לשמור ולעשות
Well-known member
תפסיק להתווכח, זה בלי תועלת, ואם ממני אתה לא מקבל, ומכל מי שתמה על הודעתך, לך תשאל אותו מה לעשות בכזה מקרה, ותחזור.והרב שממנו קבלתי דעת תורה הוא ג״כ גדול הדור. (ותלמידו של מרן)
תפסיק להתווכח, זה בלי תועלת, ואם ממני אתה לא מקבל, ומכל מי שתמה על הודעתך, לך תשאל אותו מה לעשות בכזה מקרה, ותחזור.והרב שממנו קבלתי דעת תורה הוא ג״כ גדול הדור. (ותלמידו של מרן)
הדיון הוא לא כזה, אלא בציור בו יש לך דעת תורה ברורה שלא לאכול, האם תעבור על פי רבך גדול או קטן ככל שיהיה, או לא.גם אני לא אוכל פפושדו, אבל פשוט שאם מרן הראש"ל שליט"א היה אומר לי אישית לאכול אני אוכל ללא עוררין, מדובר בחומרא של מצה שמורה כנגד הוראת הראשון לציון, ולענ"ד אם לא עושה כן יש בזה משום יוהרא.
ברור לך לא לאכול? אני לא הצלחתי לברר. אני רק בחשש.אלא בציור בו יש לך דעת תורה ברורה שלא לאכול
גם לאחר שיש דעת תורה ברורה בדבר, יש כאן את הראשון לציון שנמצא לפני כנגד הוראה שעיקרה בחומרא בעלמא, אא"כ כבודו חושש שזה חמץ גמור.... וגם כאן צריך לדון..הדיון הוא לא כזה, אלא בציור בו יש לך דעת תורה ברורה שלא לאכול, האם תעבור על פי רבך גדול או קטן ככל שיהיה, או לא.
אחר מחשבה, אכן אתה צודק כיוון שההוראה היא חומרא בעלמא.גם לאחר שיש דעת תורה ברורה בדבר, יש כאן את הראשון לציון שנמצא לפני כנגד הוראה שעיקרה בחומרא בעלמא, אא"כ כבודו חושש שזה חמץ גמור.... וגם כאן צריך לדון..
חייב לומר, הרב @לשמור ולעשות אתה עורך מצוין! אם אתה רוצה אתה ממש מתאים לעריכת ספרים! (לא נכנס לדון על מה כתב ועל מי, אלא שסגנון הכתיבה הקסים אותי מאוד. וזה נדיר שאני מתלהב מעריכה של מישהו)נכנס פאר הדור והדרו, ראש גולת אריאל, רבינו החפץ חיים, לביתו של @לביא, מיד כל בני הבית קמים לכבודו מופתעים, החפץ חיים הגיע!!! אצים בהתרגשות לזכות לנשק לו את היד, ולא יודעים למה זכו ועל מה. רק מחכים למוצא פיו.
בעל המשנה ברורה צועד אט אט בצעדים מדודים, רכון על מקלו, ומבקש להתיישב סביב השלחן. מיד לביא מושיבו בראש השלחן, על כסאו הנחמד והמרופד, והרב מתיישב. בעל הבית הנרגש @לביא שואל אם להגיש כוס תה, קפה, וכל מה שהרב צריך?
רבינו ישראל מאיר הכהן מראדין, מוריד את הקסקט בניחותא ומניחו בצד. מכופף את קומתו לעבר הצרור שהביא עמו, ומוציא משם תבנית מעלת ניחוח. אץ רץ מיודענו למטבח, ומביא את כלי הזהב השמורים לימות המשיח. הרב מרים אליו את עיניו הקדושות, פותח את פיו הטהור וקולו נשמע: הרב לביא, גם לך תביא כלים, רצוני שתסעד עמי! בפנים סמוקות הולך @לביא וגם לו כלים מביא, כמצווה ועושה, והרב פונה אליו בשנית, ואומר לו בוא ידידי ושב על ידי. @לביא משתאה: כבוד הרב, ממממה זכיתי? ומתיישב.
הרב פותח את התבנית, מוזג לעצמו, ומברך בכוונה עצומה "ברוך אתה... שהכל נהיה בדברו", אמן!! - נשמע קולו של @לביא עונה בכוונה כמו שלא ענה מעולם.
הרב בידו הקדושה מוזג לצלחתו של בעל הבית, ופונה אליו בלשונו הרכה: זה בשר צלי משובח שיענקלה השויחט שחט, והרבנית בישלה, נא בבקשה תברך ברכת שהכל, ואזכה גם אני לענות אחריך אמן.
@לביא התחיל לגמגם ולשרבב איזה מילים, ויען החפץ חיים ויאמר לו, יודע אני מחשבותיך, ואף על פי כן, יאכלו ענווים וישבעו, בכבוד!
ימשיך @לביא את הסיפור שלא נישאר במתח.
