• ל"מרכז למורשת מרן" דרוש מפעיל לתכנית על מרן בתלמודי תורה, וכן מפעילה בבתי ספר לבנות. דרישות התפקיד: א. גישה לילדים חובה. ב. כושר רטורי. ג. פנוי/ה בשעות הבוקר לפחות בחלק מימות השבוע. יצירת קשר במייל: office@moreshet-maran.com

בשר חלק

לביא

Active member
פעילות

6%

אֲרִיכוּת יָמִים

24%

ועל דא קא בכינא
מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)
 

איש תם

Well-known member
פעילות

0%

אֲרִיכוּת יָמִים

13%

מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)
כי ממה שידוע לי יש שם כמה תקלות.
הבעיה המרכזית שם שסומכים הרבה על המצלמות, שאינם מביאות תפוקה של משגיח בפועל.
אם אכתוב מה היה באחת המסעדות המפורסמות ביותר בהשגחתם, תהיה כאן רעידת אדמה.
 

יי"ש

Active member
פעילות

3%

אֲרִיכוּת יָמִים

12%

אם אכתוב מה היה באחת המסעדות המפורסמות ביותר בהשגחתם, תהיה כאן רעידת אדמה.
ומכאן נלמד על הזהירות היתרה שעלינו להישמר ולא משנה יש משגיח ויש תעודה וכו' כולי האי ואולי.. כל מקום לפי המרכיבים והסובבים אותו
 

יי"ש

Active member
פעילות

3%

אֲרִיכוּת יָמִים

12%

מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)

ידעתי ידידי ידעתי
 

איש תם

Well-known member
פעילות

0%

אֲרִיכוּת יָמִים

13%

ומכאן נלמד על הזהירות היתרה שעלינו להישמר ולא משנה יש משגיח ויש תעודה וכו' כולי האי ואולי.. כל מקום לפי המרכיבים והסובבים אותו
הענין הוא שהכשר בנוי כפירמידה, יש את ראש הכשרות, וגם אם הוא עם ירא"ש מרובה ונסיון וידע כראוי, אם המפקח שתחתיו בלי ירא"ש ונסיון וידע כראוי, לא יעזור כלום, וגם אם המפקח עם ירא"ש ונסיון וידע כראוי, אם המשגיח בלי ירא"ש ונסיון וידע כראוי לא יועיל כלום.
אולם יש הכשרים שאפי' שראש מערך הכשרות אינו ראוי לסמוך עליו, אבל תחתיו יש מפקח ראוי, ועליו יש לסמוך, וכן יש מקומות שהמפקח ג"כ אינו ראוי אבל המשגיח במקום ראוי ואפשר לסמוך עליו.
 
חלק עליון