אור יעקב
Active member
זה גם רק "סרטון" אז אולי לא תאמין לזה.עדיין לא העלת כלום רק העלת "דיו"
מי נראה לך יכול להעיד שמרן לא אכל?? מי היה איתו 24 שעות ברצף??אבל הוספתי שמאידך יש שהעידו אחרת ואכמ"ל
זה גם רק "סרטון" אז אולי לא תאמין לזה.עדיין לא העלת כלום רק העלת "דיו"
מי נראה לך יכול להעיד שמרן לא אכל?? מי היה איתו 24 שעות ברצף??אבל הוספתי שמאידך יש שהעידו אחרת ואכמ"ל
אשמח לראות את הסרטון, רק שאני לא רואה כלום [אולי בגלל שהוא לא נפתח לי, אני באתרוג אולי תתן קישור שפתוח לאתרוג]זה גם רק "סרטון" אז אולי לא תאמין לזה.
טוב ראייה משמיעהאני יעתיק לך את הלשון שלו.
"אבא שלי אני אומר לכם הוא היה אוכל את זה"
בינתיים לא הבאת לי פה שום עדות שמרן לא אכל מעוגיות אלה... (ולא יכולה להיות כזאת עדות כמש"כ לעיל.)דאז חזרנו לאותו מקום כלעיל
אני חושב שמה שהביא הרב @בנימין לוריא לעיל זה עדות סותרתבינתיים לא הבאת לי פה שום עדות שמרן לא אכל מעוגיות אלה... (ולא יכולה להיות כזאת עדות כמש"כ לעיל.)
זה קצת מתנגש עם מה שהעידו שמרן ב- 20 שנותיו האחרונות לא אכל מלבד "שמורה"עוד הרב שטרית.
זה לא מתנגש כלל כמו שביארו הרב יצחק לוי שליט"א והרב שמעון ללוש שליט"א ועוד, שאפי' למחמירים בשמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה.זה קצת מתנגש עם מה שהעידו שמרן ב- 20 שנותיו האחרונות לא אכל מלבד "שמורה"
והעדות של הרב שיטרית היא משנת תשס"ו כ- 9 שנים לפני פטירת מרן
זאת מנין לך?חזר מרן והסכים איתו שאף המחמירים בשמורה יכולים לאכול מעוגיות אלה.
לשונו של הרב שמעון ללוש שליט"א - "שוב נכנסתי בשנה זו למרן שליט"א לשאול למעשה כיצד להורות בזה לבני תורה, והורה לי למעשה, שכן להורות בציבור, שעוגיות אלו כשרות לכתחילה לפסח עבור הספרדים ,ואפילו לבני תורה ולכתחילה ללא כל חשש. אלא שהוא כן הוסיף, שאמנם המחמיר בכל השבוע בשמורה משעת קצירה, אז גם בזה נראה שהיה צריך להחמיר, (כמו ההבנה המקובלת שיש בחומרה של שמורה, דהיינו משום חשש איסור) אבל כשעושה זאת בשביל לחזק את ההלכה ולחזק פסקי רבותיו, אפילו שנוהג להחמיר בשמורה כל השבוע רשאי לאכול לכתחילה. ונראה שזה ע"פ המבואר בילקו"י שביעית )עמ' תתפא-תתפד(, שאפילו מצוה יש בזה, ויקבל שכר על זה, כמבואר בגמ' וראשונים, ע"ש ותרווה צמאונך.זאת מנין לך?
יש לך סימוכין על כך
לא פרך כלום הוא בסך הכל טען שזה לא מסתדר כל כך עם העניין של "שמורה"אבל בעיקר לא הבנתי דבריך- כאן מרן שליט"א פורך את הסיפורים שמרן זיע"א אכל מהם בפסח
הוא אמר שקצת קשה מה שאמרו שגם "בסוף שנותיו" אכל. אבל בתחילת שנותיו גם לדעת מרן הראשל"צ פשוט שאכלאבל בעיקר לא הבנתי דבריך- כאן מרן שליט"א פורך את הסיפורים שמרן זיע"א אכל מהם בפסח
ולמעלה טחנת לי את המוח שמרן שליט"א העיד על מרן זיע"א שאכל וכו'
ממש וממש לאאבל בתחילת שנותיו גם לדעת מרן הראשל"צ פשוט שאכל
אתה מבין מה אתה כותב, למעלה כתבת שמרן שליט"א מעיד על מרן זיע"א שאכל, וכאן מרן כותב בזה"ל "שמעתי שאומרים" ואז טוען נגד אלו שאומרים ומקשה עליהם [ואידך זיל..]לא פרך כלום הוא בסך הכל טען שזה לא מסתדר כל כך עם העניין של "שמורה"
עדיף שתקליט ותעלה לכאןעכשיו אני מתקשר לרב יצחק גדניאן. חכו לתגובה...
יש עדות מפורשת של מרן על כך. אולי הרב @בנימין לוריא זוכר איפה...אתה מבין מה אתה כותב, למעלה כתבת שמרן שליט"א מעיד על מרן זיע"א שאכל, וכאן מרן כותב בזה"ל "שמעתי שאומרים" ואז טוען נגד אלו שאומרים ומקשה עליהם
ע"ז נאמר- עדות שבטלה מקצתה,,,,
הכל נגדרק כתבתי לך שמהנ"ל אין הוכחה נגד.
לא שווה להתאמץ בשביל @ממרן עד מרןעכשיו אני מתקשר לרב יצחק גדניאן. חכו לתגובה...
אני לא הנושא, וגם מה אני עושה לא מענייןא"כ יאמר שאם אכן יתברר שמרן אכל גם הוא יאכל
ברור, קודם תכתוב בשער בת רבים שמרן שליט"א העיד והעיד והעידסתם מקשקש
נכון מאוד.אני לא הנושא, וגם מה אני עושה לא מעניין