הרב עמאר ומרן זיע"א לא רציניים?מבחנתי זה ספק
כיון שהם אנשים מספיק רצינים
הרב עמאר ומרן זיע"א לא רציניים?מבחנתי זה ספק
כיון שהם אנשים מספיק רצינים
מבחינתי זה מספיקלא בטוח בזה אבל מי עוד היה????
ח''והרב עמאר ומרן זיע"א לא רציניים?
אתה אוכל מצות מכונה בפסח?ולכן אם היו גדולי תורה שאומרים לי שזה חמץ -
לא הייתי אוכל.
בדיוק כמו פפושדו.
אולי תפסיק לצחוק עלינו כאן בפורום...אני לא הייתי שם
ולכן אני לא אוכל
בניגוד לאותם שגם לא היו
אבל הם בטוחים שהכל טוב
לא רלוונטי להיום מי שהיה במפעל לפני שנים. (אם בכלל).הרב יעקב יוסף היה.
מה החידוש?!הגאון הרב בנימין חותה שליט"א בפינה ההלכה היומית באתר 'כיכר השבת' - א' ניסן:
"הלכה מדיני כשרות המוצרים לפסח. רבים שואלים אם לאכול עוגיות פפושדו בחג הפסח או בשבת ערב פסח. בפינה קצרה אני לא יכול להאריך. רבותיי, אני גם זכיתי להיות קרוב למרן רבי עובדיה, ויש לי הרבה מה לומר מהנתונים שבדקתי. הנושא הזה לא פשוט בכלל".
"רבותיי, יש פה רבנים גדולים שצועקים שמי שאוכל את זה, אוכל חמץ גמור בפסח! רק על הסיכוי הזה שהם צודקים, אני רוצה לראות אחד שייתן לתינוק שלו רמדיה בתחילת הפרשייה שהיו פרופסורים שאמרו לא להתייחס לצעקות".
"אין חובה לאכול פפושדו. פשוט לא לגעת בזה מיום לפני פסח עד אחרי פסח. לפני פסח זה בסדר, מערב פסח - סוף זמן אכילת חמץ, וכן בפסח - לא תיגע בו יד! לא לקחת סיכונים!".
"ואת כל הטענות אני מכיר, יש דברים שאני ביררתי עוד בחיי מרן רבי עובדיה, ותשימו לב, אף פעם לא הייתה להם כשרות של מרן הרב עובדיה, של בד"צ בית יוסף... ויש עוד מה להאריך, אבל הפינה קצרה... שומע לנו ישכון בטח. תודה רבה ופסח כשר ושמח".
אהה... לא הייתי מעודכן כאן, נכנסתי באמצע הדיון...מה החידוש?!
הוא חוזר על זה בכל פינות ההלכה בשנים האחרונות, וביתר אריכות בתוכנית האחרונה שבה דיבר בעניין (שעל זה באה תגובתו של הרב אברהם יוסף), אז מה החידוש מה שאמר קודם לכן בפינתו הקצרה?
נכון. וזאת בדיוק הבעיה, שהרב אברהם יוסף מתייחס רק לביקור במפעל ולא לטענות על חומרי ההתפחהאולי תפסיק לצחוק עלינו כאן בפורום...
כל מי שהיה אומר שהכל טוב, ומי שאוסר היום זה בגלל חומרי ההתפחה וכד', ולא בגלל שמישהו אומר שהתנהלות המפעל לא טובה.
אם כוונתך לדבריו האחרונים של הרב אברהם, הרי זה כי הרב חותה התייחס רק לעניין הזה, ודבריו באו כתדובה על דבריו.נכון. וזאת בדיוק הבעיה, שהרב אברהם יוסף מתייחס רק לביקור במפעל ולא לטענות על חומרי ההתפחה
אבל כבר כמה שנים יש טענות על חומרי ההתפחה, כולל מי שאומר שהמציאות שידועה כיום לא היתה ידוע בחייו של הגרע"י. והרב אברהם לא עונה להם תגובה מסודרת.אם כוונתך לדבריו האחרונים של הרב אברהם, הרי זה כי הרב חותה התייחס רק לעניין הזה, ודבריו באו כתדובה על דבריו.
כבר טענת זאת לעיל, והשיבו לך:שהכשרה היא רבנות וב''ה אנחנו לא אכלים רבנות
וכאן המקום האחר שהעיר זאת.גם אני הבאתי כך במק"א,
והשיב לי הרב @בנימין לוריא ,
כי דעת הראשל"צ שליט"א
דבעוגיות פפושדו מותר לאכול אפילו רבנות חולון...
וכמו שהשבתי לפני כמה הודעות (בלי לזכור את דבריי הקודמים שכבר כתבתי כן, אלא מסברא חדשה ופשוטה):(ומכיון שאין בזה עשרות חומרים כמו בשאר דברים גם רבנות זה מעולה ובפרט שיודעים מי עומד בראשה ומי הרבנים שם. ולא גרע מדבר שחבר יכין בביתו).
ונוראות נפלאתי שכבר שנתיים קודם כתבתי כדברים האלו,וגם על עוגות שחמותי מכינה אין תעודת כשרות
וכל פעם היה ממחשבה חדשה ולא שזכרתי שכתבתי כן!האם יעלה על דעתך שהשוחט לא יאכל בשר ששחט בגלל שאין עליו חותמת בד"ץ?! בוודאי שלא! הרי הוא בעצמו בדק וסומך ע"ע שהוא שחט ובדק כהוגן, ומה בכך שאינו בכשרות כלשהיא ואפי' לא רבנות...
