נ ליסואר
Active member
ידידי היקר אני מתכוון שמה שתכלס מדברים זה יפה בדיבורים אני מאוד הבנתי את הרב דוד אברהם על עצם זה שהוא דיבר על זה אבללא בדיוק הבנתי מה אתה רוצה
אפילו שקראתי את הדברים כמה פעמים
בכל אופן, לדעתי עצם זה שמדברים על זה,
זה כבר חלק משמעותי בפתרון!
אני לא מצפה מזה שיצא מזה משהו כיון שכל אחד מבין שכמו שלישיבה אשכנזית אפילו הרב הליטאי הגדול ביותר מבין שאי אפשר לקבל אלפי בחורים ספרדים לישיבה שלהם רק במכסות מסויימות אני רוצה לראות את הרב אברהם מקבל 20 בחורים מצויינים אתיופים בפעם אחת לא שתיים לרישום אלא 20 אז נדבר אני חלילה לא מוריד מגדלותו ולא מזלזל רק צריך לישם
דבר נוסף הוא החברה החרדית עובדת בצורה כזו של מעמדות מי שמצליח לתפוס מרפק מצליח לפעמים יותר ולפעמים פחות אני אישית כבר בעבר דיברתי על כך שמתחילה להווצר מציאות שבא מוסדות כבר מחלקים את אופן הרישום אצלם לפי איזור מגורים ולכן מי שמגיע מאיזור מסויים צריך להתקבל במיכסה
דוגמא סמינר אלקיים או תהילה מקבלים מלכתחילה בנות מבני ברק בעדיפות עליונה מאשר בנות מבת ים דוגמא
למעשה אני מדבר על כך שהשינוי ביחס צריך להיות ביחס בצוכנו כמו שאף אחד לא יבוא לומר למה אשכנזים לא מתחתנים עם ספרדים בעוד הוא עצמו מצהיר על עצמו שלא מעוניין לחתן את ילדיו עם עדות מסויימות