• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

  • כן גם בפסח

    קולות: 42 23.5%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

    קולות: 77 43.0%
  • בכלל לא

    קולות: 59 33.0%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

    קולות: 1 0.6%

  • סה"כ בוחרים
    179
לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"ק
שמעתי (מכלי ראשון) על אחד הרבנים מתלמידיו המובהקים של מרן הראש"ל שליט"א, שמקפיד ומחמיר בפסח כל מיני דברים כגון קטניות, אבל כאשר נמצא בפני מרן הראש"ל שליט"א הוא אינו מחמיר בפני רבו בדברים שרבו אינו מחמיר בהם, ואוכל מה שהרב אוכל, אע"פ שבביתו הוא מקפיד ולא אוכל זאת.
 
א. כל ההיתר של מרן זצ"ל ביבי"א ח"ט סי' מה על התנורים שאפו בהם חמץ בשאר השנה. אלו צירופים שעשה מרן זצ"ל כדי להתיר את התנורים הנ"ל מאחר ואין אפשרות ללבנם ליבון חמור, אז במציאות הזו התיר מרן זצ"ל. אך נראה שאין זה לכתחילה.
וכן מה שכתב בחזו"ע פסח א עמ' קלב והלאה להתיר התנורים, אבל התבניות הצריך מרן זצ"ל ליבון חמור, והשרשראות עצמם דינם כתבניות שצריכות ליבון חמור שזה 400 מעלות ומעלה למקילים.

ב. לעניין המצה שמורה, מי שמקפיד במצה שמורה לא יכול לאכול את העוגיות הנ"ל. וכל התירוצים שתירצו הרבנים החשובים הרב יצחק לוי שליט"א והרב ללוש שליט"א, הם רק כדי להעמיד את עיקר הדין שאין צורך להקפיד במצה שמורה בשאר ימות הפסח מלבד הלילה הראשון, וכן מה שהביאו בשם מרן הראש"ל שליט"א. אבל אחרי הכל רוב הציבור נוהג להקפיד בזה. ואין לזה שום פיתרון.

ג. וזה מלבד החומרי התפחה, אבקת אפיה ועוד..

למעשה - לבוא ולומר שמותר לאכול את העוגיות הנ"ל למי שמקפיד לאכול מצה עשירה, זו טעות. האם העוגיות הנ"ל מותרות באכילה למי שלא רגיל לאכול מצה עשירה? בודאי, יאכלו ענוים וישבעו.
 
גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"ק
יש כאן בעל תשובה לא מודרך.
יש כאלה שלא מבינים מה זה גדול בישראל. חושבים שהוא כמו דוקטור שלמד קצת יותר ממך, ועדיין הוא אדם כמוך. ולא מבינים שהתורה מגדלת ומרוממת. ויש גם מושג של התבטלות.
סיפר לי רב מורה הוראה אשכנזי, שבאירוסין של הרב דוד יוסף הוא נכח ואכל שם גם מהבשר ואמר: מרן אוכל לידי ואני לא אוכל?!
 
אז איך אתה מסביר שמרן אכל עוגיות אלה למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה!?
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
וכיון שיש סתירה ומח', אפשר לפשוט את הספק פשוט מאוד, אם יודעים שמרן הקפיד על "שמורה", סימן ש.....
 
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
אין שום עדויות סותרות!!
לך תסתכל בחוברת של הרב דוד נקי שליט"א עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
ואיך בכלל אפשר להעיד שמרן זצוק"ל לא אכל וכי משהו היה איתו 24 שעות!?
 
עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד
 
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד

מרן הראשל"צ שליט"א אמר זאת לכמה ת"ח. (הרב יצחק לוי, הרב שמעון ללוש, הרב דוד נקי)
הרב דוד יוסף שליט"א גם העיד כן בסרטון שהובא לעיל.
הרב אברהם יוסף שליט"א העיד כן כמה וכמה פעמים.
הרב אליהו שטרית שליט"א. (ספר רבנו עמ' שמט)
הרב יצחק גדניאן שליט"א (כמבואר בבהלכה ובאגדה)
הרב דוד נקי שליט"א העיד כן מעוד כמה מקומות. עיי"ש.

וכל זה רק מהזכרון שלי ואני בטוח שישנם עוד כמה וכמה עדויות!
 
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
מה הכוונה "עדויות סותרות"? אדם מעיד על מה שלא ראה?!
אם מישהו אומר לי שראה את פלוני עושה מעשה, ומישהו אחר אומר לי שהוא לא ראה את אותו פלוני עושה מעשה (ולא מדובר על אותו זמן), האם יש "מחלוקת" ביניהם?! האם זה "עדויות סותרות"?!
 
זכור לי שכך אמר הרב שמעון ללוש שליט"א או הרב דוד נקי שליט"א.
כעת מצאתי שכן כתבו כאן.
אני זוכר רק שהרב אומר בשיעורים (וכן שאר האנשים, כמדומני שגם שמעתי אתמול מהרב יעקב סיני) "בשנותיו האחרונות", ולא חשבתי שהכוונה ל-20 שנה, אלא לשנים בודדות. [אמנם מזה שכתב אח"כ "לפני ארבעים שנה" אפשר להבין מה הכוונה "שנותיו האחרונות"].
1744015248036.png
 
חזור
חלק עליון