אני נראה לך עד כדי משועמם שיהיה לי די זמן לעבור על 50 דפים??אתה רציני?! לא עברת על כל ההודעות של הנושא וכאן? זה חלק גדול מהפולמוס שנידון כאן...
מרן כתב ע"ז תשובה ביבי"א כמדומנימחילה מרבותי לא שיש לי נפק"מ רק מעניין אותי אם היה כאן התייחסות למה שטען אתמול רב אחד מבית שמש ברדיו שיש בעיה נוספת שמייצרים את המצה עשירה על מכונה שכל השנה משמשת לחמץ שהיא צריכה ליבון חמור ומסתפקים בליבון קל או בפחות מזה
רפרוף קל בנושא גילה לי שיש את @Zohar בעמודים 19+ שמביא שבד״צ ב״י לא נתנו כשרות מחמת הליבון, הנה הודעתו הראשונה בנושא:מחילה מרבותי לא שיש לי נפק"מ רק מעניין אותי אם היה כאן התייחסות למה שטען אתמול רב אחד מבית שמש ברדיו שיש בעיה נוספת שמייצרים את המצה עשירה על מכונה שכל השנה משמשת לחמץ שהיא צריכה ליבון חמור ומסתפקים בליבון קל או בפחות מזה
לך על הקישור בציטוט והמשך את השרשור משםלא הבנתי מה החידוש בדברי הרב מלכה, הדברים ידועים.
יש לי וידאו של מנכ"ל בד"ץ בית יוסף בעצמו, שאומר שיש 2 סיבות *בלבד* שאין על העוגיות הללו הכשר בד"ץ בית יוסף:
1. לא קמח שמורה.
2. לא תנור חדש לפסח / לא עובר ליבון חמור (על אף שכן עובר הכשרה בכ-350 מעלות חום).
מעבר לכך ציין שהמפעל עובר הכשרה לחומרא.
(ומה הכי מצחיק, אחר הפסח יש 'החזרות' של עוגיות למפעל, מהם מייצרים מחדש חומר גלם.
העוגיות 'החדשות' מקבלות הכשר וחותמת 'מהדרין' של העדה החרדית...)
ייתכן שיש יותר התייחסות לנידון של ליבון אך זה מה שגילה לי חיפוש זריז ביותרכן מלכתחילה לא אוכל פפושדו מישום שיש על זה כל מיני שאלות יש אוסרין ויש מתירין וצריך לראות גם את האוסרין הרי עדיין מדובר בתנורים שבכל השנה עושים בהם חמץ והרב עובדיה יוסף בנו של הרב יעקב יוסף טוען שיש בעייה לעשות לזה ליבון חמור
אז חמץ אני לא יאמר שזה חמץ אבל בעל נפש מלכתחילה יחמיר
מה עוד שאפילו בדץ בית יוסף לא נותן כשרות על זה
אהבתי את הטענה על השוקולד המצופה...למי שחיפש 'מי בדק' 'מי היה שם' - דברי בנו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל:
לא בעיה נוספת, אלא הויכוח הגדול של הכותב עם הרב ללוש שנידון כאן בהרחבה.כאן מעלים בעיה נוספת עם אבקת האפיה שבעוגיות:
איסור ייצור עוגיות פפושדו | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות
עושים סדר בכשרות! האתר המקצועי שיתן לכם את המידע על כל מה שבאמת עומד מאחרי מערכת הכשרותwww.kosharot.co.il
ודאי.מחילה מרבותי לא שיש לי נפק"מ רק מעניין אותי אם היה כאן התייחסות למה שטען אתמול רב אחד מבית שמש ברדיו שיש בעיה נוספת שמייצרים את המצה עשירה על מכונה שכל השנה משמשת לחמץ שהיא צריכה ליבון חמור ומסתפקים בליבון קל או בפחות מזה
עיין לעיל בתגובה מס' 670, וכן במס' 797 שהעלו את הטענה הזו כברמחילה מרבותי לא שיש לי נפק"מ רק מעניין אותי אם היה כאן התייחסות למה שטען אתמול רב אחד מבית שמש ברדיו שיש בעיה נוספת שמייצרים את המצה עשירה על מכונה שכל השנה משמשת לחמץ שהיא צריכה ליבון חמור ומסתפקים בליבון קל או בפחות מזה
זה לפי מה שהסביר הרב יצחק לוי. (ואפשר לפרש גם ע"פ מה שאמר הרב ללוש).לכאורה ההיתר הוא כי כיוון שהחברה מביאה קמח של אינו שמורה אז אם אתה רוצה לאכול דוקא מהעוגות הללו כמו בפת פלטר, אז מותר. אבל למה לכתחילה להכין בבית עוגות מקמח מצה שאינה שמורה שאפשר אחרת?
מי שאמר לך שהיין הוא לא יין נסך...אני סתם לא יאכל כי האול"צ כתב לעשות רק ביין ביתי ולא ביין של מפעלים, כ"ש כאן שהם מביאים יין וגם מי ביצים ומי אמר שבמפעלים של היין והביצים לא התערב בהם מעט מים.