ממרן עד מרן
Well-known member
אם כבר הגר"א, עיין בבה"ל סי' תנ"ג אות ד', דכתב דהגר"א היה מחמיר מאוד לשמורה משעת קצירה "מטעם שמא ירד עליהם מים לאחר שנתייבש התבואה"עיין בגר"א
דטעם זה- הוא חשש חימוץ וא"כ הוא שייך אף בעוגיות
אם כבר הגר"א, עיין בבה"ל סי' תנ"ג אות ד', דכתב דהגר"א היה מחמיר מאוד לשמורה משעת קצירה "מטעם שמא ירד עליהם מים לאחר שנתייבש התבואה"עיין בגר"א
הוא אומר שלא הולך לבדוק כי העיפו אותו כמו טישו. הם מספידים. וזה לא ייגמר.רדיו "קול ברמה" בתגובה על דברי הגאון הגדול רבי אברהם יוסף שליט"א
״הרב הגאון רבי בנימין חותה שליט״א הינו ממזכי הרבים הגדולים בדורינו. דרכו הייחודית בהנחלת ובהנגשת עולם ההלכה על פי תורת מרן הבית יוסף בסדרת ספריו ״כי בו שבת״, ״כי בא מועד״, ״אליבא דהלכתא״, ״ברית בנימין״, ״היחוד בהלכה״, ״תמצית עניני חושן משפט״, ״לבנימין אמר״ ועוד אחרים הפכו לשם דבר בהיכלי הישיבות ובכל בית יהודי.
תוכניותיו של הרב ברדיו ׳קול ברמה׳ עליו אמר מרן רבינו עובדיה יוסף זצ״ל כי הוא ״הישיבה הגדולה בעולם״ זוכות לשם ותהילה בבהירותן ובדיוקן בצורה השווה לכל נפש.
זיכוי הרבים שתוכניות אלו כמו יתר התוכניות התורניות ׳בקול ברמה׳ הינו מהגדול ומהמפואר שהיה בהסטוריה של העם היהודי.
מאות אלפי מאזינים ומאזינות בארץ ובעולם זוכים להינות מידי בוקר מפינת ההלכה בהגשתו ומתוכניתו השבועית בליל שישי ״מבט לשבת״ בהלכות שבת.
קטונו מלהכנס בין ארזי הבירה בענייני הלכה אולם חזקה עלינו היכרותנו רבת השנים עם הרה״ג בנימין חותה שליטא שאין דבר הלכה יוצא מפיו אלא אם כן דק בה דק דק במסננת וכברה.
בימים אלו בהם עם ישראל נמצא תחת מלחמה מבית ומבחוץ נשנס כולנו מתניים להרבות אהבה אחווה ורעות הכל במסילה העולה בית-אל
ויתקיים בנו מאמרם של חכמינו זכרונם לברכה ויחנו תחת ההר כאיש אחד בלב אחד
והאמת והשלום אהבו
קטונו מלהכנס בין ארזי הבירה בענייני הלכה
מעל 50 שנה מרן זצוק"ל התיר את העוגיות אפי' לירא שמים!מי ששמע את התוכנית האחרונה של הרב חותה כל הטענות שמרן התיר ואכל לא רלוונטי כי באמת לא ידע...
ואם יש לכם עוד מישהו קרוב למרן שאמר בארבע עיניים לו חצי שנה לפני פטירתו (של מרן (לא היה למרן אחרי זה עוד פסח לבדוק את זה...) שלא ידע את הבעיות האלה (שכנראה רובם אנחנו בכלל לא יודעים בגלל כל מיני סודות ייצור וכד') תביאו ונשמע...
