יצחק כהן הי"ו
Well-known member
לפני כמה שעות - כחלק מהכנה לתחילת הזמן הייתי בקבר של תנא קמאאם כל אחד יעלה מאיפה שהוא היה, נגיע למקומות רחוקים (אני למשל הייתי בקבר רמבעהנ"ס)...
לפני כמה שעות - כחלק מהכנה לתחילת הזמן הייתי בקבר של תנא קמאאם כל אחד יעלה מאיפה שהוא היה, נגיע למקומות רחוקים (אני למשל הייתי בקבר רמבעהנ"ס)...
לא שאלת את מרן....לא זכיתי להבין.
קיבלתי עידכון שארזני צילם!איך היתכן שאין שום תמונה שום שידור חוזר מהכנס מאמש מוישי ס"ט איכא ???
אמתקיבלתי עידכון שארזני צילם!
א. אם נכונים דבריך (לגבי מוישי ס"ט) למה לא תגלה את "יצחק כהן"???
מה לכהן בבית הקברות?אני העלתי ממירון - שבאותו הזמן הייתי שם.
כבר זכיתי ושאלתיו שאלה זו כו"כ פעמים.מה לכהן בבית הקברות?
זה לא בית קברות זה קבר של צדיק.מה לכהן בבית הקברות?
כבר זכיתי ושאלתיו שאלה זו כו"כ פעמים.
חולק על מרן ביחוה דעת מפורש שאסר זאת ??????????זה לא בית קברות זה קבר של צדיק.
אבל הרשב"י זה הקבר היחיד שאנו הכהנים עולים. (לא כולם)
ידעתי בני, ידעתי,חולק על מרן ביחוה דעת מפורש שאסר זאת ??????????
חולק על מרן ביחוה דעת מפורש שאסר זאת ??????????
כמאן דאמר, מרן יכתוב ואני אצפצף כי סבא שלי אמר ברוך הוא וברוך שמו בקידושידעתי בני, ידעתי,
אך כל המשפחה שלי ככה נוהגים שנים רבות,
אם כן איך עושים ברכת כהנים בקברו של הרשב"י?
מכיר את רבו ומורד בו ?ידעתי בני, ידעתי,
לשיטתך אם אימך או סבתך היו מדליקים נרות שבת ואח''כ מברכים גם תמשיך כך לעשות ????????אך כל המשפחה שלי ככה נוהגים שנים רבות,
האי גופא קשיא ? נגד ההלכה בוצע בצע....... וכי יש מצוה להתפלל תוך כדי לעבור על ההלכה ברגל גסה לפחות תסתיר זאת שלא ידעו שאתה עושה את זהאם כן איך עושים ברכת כהנים בקברו של הרשב"י?
ומצד שני אשתו ובנותיו מברכות אחר ההדלקה. וא"כ מה מקום לקושיהמזקנים התבונן חכם שלום ראיתי בעני שהיה עומד למעלה בהר ומתפלל וחס ושלום לא היה נכנס
אם אימך או סבתך היו מדליקים נרות שבת ואח''כ מברכים גם תמשיך כך לעשות ?
אא''כ זה לא רבך ובנפול היסוד נפל הבניןמכיר את רבו ומורד בו ?
מה נעשה שאני לא יכול להביא ראיה ממרן זצוק''ל כי הרב לא היה כהן והצרכתי להביא ראיה מחכם שלום כי הוא בא בטענה משפחה שלי אמרתי תביא ראיה מזקניך ויאמרו לך ולא ממשפחתך....... לגבי נרות שבת יש דחייה על חכם שלום ממרן השו''ע שקיבלנו הוראותיו ועוד ועוד - שהם גם זקנים התבונןומצד שני אשתו ובנותיו מברכות אחר ההדלקה. וא"כ מה מקום לקושיה
כנראה שחכם שלום נ"ע התבונן בזקניו בכל מילי, גם לענין הדלקת נרות שבת ולא בדעת מרן ז"ל (אם זו דעתו, כי יש המפקפקים בזה) מחמת המנהג.מה נעשה שאני לא יכול להביא ראיה ממרן זצוק''ל כי הרב לא היה כהן והצרכתי להביא ראיה מחכם שלום כי הוא בא בטענה משפחה שלי אמרתי תביא ראיה מזקניך ויאמרו לך ולא ממשפחתך....... לגבי נרות שבת יש דחייה על חכם שלום ממרן השו''ע שקיבלנו הוראותיו ועוד ועוד - שהם גם זקנים התבונן