גם על מים לא צריכים הכשר, והראיה, שאני מכיר רבים ששותים מים מהברז או מכל מיני מיניברים למיניהם שלוקחים את המים מהברז, ואין עליהם אפי' כשרות רבנות!
גם פירות בחו"ל נמכרים בלי כשרות, ורק שצריך לעשר וכו'.
דבר שלא יכול להיות בו בעיות ו/או אנו יודעים שאין בו בעיות (ו/או יש בעיות שאנחנו יכולים לפתור) בוודאי שאינם צריכים כשרות כלל, ופשוט שאם עוד יש עליהם כשרות של רבנות כלשהיא שאין שום בעיה בזה. (אחר הבדיקה שהוא אכן לפי החומרות שאפשר ואנו רוצים להחמיר, אם ישנם)
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות וד''לולכן מרן קודש הקדשים זיע"א היה מותר לו לאכול פפושדו כיון שהוא היה מספיק בר סמכא לסמוך על ההיתר של עצמו,
ספק דאורייתא לחומרא. אל תאכל מצות מכונהנגד מרן? מחמיר יותר ממרן?
הרי היו רבנים גדולים שאסרו זאת וטענו שזה חמץ גמור, כגון הגר"מ אליהו, הגר"א בקשי דורון, ועוד.
לא מרביצי, לא משוכנזים, טוענים שמדובר באיסור כרת.
יש מצוה לאכול פפושדו? זה כתוב בתורה איפשהו?
אותי לימדו שבספק דאורייתא מחמירים, ולכן מרן קודש הקדשים זיע"א היה מותר לו לאכול פפושדו כיון שהוא היה מספיק בר סמכא לסמוך על ההיתר של עצמו, אבל אני קטן שבקטנים עפר תחת מצבתו הקדושה והטהורה, לא יאכל מהעוגיות הנ"ל, ולא כי אני מחמיר יותר ממרן זיע"א, אלא פשוט אני מפחד כי ישנם עוד אנשים ענקים וגדולים שאומרים שזה איסור כרת.
כמובן שאני נזהר.תיזהר מביזיון תלמידי חכמים!!!
יש כאן בסה"כ ויכוח אם הסכימו לרב חותה לבוא לבקר או לא
הרב אברהם הידוע בתקיפותו הגדולה, דיבר דברים חריפים ביותר
ובטוחני שגם הוא כעת מצטער על שהתבטא בצורה שכזאת
גם אם לא נתנו לו לבקר בגלל זה להוציא לעז על העוגיות האלה!?הרב חותה לא חשוד ח"ו לשקר, ומי שידבר נגדו, הוא משחק באש, כי הוא ת"ח גדול ואין רפואה למכתו!! ראו כי הוזהרתם...!
יש כאן בסה"כ ויכוח במציאות, אם לא הסכימו לו לבקר, ואל לנו ח"ו להכניס עצמנו בכל הסערה הזאת.
תמיד צריך להיות מתון, ולקבל את שני הצדדים בשיקול דעת נכון
ואני מכיר עשרות רבות של ת"ח גדולים ועצומים שאוכלים "פפושדו". (ועל צבאם מרן זצוק"ל. וה' ישמור איך מרן אכל "רבנות"... פשוט חסר לכם מושג מה זה המושג "כשרות".)א. אני לא מכיר אברך אפילו אחד שאוכל פפושדו בפסח עצמו ויש כמה סיבות הראשונה שהכשרה היא רבנות וב''ה אנחנו לא אכלים רבנות ויש עוד סיבה כיון שיש ת''ח גדולים שיצאו חוצץ נגד כדוגמת הרב יעקב יוסף ועוד.
הובא לעיל שאפי' המחמירים במצה שמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה. (וכמו שאכל מרן זצוק"ל אפי' שנהג לאכול שמורה)ישנה עוד סבה [חוץ ממה שמנית]
דיש המקפידים [בעיקר אברכים ובני תורה] לאכול כל הפסח "מצה שמורה".
ולדעתי הביאור שלו נפלא ביותר! כי באמת כל הראשונים כתבו שיש עניין להחמיר רק בלילה הראשון במצה שמורה. ואם זה מצד "חשש חמץ" למה לא כתבו להחמיר גם בשאר הלילות?הגאון הרב שמעון ללוש שליט"א
מה שראיתי לעיל שכתבוהובא לעיל שאפי' המחמירים במצה שמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה. (וכמו שאכל מרן זצוק"ל אפי' שנהג לאכול שמורה)
עיין בגר"א ועוד אחרונים שהטעם של שמורה כל שבעת הימים הוא משום שסוברים שכל כזית יש מצוה דאורייתא. ולפ"ז אין עניין להחמיר בעוגיות.מה שראיתי לעיל שכתבו
דטעם שמורה אינו משום חימוץ אלא משום חיבוב מצווה
אבל גם זה לא עונה, משום שהנושא לאלה שמקפידים לאכול שמורה זה לאו דווקא למצות מצווה של לילה הראשון אלא לכל ימי הפסח, אף מה שלא קשור למצווה [לחוש לשי' הרי"ף והרמב"ם וכמובא בברכ"י].
וא"כ- מי שמקפיד לאכול כל פסח ממצה שמורה זה לא בגלל חיבוב מצווה, ואין הבדל בין מצה רגילה בחול המועד ולבין מצה עשירה בחול המועד אם אני מקפיד על שמורה