• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בשר חלק

ועל דא קא בכינא
מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)
 
מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)
כי ממה שידוע לי יש שם כמה תקלות.
הבעיה המרכזית שם שסומכים הרבה על המצלמות, שאינם מביאות תפוקה של משגיח בפועל.
אם אכתוב מה היה באחת המסעדות המפורסמות ביותר בהשגחתם, תהיה כאן רעידת אדמה.
 
מה ש @איש תם מנסה לומר לך, ששום משגיח בעולם לא מקפיד על מה שאתה רוצה שיקפידו, ואין שום סטנדרט שמשגיח יהיה שם מתחילה ועד סוף.

יש דברים שכן צריך השגחה מבוקר עד ערב (חלב לצורך העניין), אך רוב העניינים במסעדות וכיו״ב מספיק שהמשגיח יגיע בבוקר ולפעמים להגיע בשביל ליצור מירתת כדי שכל הדברים יתנהלו כמו שצריך.
(וממה שאני יודע, בפעמים ראשונות שמשגיח מגיע למסעדה וכו׳, הוא מקבל רשימה מסודרת של כל העובדים וכו׳)

ואם כבר בהשגחה מיירי, @איש תם , למה אתה לא אוכל במסעדות של יורה דעה? מכמה פעמים ששאלתי ובררתי, המשגיחים שלהם מאד מקצועיים.
(במקרה של בית יוסף, לעומת בודדים ממש, אני אישית לא הייתי אוכל שם באופן קבוע)

ידעתי ידידי ידעתי
 
ומכאן נלמד על הזהירות היתרה שעלינו להישמר ולא משנה יש משגיח ויש תעודה וכו' כולי האי ואולי.. כל מקום לפי המרכיבים והסובבים אותו
הענין הוא שהכשר בנוי כפירמידה, יש את ראש הכשרות, וגם אם הוא עם ירא"ש מרובה ונסיון וידע כראוי, אם המפקח שתחתיו בלי ירא"ש ונסיון וידע כראוי, לא יעזור כלום, וגם אם המפקח עם ירא"ש ונסיון וידע כראוי, אם המשגיח בלי ירא"ש ונסיון וידע כראוי לא יועיל כלום.
אולם יש הכשרים שאפי' שראש מערך הכשרות אינו ראוי לסמוך עליו, אבל תחתיו יש מפקח ראוי, ועליו יש לסמוך, וכן יש מקומות שהמפקח ג"כ אינו ראוי אבל המשגיח במקום ראוי ואפשר לסמוך עליו.
 
דבר שלישי, המחלוקת ידועה שנים רבות בקרב הציבור (עכ"פ ע"פ שמועות) מה יותר טוב, חת"ס ב"ב או פ"ת, זה טוען כך וזה טוען כך וכל אחד אוחז בדעתו בנחרצות, שרק את זה מותר לאכול וח"ו לא את השני...
גם הרב לוריא שמע כמותי במשך השנים איפכא ואיפכא ותלתא איפכא בנושא מי יותר טוב. זה רק אומר שלציבור אין מושג בכלל, ואולי באמת הכל התחיל מהוצאת שם רע....
 
חזור
חלק עליון