• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

במחיצתם של רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א

מה המשל והנמשל?
מוכסן יהודי סיפּר לחברו:

אתמול שלח "הפריץ" שלי אחרי וציווה אותי, שאלמד את כלבו השחור לדבּר. אם לא אלמדו, אמר, יפשיט עורי מעלי.

נבהל חברו ושאל:

מה עשית?

השיב המוכסן הראשון:

הסכמתי, אבל תנאי התניתי, שהכלב יימצא בביתי שלוש שנים רצופות, עד שאלמדו.

חזר ושאל חברו:

ומה תעשה כשתכלינה שלוש השנים?

החזיר המוכסן הראשון ואמר:

המקום ירחם! או ש"הפריץ" ימות בינתיים, או שהכלב ימות בינתיים, או שימותו שניהם בינתיים...

מוכסן יהודי סיפּר לחברו:

אתמול שלח "הפריץ" שלי אחרי וציווה אותי, שאלמד את כלבו השחור לדבּר. אם לא אלמדו, אמר, יפשיט עורי מעלי.

נבהל חברו ושאל:

מה עשית?

השיב המוכסן הראשון:

הסכמתי, אבל תנאי התניתי, שהכלב יימצא בביתי שלוש שנים רצופות, עד שאלמדו.

חזר ושאל חברו:

ומה תעשה כשתכלינה שלוש השנים?

החזיר המוכסן הראשון ואמר:

המקום ירחם! או ש"הפריץ" ימות בינתיים, או שהכלב ימות בינתיים, או שימותו שניהם בינתיים...
וזה דומה למעשה [או המשל] שהביא הרב יוסף משאש והחתול עם הקמיע...

איציק אוחנה: מהתוכנית 'פגוש את העיתונות' ב'ערוץ 12' לפגוש את ההנהגה הרוחנית: פרשן 'כיכר השבת' ישי כהן מתברך הערב אצל מורו ורבו מרן הראשון לציון הגאון הרב יצחק יוסף

IMG_20240121_001613_715.jpg

לא נכון.
יש תקנים פנויים
רק שלרבי אריה אין אינטרס להיכנס כעת למריבות
יש אפילו אפשרות קואליציונית למנות
יש דילים תפורים עם הציונות הדתית ועם ג'
כל הבעיה זה את מי למנות על התקנים של שס
במלחמה לא נותנים להם לקדם כלום, רק מה שקשור למלחמה.
אני לא מאמין שהרב אריה יעכב מינויים של דיינים בגלל אינטרסים של מריבות וכוכ'. תמיד היו חילוקי דעות ותמיד בסוף מינו, זה לא סיבה אמיתית.
וגם במלחמה רוצים למנות שופטים אלא שיש מריבה בין שר המשפטים לבתי המשפט.
אבל בתי דין זה טהרת ישראל כך שצריך לזרז מה שאפשר במיידית.

יענקי פרבר: מחזקים את החיילים: הרב ישראל אברג'ל ביקר אמש בבסיס חיל האוויר בדרום ומסר דברי חיזוק לצוותי הקרקע שעובדים בחודשים האחרונים סביב השעון להגנת העם והארץ​

IMG_20240122_201132_946.jpg

ישראל כהן: סגן שר החקלאות ח"כ משה אבוטבול, מקבל את ברכת האדמו'ר רבי ברוך אבוחצירא שליט"א. בסמוך לציון קבר רבי מאיר בעל הנס, שם עצר עם צוות לשכתו לתפילה בדרך לערוך קבלת קהל למפונים תושבי הצפון שבמלונות טברייה ובישוב מגדל.​

IMG_20240122_202152_056.jpg

חזור
חלק עליון