• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

דברי חיזוק מגדולי ישראל לאור המצב, תשרי תשפ"ד

חשבתם על זה שרוב המבצעים שהיו התחילו בימים של רפיון ובינה"ז.
עופרת יצוקה - ל' כסלו תשס"ט - חנוכה
צוק איתן - תמוז-אב תשע"ד
עלות השחר - ח' אב תשפ"ב
מגן וחץ - ל"ג בעומר תשפ"ג
חרבות ברזל - תשרי (שמחת תורה) תשפ"ד

וכבר אמרו חז"ל ...של מחשבי קיצין
אנו מאמינים ומצפים בכל יום שיבוא, ותו לא.
גדולי ישראל אף פעם לא עסקו בכגון דא.
וכבר אמרו לא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה, ויפה שתיקה לחכמים ק''ו...
להביא ציטוט מגדולי הדורות זה לא לחשב, ועיניך רואות שעסקו בכגון דא.

1697201359697-png.13152

הצג קובץ מצורף 13156
מכתב חיזוק מאת הגאב"ד הגאון הרב שלמה ידידה זעפראני בחתימת מרנן רה"י הגר"מ צדקה שליט"א והגרי"ח סופר שליט"א.

הצג קובץ מצורף 13156
מכתב חיזוק מאת הגאב"ד הגאון הרב שלמה ידידה זעפראני בחתימת מרנן רה"י הגר"מ צדקה שליט"א והגרי"ח סופר שליט"א.
1697314142996.png

חשבתם על זה שרוב המבצעים שהיו התחילו בימים של רפיון ובינה"ז.
עופרת יצוקה - ל' כסלו תשס"ט - חנוכה
צוק איתן - תמוז-אב תשע"ד
עלות השחר - ח' אב תשפ"ב
מגן וחץ - ל"ג בעומר תשפ"ג
חרבות ברזל - תשרי (שמחת תורה) תשפ"ד
אמת הדבר.
וכבר אמר רבינו הגרב"צ מוצאפי שליט"א על מה שקרה בזה"ל: "לימוד תורה קבענו? בקושי רב עשינו "טובה" ובליל הושענא רבה הגענו לבית הכנסת לומר חומש דברים בעשר בלילה, דיברנו דברי הבל, שתינו קפה, כעכים, יצאו לעשן סיגריות, והלילה נגמר ועשינו תיקון" עכ"ל.

סה"כ לפני ארבע שנים בכ"ו טבת התש"פ אמר ראש הממשלה ביבי הבטיח שהמחויבות שלו העליונה היא שלא תהיה שואה עוד... והנה ה' הראה לו שכן היה שואה על אפו וחמתו... ולא יועיל לו כלום!

ואלו הם דבריו:
"לפני 75 שנים יצא עמנו מגיא ההריגה הגדול ביותר בתולדות האנושות", פתח נתניהו את דבריו. "הניצולים אינם שוכחים דבר: את חוסר האונים, את הסבל האין-סופי, את הלהבות והעשן, את השכול והאובדן. בד בבד, הם זוכרים בהכרת תודה עמוקה את יום השחרור, את כניסת הצבא האדום לאושוויץ, את ההקרבה העצומה של בעלות הברית, החיילים והעמים כאחד".

"דווקא ביום הזה חייבים לומר: בשביל ששת המיליונים בני עמנו, ביניהם מיליון וחצי ילדים, שערי הגיהינום נפרצו מאוחר מדי", המשיך נתניהו. "לכן, ביסוד התקומה של מדינת ישראל מונח ציווי אחד מרכזי – לא תהיה שואה נוספת. כראש ממשלת מדינת ישראל, זוהי המחויבות העליונה שלי" עפ"ל.

סה"כ לפני ארבע שנים בכ"ו טבת התש"פ אמר ראש הממשלה ביבי הבטיח שהמחויבות שלו העליונה היא שלא תהיה שואה עוד... והנה ה' הראה לו שכן היה שואה על אפו וחמתו... ולא יועיל לו כלום!

ואלו הם דבריו:
"לפני 75 שנים יצא עמנו מגיא ההריגה הגדול ביותר בתולדות האנושות", פתח נתניהו את דבריו. "הניצולים אינם שוכחים דבר: את חוסר האונים, את הסבל האין-סופי, את הלהבות והעשן, את השכול והאובדן. בד בבד, הם זוכרים בהכרת תודה עמוקה את יום השחרור, את כניסת הצבא האדום לאושוויץ, את ההקרבה העצומה של בעלות הברית, החיילים והעמים כאחד".

"דווקא ביום הזה חייבים לומר: בשביל ששת המיליונים בני עמנו, ביניהם מיליון וחצי ילדים, שערי הגיהינום נפרצו מאוחר מדי", המשיך נתניהו. "לכן, ביסוד התקומה של מדינת ישראל מונח ציווי אחד מרכזי – לא תהיה שואה נוספת. כראש ממשלת מדינת ישראל, זוהי המחויבות העליונה שלי" עפ"ל.

מענין אותי למה כל הקיצונים, בקיאים בדברי כל ראשי המדינה בצורה מבהילה, משל היא תורתינו ואורך ימינו ובה הוגים יומם ולילה. בעוד האברך המצוי אינו בקי בדבריהם כ"כ?!

מענין אותי למה כל הקיצונים, בקיאים בדברי כל ראשי המדינה בצורה מבהילה, משל היא תורתינו ואורך ימינו ובה הוגים יומם ולילה. בעוד האברך המצוי אינו בקי בדבריהם כ"כ?!
את זה שמעתי מדברי הרה"ג שלמה בניזרי שליט"א [שאני מכיר אותו בתור ת"ח שלוקח אותי ואותך ביחד בידיעות שלו בתורה] והוא חזר על זה כמה פעמים בשיעורים שלו איך שראש הממשלה כל הזמן מתגאה בזה שלא תהיה שואה נוספת, ואף אחד כולל החרדים אינם מוחים בו, אז לאחר מכן חיפשתי את דברי רה"מ ומצאתי את זה...

את זה שמעתי מדברי הרה"ג שלמה בניזרי שליט"א [שאני מכיר אותו בתור ת"ח שלוקח אותי ואותך ביחד בידיעות שלו בתורה] והוא חזר על זה כמה פעמים בשיעורים שלו איך שראש הממשלה כל הזמן מתגאה בזה שלא תהיה שואה נוספת, ואף אחד כולל החרדים אינם מוחים בו, אז לאחר מכן חיפשתי את דברי רה"מ ומצאתי את זה...
אשריך על הבקיאות.
וגם על רוח הקודש שלך, שבודאי אתה יודע אפי' על ניק עלום מה ידיעותיו בתורה...

אשריך על הבקיאות.
וגם על רוח הקודש שלך, שבודאי אתה יודע אפי' על ניק עלום מה ידיעותיו בתורה...
קודם כל אני מכיר אותו מקרוב, זה בן אדם שמצניע את עצמו, אבל הוא יודע הרבה מאד בתורה... רק אנחנו מסתכלים על הפראקים והזקנים הארוכים והמבורג...
ואגב אני מוחה בך על ביזיון ת"ח, שקראת לו ניק עלום. ולך תבקש ממנו סליחה.

חזור
חלק עליון