אושרי רביב
Well-known member
עכשיו אני מתקשר לרב יצחק גדניאן. חכו לתגובה...
עדיף שתקליט ותעלה לכאןעכשיו אני מתקשר לרב יצחק גדניאן. חכו לתגובה...
יש עדות מפורשת של מרן על כך. אולי הרב @בנימין לוריא זוכר איפה...אתה מבין מה אתה כותב, למעלה כתבת שמרן שליט"א מעיד על מרן זיע"א שאכל, וכאן מרן כותב בזה"ל "שמעתי שאומרים" ואז טוען נגד אלו שאומרים ומקשה עליהם
ע"ז נאמר- עדות שבטלה מקצתה,,,,
הכל נגדרק כתבתי לך שמהנ"ל אין הוכחה נגד.
לא שווה להתאמץ בשביל @ממרן עד מרןעכשיו אני מתקשר לרב יצחק גדניאן. חכו לתגובה...
אני לא הנושא, וגם מה אני עושה לא מענייןא"כ יאמר שאם אכן יתברר שמרן אכל גם הוא יאכל
ברור, קודם תכתוב בשער בת רבים שמרן שליט"א העיד והעיד והעידסתם מקשקש
נכון מאוד.אני לא הנושא, וגם מה אני עושה לא מעניין
מה קרה לך חביבי, תלמד יבי"א אומר חלק ט, ומרן בכל שנה היה מדבר על זה בלשונות חדים וחריפים שמותר אפילו ליראי שמים ואין שום פקפוק, לא עדויות ולא כלום, הכל מתועד בכתב ובעל פה!אני באמת מתפלא על כל התלמידי חכמים פה ממתי לומדים כך הלכה? עדויות עדויות, אני לא מכיר אף רב אז מה אעשה? לומדים בפרויקט חייו של מרן זצ"ל בספרים שלו, אל תספרו סיפורים אני לא מכיר כלום תפתחו את הסוגיה ונדבר בלימוד לא בעדויות, מתי מרן זצ"ל פסק הלכה על פי עדות?
אין לי הקלטות. אבל קיבלת את זה כתוב מילה במילה. תוך כדי השיחה הקלדתי.עדיף שתקליט ותעלה לכאן
רק כתב תשובה מפורשת ביביע אומר ח"ט סי' מב...על העוגיות הנ"ל לא מרן זיע"א ולא מרן שליט"א כתבו דברים ברורים.
בינתיים אף אחד לא ענה על הטענה החזקה של הרב שמעון ללוש שליט"א שאף המחמירים במצה שמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה.ואף אם אכל מהם מרן זצ"ל, לענין מצה שמורה אין שום פתרון, ולכן מי שלא מקפיד במצה שמורה ע"פ העדויות רשאי לאוכלם. אך בכל אופן הלכה פוסקים ממה שכתוב ולא מעדויות.
מי פוסק על פי עדות??אני באמת מתפלא על כל התלמידי חכמים פה ממתי לומדים כך הלכה? עדויות עדויות, אני לא מכיר אף רב אז מה אעשה? לומדים בפרויקט חייו של מרן זצ"ל בספרים שלו, אל תספרו סיפורים אני לא מכיר כלום תפתחו את הסוגיה ונדבר בלימוד לא בעדויות, מתי מרן זצ"ל פסק הלכה על פי עדות?
דבריו של הרב שמעון ללוש שליט"א - "גם מרן הראש"ל שליט"א נשאל בזה בשנה שעברה מאחד האברכים שלנו בכולל, שהלך אליו ושאל אותו, הרב אני כבן תורה יכול לאכול פפושדו בפסח או לא? אמר לו מרן שליט"א, מה שמרן נהג בוודאי שאין בזה שום חשש! יאכלו ענווים וישבעו.ברור, קודם תכתוב בשער בת רבים שמרן שליט"א העיד והעיד והעיד
תענה על מה שכתבו הרב יצחק לוי שליט"א והרב שמעון ללוש שליט"אתפתחו את הסוגיה ונדבר בלימוד לא בעדויות,
אף אחד לא ענה על הטענה החזקה של הרב שמעון ללוש שליט"א שאף המחמירים במצה שמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה.
נראה שם בשרשור שהרב שמעון ללוש ענה על כל הדברים...מצה שמורה - הידור משום 'ושמרתם' או חשש חמץ
כמדומה שהמציאות השתנתה ב15 שנה האחרונות על סמך מה אתה אומר זאת? האם אתה יודע מה היה לפני 15 שנה ומה השתנה לאחרונה? האם ראית מימיך מכולה של חיטים, ואיך מביאים וכו'? סתם לסתור בכח את דברי הרב יעקב יוסף ללא ידיעה מינימלית בהשערות בעלמא. כאילו שיש מצוה לומר היפך מדבריו. לא חייבים להגיב על כל דבר.forum.moreshet-maran.com