ע"ה ס"ט
Well-known member
שלח שליחים שיבדקו.אבל הרי הרב אברהם בעצמו לא ביקר במפעל באיטליה שמייצר את חומרי ההתפחה!
הרב חותה גם את זה לא עשה, כי הרי כל מי שהיה במפעל בשנים האחרונות מהלל ומשבח.
שלח שליחים שיבדקו.אבל הרי הרב אברהם בעצמו לא ביקר במפעל באיטליה שמייצר את חומרי ההתפחה!
מקצת? לענ"ד הרבה!לכאורה יש כאן מקצת הגאוה ודו"ק
אני מבין שהכרעת דלא כמש"כ כאן...נראה לי שכל בני מרן צריכים להיפגש בחול המועד ולברך בורא מיני מזונות על פפושדו קבל עם ועדה.
הראשונים לציון שליט"א אינם אוכלים עוגיות אלו בפסחנראה לי שכל בני מרן צריכים להיפגש בחול המועד ולברך בורא מיני מזונות על פפושדו קבל עם ועדה.
איזה גבר!גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
אז איך אתה מסביר שמרן אכל עוגיות אלה למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה!?למעשה - לבוא ולומר שמותר לאכול את העוגיות הנ"ל למי שמקפיד לאכול מצה עשירה, זו טעות.
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאןאז איך אתה מסביר שמרן אכל עוגיות אלה למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה!?
אין שום עדויות סותרות!!יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחודעשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
איפה שמעת כן?למרות שב20 שנה האחרונות שלו הקפיד על מצה שמורה
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד
מה הכוונה "עדויות סותרות"? אדם מעיד על מה שלא ראה?!יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
זכור לי שכך אמר הרב שמעון ללוש שליט"א או הרב דוד נקי שליט"א.איפה שמעת כן?
אני שמעתי שרק "בשנותיו האחרונות" הקפיד על שמורה, ולא נראה לי שהכוונה ל-20 שנה...
הלשון קצת מבלבלת.ולא חשבתי שהכוונה ל-20 שנה, אלא לשנים בודדות.
שום עדויות ושום בטיח סיפורים ומשלים גרידאלך תסתכל בחוברת של הרב דוד נקי שליט"א עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל,
כפי שנכתב לעילהרב יצחק גדניאן שליט"א (כמבואר בבהלכה ובאגדה)
אתה ליצן? בניו של מרן מעידים כך, וגם ר"א שטרית. וגם אותו דיין שראה בעיניו את מרן אוכל. יותר מזה?א. הוא כותב שהדברים ידועים ומפורסמים לכל באי ביתו, [אין בזה שום עדות ושום דבר]
אתה קובע מה הנושא? גם זה מראה שמרן סבר שזה היתר לכתחילה דלכתחילה ולא רק לחיילים כמו שמספרים ממציאנים למיניהם.ב. מביא בשם הר' מאיה שבחול המועד פסח היה מביא זרת לאורחים [אמת, אף אחד לא פקפק בזה, אבל זה לא הנושא, כי אין פה שום עדות שאכל, ואיפכא בכלל הן אתה שומע לאו, הרב מאיה מעיד שהגיש לאורחים אבל הוא לא אכל]
סיפורים מידיעה זה לא עדות? אתה בבית דין שאתה צריך עדות ע"פ כל הכללים? אז כל שכן שאל תאמין גם למפקפק, בפרט שגם הוא לא מעז לומר שמרן "לא" אכל, דהיינו שיודע שהקפיד לא לאכול. ודל מהכא כל העדויות, מרן עמד וצווח על ההיתר הגמור שבזה בכל לשון וחניכא דאית ליה. וב"ה שהכל מתועד. ואתה עוד מטיל ספק???ג. עוד סיפור על שדרן שאמר שאסור וכו', וכו' יעו"ש [כפי שאמרתי וכתבתי לעיל שום עדות אלא סיפורים גרידא].
כנ"ל אות בד. מביא בשם הרב יצחק גדניאן- שלפני פסח היו מביאים מזה קרטונים לבית מרן [מעולה, עדיין עדות שאכל ליכא, זה שבני הבית אוכלים או לאורחים זה מעולה, גם אני אורח]
את דבריך לא צריך לפרק, הם מפורקים ועומדים.עתה נביא את העדות של הרב נקי, ונפרק אותה אחת לאחת
ברוראתה ליצן?
הנושא שלי היה כרגע על עדות הרב נקי, זה שיש עדויות של אחרים זה לא עדות של הרב נקיבניו של מרן מעידים כך
נו הבאתי את זה, מה חידשתגם ר"א שטרית.
לא קובע שום דבר, סה"כ אמרתי שעדות אין כאן שאכלאתה קובע מה הנושא?
אתה יודע כמה אוסף סיפורי מעשיות יש לי??סיפורים מידיעה זה לא עדות?
לא, אבל אם מישהו אומר שיש לי עדות שמרן אכל, ואני פותח ולא רואה שום כלום אז נשארתי עם כלום, לא צריך להטריח את ב"ד בשביל זהאתה בבית דין שאתה צריך עדות ע"פ כל הכללים?
גם זה לא אמרתימרן עמד וצווח על ההיתר הגמור שבזה בכל לשון וחניכא דאית ליה. ואתה עוד מטיל ספק???