הכל אמת ויציב...רדיו "קול ברמה" בתגובה על דברי הגאון הגדול רבי אברהם יוסף שליט"א
״הרב הגאון רבי בנימין חותה שליט״א הינו ממזכי הרבים הגדולים בדורינו. דרכו הייחודית בהנחלת ובהנגשת עולם ההלכה על פי תורת מרן הבית יוסף בסדרת ספריו ״כי בו שבת״, ״כי בא מועד״, ״אליבא דהלכתא״, ״ברית בנימין״, ״היחוד בהלכה״, ״תמצית עניני חושן משפט״, ״לבנימין אמר״ ועוד אחרים הפכו לשם דבר בהיכלי הישיבות ובכל בית יהודי.
תוכניותיו של הרב ברדיו ׳קול ברמה׳ עליו אמר מרן רבינו עובדיה יוסף זצ״ל כי הוא ״הישיבה הגדולה בעולם״ זוכות לשם ותהילה בבהירותן ובדיוקן בצורה השווה לכל נפש.
זיכוי הרבים שתוכניות אלו כמו יתר התוכניות התורניות ׳בקול ברמה׳ הינו מהגדול ומהמפואר שהיה בהסטוריה של העם היהודי.
מאות אלפי מאזינים ומאזינות בארץ ובעולם זוכים להינות מידי בוקר מפינת ההלכה בהגשתו ומתוכניתו השבועית בליל שישי ״מבט לשבת״ בהלכות שבת.
קטונו מלהכנס בין ארזי הבירה בענייני הלכה אולם חזקה עלינו היכרותנו רבת השנים עם הרה״ג בנימין חותה שליטא שאין דבר הלכה יוצא מפיו אלא אם כן דק בה דק דק במסננת וכברה.
בימים אלו בהם עם ישראל נמצא תחת מלחמה מבית ומבחוץ נשנס כולנו מתניים להרבות אהבה אחווה ורעות הכל במסילה העולה בית-אל
ויתקיים בנו מאמרם של חכמינו זכרונם לברכה ויחנו תחת ההר כאיש אחד בלב אחד
והאמת והשלום אהבו
אתה יורה בלי הבנה ובלי הבחנההוא אומר שלא הולך לבדוק כי העיפו אותו כמו טישו. הם מספידים. וזה לא ייגמר.
בדיוק הפוךאבל ככה לפקפק על מפעל בלי שבכלל ביקרת בו!?
תגיד לי אתה באמת רציני!?בדיוק הפוך
הוא טען [היינו הר' חותה] שרצה לבקר ולא הסכימו לו, ורק אח"כ ביקשו ממנו שיבוא, וע"ז אמר שזה אומר דרשני
מצורף פה עוד קטע משיעור של הרב דוד נקי שליט"א על מה שהרב חותה טען ש"לא נתנו לו להכנס למפעל"
הצג קובץ מצורף 31908
אה"נ לא ידעמעל 50 שנה מרן זצוק"ל התיר את העוגיות אפי' לירא שמים!
וישנם עשרות עדויות שהוא גם אכל והורה לרבים כך אפי' בשנותיו האחרונות! (כמו שהעידו בניו וגם עשרות ת"ח)
מתי יורה את זה באמצע תמוז?... מה גם שכנראה חמץ גמור זה לא בכל מקרה ורק יר"ש לא יוכל ועיין בספויילראז למה שנאמין שבדיוק חצי שנה לפני שהוא נפטר הוא חזר בו (רק בארבע עיניים...) ולא הורה לציבור כלום!?
מאיפה אתה יודע מתי הרב חותה שמע את זה... ומי אמר לך שהרב עובדיה יוסף והגיס השני (שכחתי שמו כרגע) של הרב יעקב לא אמרו את זה מזמן...ומעניין שרק אחרי למעלה מעשר שנים שמרן זצוק"ל נפטר, פתאום נזכרים להמציא שמועות בשמו... למה לא אמרו זאת לפני?? וד"ל.
