כמות כזאת, וימכרו לפחות באזורים של בני תורה.
 
אני לא מבין למה זה לא רווחי, יש הרבה אברכים ובני תורה שלא אוכלים אותם בפסח מהסיבה הזאת, וכן אני הקטן נוהג שנים בלא נדר לאכול דווקא שמורה, וא"כ מי שיש לו יכולת לדבר עם המשגיחים שם שיעשו כמות כזאת, וימכרו לפחות באזורים של בני תורה.
כי זה יקפיץ את המחיר של זה מאוד, ובלא"ה הוא יקר.
 
אני לא מבין למה זה לא רווחי, יש הרבה אברכים ובני תורה שלא אוכלים אותם בפסח מהסיבה הזאת, וכן אני הקטן נוהג שנים בלא נדר לאכול דווקא שמורה, וא"כ מי שיש לו יכולת לדבר עם המשגיחים שם שיעשו כמות כזאת, וימכרו לפחות באזורים של בני תורה.
כי זה יעלה פי 3 עם קמח שמורה.
מה אחוז ציבור האברכים מתוך המגזר הכללי?
ומתוכם מה אחוז האברכים שמקפידים רק על שמורה?
ומתוך תוכם מה אחוז האברכים שגם מקפידים על שמורה וגם יקנו פפושדו? (הרי 'בן תיירה' מחמיר..).
ועכשיו תחשוב אם זה עדיין רווחי למפעל להשקיע כך בשביל אחוז כזה, ולהשאיר את העוגיות באותו מחיר...

ובכל זאת, למיטב ידיעתי בשנה הבאה אכן תהיינה עוגיות כאלו עם קמח שמורה בהשגחת בד"ץ בית יוסף, אבל המחיר יהיה שונה כאמור.
 
וכי כל המפעלים שב"י נותנים להם הכשר יש להם תנור חדש???
נשמע ממש לא מציאותי
כ"כ הרבה מוצרים יש להם הכשר ב"י לפסח מכל הסוגים ומכל הארצות, וכי גם בחו"ל החליפו תנורים לפסח??
1. וכי בכל המפעלים אופים חמץ כל השנה? וכי בכל המוצרים יש קמח?
3. הבעיה היא במסוע שעל גבי התנור.
4. בפפשודו/גטניו לא ניתן לבצע ליבון חמור למסוע.
5. אכן, בד"ץ בית יוסף לא נותן כשרות לפסח ללא ליבון חמור, לתנור שכל השנה אופים בו חמץ.

(אגב שוב, כפי שכתב הרב דוד נקי, התנור כן מוסק בחום של 350 מעלות, שיש אומרים שדינו כליבון חמור, אבל מבחינת בד"ץ בית יוסף זה לא מספיק).
 
חזור
חלק עליון