בני התורה האתיופים - מה יהיה עליהם?

הדברים פשוטים לכל בר בי רב דחד יומא.
ואספר לך מעשה.
מעשה קטן - -
ישנו יהודי,
שמו רבי ערן חבה
הוא ראש כולל בבית שמש
בכולל של הרב סויסה
הרב חבה הלז הוא תלמיד חכם מופלג ביותר
ת"ח מובהק.
והוא גדל בהר נוף.
יום אחד אבא שלו, אבא של רבי ערן, הגיע למרן.
ואז הרב ערן היה ערן.
והוא למד ב"ישיבה" תיכונית
ומרן אמר לאביו בהאי לישנא,
ואנחנו מדייקים: "ישיבה תיכונית? ישיבה פרחונית!"
אותו אחד, האבא הזה היה לו שכל. הוא הבין מה שמרן הקדוש התכווין.
והוא מיהר להוציא את הבן שלו מהמוסד המכונה ישיבה תיכונית
וזכה ובנו התקדש בקודשה העליונה של התורה הקדושה שהיא למעלה למעלה מכל העולמות.
וכל זה בזכות משפט אחד של מרן...
צא ולמד
נראה לי שיש לו תפקידים יותר גדולים מראש חבורה בכולל של הרב סויסה.
הוא היה ראש הקיבוץ בישיבת אור ישראל, ואח"כ ראש הישיבה בישיבה של הרב עפג'ין בראש העין. (איני יודע אם הוא עדיין שם).
עכ"פ מדובר במתמיד עצום וגאון עצום.
בחלקים נרחבים בחלקי התורה.

הוא היה ראש הקיבוץ בישיבת אור ישראל, ואח"כ ראש הישיבה בישיבה של הרב עפג'ין בראש העין. (איני יודע אם הוא עדיין שם).
הוא גם מוסר חבורות בבית לקבוצות מפונביז

ואף על פי כן
זה משימה לא פשוטה לחדש לך
וחושבני שהצלחתי.
הלא כן?

זכיתי להכיר מקרוב כמה מאברכי העדה האתיופית, שגם לנו - כספרדים יש הרבה מה לקנא בהם, ובפרט באהבה העזה למרן מלכא זיע"א, וכמים הפנים לפנים....
ולפני זמן מה יצא לי להיות בישיבת מעיינה של תורה של הרב ראדי עייני שליט"א בגבעת שאול י-ם, ושם ראיתי בחורים מהעדה האתיופית, ושאלתי לרה"י מה הסוד שכמוס עמו ששאר ראשי הישיבות לא יודעים? ואמר לי, כי אותם בחורים יש להם ראש מבריק ועמלים בתורה הרבה, והוא לא מבין את ההבדל ביניהם לבחור אחר, וכי הצבע הוא הקובע? (רה"י הנ"ל כמדומני שלמד בפונביז' או בדומה לה, ולא חשוד על נחיתות יתר...וד"ל)
ואכן, אחד מידידי נהפך לר"מ בישיבה זו, ולפני שנכנס אמרתי לו שיש שם בחורים אתיופים ברמה גבוהה וכדאי לו להתכונן... ולאחר זמן פגשתיהו ואמר לי צדקת! ויש שם בחור ששולט בכל דברי מרן הרבה יותר מחכמים גדולים.
גם ראיתי לאחרונה כמה שותי"ם שחיברו בני העדה, כמו הרב ראובן וובשת, והרב אלאצ'ו אבבאו שהוא מו"צ ורב במבשרת ציון (כמדומני).
איני יודע אם יש מבני העדה שסיימו לימודי דיינות, אך עכ"פ יש להם נציגת בועדה לבחירת דייינם (ח"כ פנינה תמנו שאטה), ולוואי שנזכה לראות בשיגשוגם ובעלייתם לגדולה, כשאיפתו הטהורה של מרן, שהיה חכם העדיף מנביא. אכי"ר.

אותו הגברת בשינוי אדרת
הבעיה זה לא התיכונית
הבעיה זה המסר, ה"מאי אהנו ליה רבנן"
"צריך לצאת עם מקצוע"
נסה למצוא מישהו שלמד בישיבת מרכז הרב ושמע את המסר הזה מהרבנים שם. מסופקני מאוד אם תמצא