לא ידע את מה??אה"נ לא ידע
אם באמת גילו דברים זה היה לפני פסח...מתי יורה את זה באמצע תמוז?... מה גם שכנראה חמץ גמור זה לא בכל מקרה ורק יר"ש לא יוכל ועיין בספויילר
כי פתאום עכשיו אחרי עשר שנים הוא נזכר לשלוף מהשרוול איזו "עדות" שאף אחד לא יכול לאמת אותה...העולה מכל האמור שלכאורה יר"ש כדאי שיחמירמאיפה אתה יודע מתי הרב חותה שמע את זה...
ולשון מרן זצוק"ל "ירא שמים יאכל זאת בבטחה ללא שום חשש"!!!העולה מכל האמור שלכאורה יר"ש כדאי שיחמיר
זה שלא אוכלים לא אומר מה דעתם...שרוב חברי הפורום דכאן לא אוכלים
הוא אמר אחרת, אם אתה חושב שהוא משקר, מה אני יגיד לך...ולא כי לא אוהב...
הפגישה הייתה אחרי פסח...אם באמת גילו דברים זה היה לפני פסח...
אולי הוא שמע את זה רק השנה, ואתה יכול לאמת ע"י בנו וגיסו של הרב יעקב יוסף.כי פתאום עכשיו אחרי עשר שנים הוא נזכר לשלוף מהשרוול איזו "עדות" שאף אחד לא יכול לאמת אותה...העולה מכל האמור שלכאורה יר"ש כדאי שיחמיר
לפני הפגישה..ולשון מרן זצוק"ל "ירא שמים יאכל זאת בבטחה ללא שום חשש"!!!
נראה לענ"ד אין סיבה שאדם יאכל בערב ואחרי פסח אבל לא בפסח עצמו סתם...זה שלא אוכלים לא אומר מה דעתם...
אה"נ טעיתי. מה אמר?הוא אמר אחרת, אם אתה חושב שהוא משקר, מה אני יגיד לך...
לא צריך להיות רציני מול עובדותתגיד לי אתה באמת רציני!?
אין לי צל של מושג, לא שמעתי את שני הצדדים(וזה בכלל בלי קשר שהמשגיח של המפעל טוען שזה שקר וכזב מה שהרב חותה טוען שלא נתנו לו לבקר במפעל...)
עורר חשד?? לך תבקר במפעל!!!שבהתחלה לא הסכימו לו, ולכן זה עורר את חשדו
אני מעדיף להאמין לעשרות ת"ח שביקרו במפעל ללא שמנעו זאת מהם, מאשר אחד שמצפצף כל עוד הוא לא ביקר שם בכלל.אבל אם זה כפי שאתה מעיד, שהמשגיח טוען שזה שקר וכו', אז יוצא דזה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי, יחלוקו, [היינו תאמין חצי לר' חותה וחצי למשגיח]
לא שמעתי על אף אחד שטען טענה שנכנסים מים למפעל...
בפרט מי שביקר שם או שמע מה קורה שם.
ומה הוא אומר ע"ז שעכשיו מפצירים בו לבוא?בדיוק הפוך
הוא טען [היינו הר' חותה] שרצה לבקר ולא הסכימו לו, ורק אח"כ ביקשו ממנו שיבוא, וע"ז אמר שזה אומר דרשני
לך תבקר במפעל!!!
רבותי אין לי קשר אליו לא במישרים ולא בעקיפין, סה"כ העלתי את הטענות שהוזכרו לעילאני מעדיף להאמין לעשרות ת"ח שביקרו במפעל ללא שמנעו זאת מהם, מאשר אחד שמצפצף כל עוד הוא לא ביקר שם בכלל.
עיין בתגובה הקודמת [שלי], זה הכי טוב הכי פשוט והכי יעילומה הוא אומר ע"ז שעכשיו מפצירים בו לבוא?
יש לך כ"כ הרבה שאלות וקושיות, אתה שואל את כולם ורק את האדם הנכון אתה לא שואלעם הערות שלי במודגש.