גדול יהיה המעמד לכבודה של תורה - היו נכונים ליום השלישי!!!!

אני חושב שנסחפנו מהנושא של הכותרת לגמרי

גדול יהיה המעמד לכבודה של תורה - היו נכונים ליום השלישי!!!!​

אני אומר גם לעצמי או אפ' בעיקר לעצמי אף שנושא זה חשוב מאוד לדון בו אפשר לפתוח שירשור בפני עצמו

ומרן הרב עובדיה צירף את זה הרבה פעמים בשביל להתיר להם להתחתן עם גרושות ועוד כל כיו"ב
מרן הרב עובדיה לא צירף את זה הרבה פעמים. במקום 1 או 2 בודדים צירף מרן הרב עובדיה את זה בתוספת שהכהן הנ"ל אבותיו לא שמרו על הכהונה. ולא נהגו שום מנהג של כהונה. וכמו שכתב בשו"ת שבט הלוי שאינם כהנים, אם אבותיו היו חלונים גמורים ולא נהגו שום מנהג של כהונה.
יש לי תשובה של מרן הראשל"צ על הכהנים הפרסים. בהזדמנות אשלח את זה
וגם כמו שכתבו כאן הגאון הרב בקשי דורון יוצא נגד השמועות האלו, ומפריך אותן בשו"ת בנין אב

מרן הרב עובדיה לא צירף את זה הרבה פעמים. במקום 1 או 2 בודדים צירף מרן הרב עובדיה את זה בתוספת שהכהן הנ"ל אבותיו לא שמרו על הכהונה. ולא נהגו שום מנהג של כהונה. וכמו שכתב בשו"ת שבט הלוי שאינם כהנים, אם אבותיו היו חלונים גמורים ולא נהגו שום מנהג של כהונה.
יש לי תשובה של מרן הראשל"צ על הכהנים הפרסים. בהזדמנות אשלח את זה
וגם כמו שכתבו כאן הגאון הרב בקשי דורון יוצא נגד השמועות האלו, ומפריך אותן בשו"ת בנין אב
אני איני זוכר שדן על כהנים ממוצא מסוים, אלא על כלל הכהנים מחמת דברי מהרשד"ם ז''ל.

זה המכתב של מרן הראשל"צ על הכהנים הפרסים. שמרן ביביע אומר כתב זאת רק כסניף ולא בהחלטה ברורה, בפרט ששם יש עדות מפורשת שהוא לא כהן. וכן מביא שם הרב את דברי הרב בקשי דורון

קבצים מצורפים

• תשובת מרן הראשון לציון על כהנים פרסים.pdf
    1.3 MB · צפיות: 30
חזור
חלק עליון