בתור אחד שנמצא בנושא של החינוך שנים רבות, ועוקב מקרוב אחרי הנידון המצער הזה, וכבר בקיץ של שנת תשסג התווכחתי על זה עם המרא דאתרא למה עם הרוסיים שיש בהם ספק יהודים בוודאי אין לו בעיה, ואילו האתיופים מחוץ לתמונה, בעוד שהם הרבה יותר חכמים ועדינים ולא קיבלתי מענה, העיקר שמרן רבינו עובדיה היה מפרגן לו ומראה לו חיבה עצומה, ובמשך השנים פגשתי תלמידי חכמים מהעדה הזו שבאמת הפליאו בחכמתם, כמו אחד מעפולה שפגשתי בזמנו והתפעלתי ממנו מאוד, וממש לפני כחודש וחצי פגשתי אברך נחמד ונעים שברח מנתיבות ואמר לי שאני למדתי איתו בזמנו לפני קרוב ל25 שנה בירושלים, ועוד כאלה רבים
אך בכל אופן הפתרון לא נמצא אצל אף אחד אלא אצל האתיופים בעצמם, שיתארגנו כולם יחד ויקימו את עצמם לבד בלי לחכות לטובות של אף אחד, הנה כאן אני רואה כמה כשרונים שכותבים יפה ויש עוד המון כאלה, יש לכם את הכוח שלכם תתארגנו ותראו הצלחה, אם תסתכלו על אחרים תישארו רעבים, כמו שכתבו כאן יש המון ת"ח מהעדה הזו שאם תתאגדו כולם ביחד - אלה שהיום עושים לכם פרצופים ירדפו אחריכם!
ברוכים תהיו, יחד ננצח

בתור אחד שנמצא בנושא של החינוך שנים רבות, ועוקב מקרוב אחרי הנידון המצער הזה, וכבר בקיץ של שנת תשסג התווכחתי על זה עם המרא דאתרא למה עם הרוסיים שיש בהם ספק יהודים בוודאי אין לו בעיה, ואילו האתיופים מחוץ לתמונה, בעוד שהם הרבה יותר חכמים ועדינים ולא קיבלתי מענה, העיקר שמרן רבינו עובדיה היה מפרגן לו ומראה לו חיבה עצומה, ובמשך השנים פגשתי תלמידי חכמים מהעדה הזו שבאמת הפליאו בחכמתם, כמו אחד מעפולה שפגשתי בזמנו והתפעלתי ממנו מאוד, וממש לפני כחודש וחצי פגשתי אברך נחמד ונעים שברח מנתיבות ואמר לי שאני למדתי איתו בזמנו לפני קרוב ל25 שנה בירושלים, ועוד כאלה רבים
אך בכל אופן הפתרון לא נמצא אצל אף אחד אלא אצל האתיופים בעצמם, שיתארגנו כולם יחד ויקימו את עצמם לבד בלי לחכות לטובות של אף אחד, הנה כאן אני רואה כמה כשרונים שכותבים יפה ויש עוד המון כאלה, יש לכם את הכוח שלכם תתארגנו ותראו הצלחה, אם תסתכלו על אחרים תישארו רעבים, כמו שכתבו כאן יש המון ת"ח מהעדה הזו שאם תתאגדו כולם ביחד - אלה שהיום עושים לכם פרצופים ירדפו אחריכם!
ברוכים תהיו, יחד ננצח
מי זה המרא דאתרא?

מה זה קשור עכשיו לעצם הדיון, ומה זה משנה מי המרא דאתרא, אני כתבתי בכוונה תאריך מדויק שהיה הויכוח שלי איתו שלא תגידו כן מקבל או לא מקבל, זה היה המציאות באותו זמן ואולי השתנה אחר כך [הקישור חסום לי].

מה זה קשור עכשיו לעצם הדיון, ומה זה משנה מי המרא דאתרא, אני כתבתי בכוונה תאריך מדויק שהיה הויכוח שלי איתו שלא תגידו כן מקבל או לא מקבל, זה היה המציאות באותו זמן ואולי השתנה אחר כך [הקישור חסום לי].
אני מדבר על תקופה מוקדמת לתשס"ג לכן לא כ"כ ברור לי מה טענת כבודו שליט"א עליו.

[הקישור חסום לי].
תוכן הקישור מצורף בזאת.

מה דעתו של רב העדה האתיופית על הרב גרוסמן? בצל הקיפוח​

עשרות רבני העדה האתיופית הגיעו אמש למעמד הכתרת רב חדש לקהילתם ב'מגדל העמק' בראשות הגרי"ד גרוסמן • הרב טסה: "אנחנו מגזר מקופח, מבדילים בין צבעים"

רבני העדה האתיופית הגיעו אמש (ד') ללשכתו של הגרי"ד גרוסמן, רבה של מגדל העמק וראש מוסדות החינוך 'מגדל אור'. הרבנים הגיעו כדי להביע את תודתם והערכתם העמוקה על כך שמאז עליית יהודי אתיופיה לארה"ק, הרב גרוסמן שנודע כאוהב ישראל גדול קירבם וגידלם במסירות אין קץ.

