• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 40 23.1%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 75 43.4%
  • בכלל לא

קולות: 57 32.9%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    173
זה ממש מגוחך כל הטענות נגד הפפושדו שכל שניה עוברים טענה בהתחלה אמרו שביין התרעב מים ואחרי זה אמרו שבביצים ואח"כ אמרו בחומרי התפחה ואח"כ התנור לא עבר ליבון מי שרוצה אני יכול למוצא לו עוד טענות

הרבה חומר מהרב נקי בענין (לא חומר רק של הרב נקי, גם ממרן הרב אברהם יוסף וכו').
יישר כח, יש שם גם את עלון 216 של ותתענג בדשן, בו הוא מתייחס ומשיב לכל אשר טען אותו רב מרדיו קול ברמה בחמישי האחרון.

קבצים מצורפים

• __________עלון 216 - שבת הגדול - חג הפסח - מסרים חשובים ומחזקים.pdf
    498.3 KB · צפיות: 16
נערך לאחרונה:
@בנימין לוריא הצדיק, אשריך שנתברכת במידת סבלנות כזו מיוחדת, כר' פרידא בשעתו

אבל תמיד תזכור את המימרא של מרן זיע"א וזה יחסוך ממך המון ביטול תורה:
יש אנשים שקשה להם שקל להם (חוץ מזה שהם צדיקים גדולים).

רק אני מבטיח לך דבר אחד, שעל ה"ספק כרתות" בספר טהרת הבית אין להם שום קושיות, אדרבה שם הכל עובר להם חלק. (הרי עולם חסד יבנה, לא?).
תעשו טובה אל תאכלו פפשודו ותפסיקו לבלבל את המח, גם אנחנו נשתדל ללעוס בפה סגור ובשקט, שלא תריחו בטעות ותגידו ספק ריח מילתא הוא וכו'...

רק אני מבטיח לך דבר אחד, שעל ה"ספק כרתות" בספר טהרת הבית אין להם שום קושיות, אדרבה שם הכל עובר להם חלק. (הרי עולם חסד יבנה, לא?).
תעשו טובה אל תאכלו פפשודו ותפסיקו לבלבל את המח, גם אנחנו נשתדל ללעוס בפה סגור ובשקט, שלא תריחו בטעות ותגידו ספק ריח מילתא הוא וכו'...
ממש תגובה משכנעת.
אני רק מברר עובדות, וראה בפורום השכן שאני בכלל לא נגד.

ממש תגובה משכנעת.
אני רק מברר עובדות, וראה בפורום השכן שאני בכלל לא נגד.
באופן עקרוני לענ"ד ניכר שאתה באמת מנסה לדעת להבין, אבל יש אחרים שמנסים לכפות את דעתם (המוטעית) על אחרים ומנסים לקנטר ולסבך וכו'.
עכ"פ, גם למי שרוצה להבין, כבר נענו תשובות בעבר כאן בפורום, ואני בעיקר צריך רק לחזור על הדברים או להיות מראה מקום, לכן פשוט עדיף שמי שרוצה לברר יתחיל מלעבור על כל הנושאים שהובאו כאן, ואח"כ אם יש שאלות - ישאל.

ממש יפה מצדך לומר לנו להפסיק לבלבל את המוח שלכול אלו שאומרים לא לאכול לא הביאו ראיה אחת נורמלית ומבוססת רק "ספק חמץ" למה? אף אחד לא יודע

אני בצד שלך צדיק
עמא פזיזא דקדמיתו פומייכו לאודנייכו...
למה לזלזל? אנשים חוששים מספק כרת [גם אני ביניהם, כי לא הצלחתי עדיין להבין אם הטענות של הרבה אלבא חדשות או לא. ואם כן אז אם יש להם תשובות או לא. ואם הרב עמאר התייחס בשו"ת לטענות החדשות של הרב אלבא או לא], אפשר להשאיר את זה בתור מו"מ הלכתי נטו בלי התקפות מיותרות.

מה הראש"ל שליט"א אומר? הוא התייחס בשיעורים?
ספציפית בשיעור תוכל לראות כאןכאן).

חזור
חלק עליון