לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"קגם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"קגם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
שמעתי (מכלי ראשון) על אחד הרבנים מתלמידיו המובהקים של מרן הראש"ל שליט"א, שמקפיד ומחמיר בפסח כל מיני דברים כגון קטניות, אבל כאשר נמצא בפני מרן הראש"ל שליט"א הוא אינו מחמיר בפני רבו בדברים שרבו אינו מחמיר בהם, ואוכל מה שהרב אוכל, אע"פ שבביתו הוא מקפיד ולא אוכל זאת.לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"ק
יש כאן בעל תשובה לא מודרך.לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"קגם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
שלח שליחים שיבדקו.אבל הרי הרב אברהם בעצמו לא ביקר במפעל באיטליה שמייצר את חומרי ההתפחה!
מקצת? לענ"ד הרבה!לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"ק
אני מבין שהכרעת דלא כמש"כ כאן...נראה לי שכל בני מרן צריכים להיפגש בחול המועד ולברך בורא מיני מזונות על פפושדו קבל עם ועדה.
הראשונים לציון שליט"א אינם אוכלים עוגיות אלו בפסחנראה לי שכל בני מרן צריכים להיפגש בחול המועד ולברך בורא מיני מזונות על פפושדו קבל עם ועדה.
איזה גבר!גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
אז איך אתה מסביר שמרן אכל עוגיות אלה למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה!?למעשה - לבוא ולומר שמותר לאכול את העוגיות הנ"ל למי שמקפיד לאכול מצה עשירה, זו טעות.
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאןאז איך אתה מסביר שמרן אכל עוגיות אלה למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה!?
אין שום עדויות סותרות!!יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחודעשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
איפה שמעת כן?למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד
מה הכוונה "עדויות סותרות"? אדם מעיד על מה שלא ראה?!יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
זכור לי שכך אמר הרב שמעון ללוש שליט"א או הרב דוד נקי שליט"א.איפה שמעת כן?
אני שמעתי שרק "בשנותיו האחרונות" הקפיד על שמורה, ולא נראה לי שהכוונה ל-20 שנה...
הלשון קצת מבלבלת.ולא חשבתי שהכוונה ל-20 שנה, אלא לשנים בודדות.