קרא עוד:

[postim]

לאחר הביקור במעונו נערך טקס מיוחד בו הוכתר רב חדש לקהילה האתיופית ב'מגדל העמק', הרב גדי טסה, בוגר מוסדות 'מגדל אור' ומי שהתחנך על ברכיו של הרב גרוסמן.

הרב טסה התייחס ל'סערת האתיופים' בימים האחרונים וציין כי כאשר ההתקפות על ציבור שלם כמעט חונקות את המגזר, ניצב הגר"ד גרוסמן, הנודע באהבת ישראל כמעט כיחיד בדורו: "כזה אוהב ישראל כמו הרב גרוסמן אין לנו בדורנו; מקבל כל יהודי בסבר פנים יפות ובחיבוק חם ואוהב, ובפרט מחבב ומקרב אותנו – הקהילה האתיופית, המקופחת על ידי מגזרים שונים במדינה".

הרב טסה הוסיף עוד, כי בדרך כלל, אנשים אינם ממתינים להתבונן מה נמצא מתחת לעור שבצבע שונה. "לעומתם הרב גרוסמן אינו מבדיל בין הצבעים, אלא מסתכל היישר אל לבו של כל אחד. לא בכדי כל רבני העדה האתיופית הם יוצאי ובוגרי ישיבת 'מגדל אור'".

"ידיעותי בתורה שלי ושלכם הרבנים של הרב גרוסמן היא", יהי רצון שזכות קירוב הלבבות תעמוד לו ולזרעו עד עולם.

ולאחר מכן צירפו שם תמונות.

זכיתי להכיר מקרוב כמה מאברכי העדה האתיופית, שגם לנו - כספרדים יש הרבה מה לקנא בהם, ובפרט באהבה העזה למרן מלכא זיע"א, וכמים הפנים לפנים....
ולפני זמן מה יצא לי להיות בישיבת מעיינה של תורה של הרב ראדי עייני שליט"א בגבעת שאול י-ם, ושם ראיתי בחורים מהעדה האתיופית, ושאלתי לרה"י מה הסוד שכמוס עמו ששאר ראשי הישיבות לא יודעים? ואמר לי, כי אותם בחורים יש להם ראש מבריק ועמלים בתורה הרבה, והוא לא מבין את ההבדל ביניהם לבחור אחר, וכי הצבע הוא הקובע? (רה"י הנ"ל כמדומני שלמד בפונביז' או בדומה לה, ולא חשוד על נחיתות יתר...וד"ל)
ואכן, אחד מידידי נהפך לר"מ בישיבה זו, ולפני שנכנס אמרתי לו שיש שם בחורים אתיופים ברמה גבוהה וכדאי לו להתכונן... ולאחר זמן פגשתיהו ואמר לי צדקת! ויש שם בחור ששולט בכל דברי מרן הרבה יותר מחכמים גדולים.
גם ראיתי לאחרונה כמה שותי"ם שחיברו בני העדה, כמו הרב ראובן וובשת, והרב אלאצ'ו אבבאו שהוא מו"צ ורב במבשרת ציון (כמדומני).
איני יודע אם יש מבני העדה שסיימו לימודי דיינות, אך עכ"פ יש להם נציגת בועדה לבחירת דייינם (ח"כ פנינה תמנו שאטה), ולוואי שנזכה לראות בשיגשוגם ובעלייתם לגדולה, כשאיפתו הטהורה של מרן, שהיה חכם העדיף מנביא. אכי"ר.
ישיבת אמיתה של תורה
רה"י למד בישיבת קול תורה למרן הגרש"ז אויערבאך והוא חוד החנית בשילוב של מנהגי הספרדים וגאוות יחידה ספרדית יחד עם אימוץ כל הנהגת הישיבות בחדא מכתא, לא תשמעו ממנו יציאות נגד מרן הגרע"י וגם לא התרפסויות לאשכנזים, זו גם הסיבה שהוא היחיד עם האומץ שמקבל בלי לחשוב פעמיים, הוא פשוט מתנהג כמו אשכנזי ולא כמו משתכנז. וד"ל.

ישיבת אמיתה של תורה
רה"י למד בישיבת קול תורה למרן הגרש"ז אויערבאך והוא חוד החנית בשילוב של מנהגי הספרדים וגאוות יחידה ספרדית יחד עם אימוץ כל הנהגת הישיבות בחדא מכתא, לא תשמעו ממנו יציאות נגד מרן הגרע"י וגם לא התרפסויות לאשכנזים, זו גם הסיבה שהוא היחיד עם האומץ שמקבל בלי לחשוב פעמיים, הוא פשוט מתנהג כמו אשכנזי ולא כמו משתכנז. וד"ל.
מה שמו של רה"י?

חזור
חלק עליון