• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

דברי חיזוק מגדולי ישראל לאור המצב, תשרי תשפ"ד

סליחה כבודו, אבל הם תינוקות שנשבו הם לא יודעים כלום...
אז אולי תגיד כן גם על מצעד הגאווה ועוד... זה ברור שאפשר לומר כן גם על דור המבול שלא למדו ולא ידעו... ועל סדום שלא ידעו... ועל חטא העגל שחשבו שמשה רבינו עזב אותם, אבל יש מושג שהיה להם ממי ללמוד ולא למדו... כידוע, ולכן נענשו.
ובודאי מי שנלחם בתורה ממש בגילוי יד [שמסיר מחיצות ונלחם בתורה] צריך לבדוק אחריו אם הוא יהודי או שנשמתו היא ערב רב כמו שאומר הרב זמיר כהן.
היום לפי שלמדתי בפוסקים הם לא 100% תינוקות שנישבו ביד הגויים ולא יודעים מאומה, אלא הם חצי חצי דהיינו הם יודעים שהתורה אוסרת, הם יודעים שהדת נגד זה, אבל הם לא רוצים להאמין בתורה... אלא חושבים שהעולם נברא מאליו... זה נקרא כמו אפיקורוס...
נכון שצריך וחייב ללמד עליהם זכות על כל יהודי באשר הוא, אבל זה ברור שיש מושג "ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה" זה המציאות לפי שיש להם ממי ללמוד ולא לומדים...
אבל עכ"פ לא באתי לעורר קטרוג חלילה רק לעורר את ישראל לתשובה, משום שהרבה שואלים שאלות איפה אלוקים היה בשואת שמחת תורה? ואני שאלתי איפה הם היו שה' היה בשמחת תורה?... וד"ל.

ב"ה.
חברים יקרים ה' עמכם.
מנסיון העבר.
כדאי מאוד להפיץ את הקובץ המצ"ב בכל דרך. פיטום הקטורת בדוק ומנוסה ועובד חזק במיוחד בזמן מלחמה.
ותיקי קהילת הרמח"ל יודעים את כוחה ובפרט בשעת צרה.
קחו חלק במערכות ישראל .תתפללו, תתכוונו, תקרעו את השמים.
תורידו, תשלחו בקבוצות.תשלחו למשפחות, לחיילים, לחברים וברשתות
כוחנו בתפילתינו
בטחוננו באלוהינו !!!
בשורות טובות.
https://ramhal.net/4648/
ב
ברכה

ב"ה.
חברים יקרים ה' עמכם.
מנסיון העבר.
כדאי מאוד להפיץ את הקובץ המצ"ב בכל דרך. פיטום הקטורת בדוק ומנוסה ועובד חזק במיוחד בזמן מלחמה.
ותיקי קהילת הרמח"ל יודעים את כוחה ובפרט בשעת צרה.
קחו חלק במערכות ישראל .תתפללו, תתכוונו, תקרעו את השמים.
תורידו, תשלחו בקבוצות.תשלחו למשפחות, לחיילים, לחברים וברשתות
כוחנו בתפילתינו
בטחוננו באלוהינו !!!
בשורות טובות.
https://ramhal.net/4648/
בברכה

אופסס..​

בדקנו, ולצערנו התוכן באתר זה לא טוב..​

הנהגתו של מרן ראש הישיבה רשכבה"ג רב רבנן רבינו עזרא עטיה זללה"ה בעניין אמירת תהילים בלילה בעת מלחמה
מתוך דברי הגאון הגדול רבי בן ציון מוצפי שליט"א
ומתוך דברי ראש הישיבה הגאון הגדול רבי יהודה עדס שליט"א

קבצים מצורפים

• הנהגת מרן ראש הישיבה רב רבנן.pdf
    442 KB · צפיות: 17
לא כ"כ הבנתי איך שנה שעברה היה שמיטה ויובל?
ראיתי מובא שעל פי החשבונות בגמרא יוצא שלפי דברי הרמב"ם שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשע"ו (48 יובלות מעליית עזרא הסופר), לדעת הראב"ד שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשס"ה (47 יובלות מעליית עזרא), ולדעת רוב הראשונים שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשס"ב והשנה הנוכחית (ה'תשפ"ד) היא השנה השנייה בשמיטה הרביעית ביובל ה-49.
אז לפי איזה חשבון שנת ה'תשפ"ג היתה שנת יובל?

לא כ"כ הבנתי איך שנה שעברה היה שמיטה ויובל?
ראיתי מובא שעל פי החשבונות בגמרא יוצא שלפי דברי הרמב"ם שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשע"ו (48 יובלות מעליית עזרא הסופר), לדעת הראב"ד שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשס"ה (47 יובלות מעליית עזרא), ולדעת רוב הראשונים שנת היובל האחרונה הייתה שנת ה'תשס"ב והשנה הנוכחית (ה'תשפ"ד) היא השנה השנייה בשמיטה הרביעית ביובל ה-49.
אז לפי איזה חשבון שנת ה'תשפ"ג היתה שנת יובל?
שמעתי שלהרה"ג יקותיאל פיש שליט"א מקו סוד החשמל יש חשבון גדול ששנה הקודמת היתה שנת היובל לפי שיטת הזוה"ק.

בהמשך לדבריי שהטבח הזה קרה בגלל עצם המסיבה שהיתה בחילול שבת ובעוד עבירות רח"ל, אני מביא כאן סיפור שרואים שאכן מי שפרש מהמסיבה ניצל בנס בזכות שמירת השבת....

נס ההצלה המסעיר של ניצולי המסיבה ברעים​

בחור בן למשפחה חרדית ניצל מהטבח במסיבה בקיבוץ רעים בזכות שמירת השבת שקיבל על עצמו ונסע עם עוד שניים | משה ויסברג עם הסיפור המלא ובזכות ראש הישיבה שביקש ממנו לשמור שבת בחודש תשרי​

משה ויסברג | חרדים10.10.2023 | 21:40
pltal.png

נס הצלה של קבוצת נערים ממשתתפי המסיבה בקיבוץ רעים בזכות השבת, אחד הניצולים ממשתתפי המסיבה חושף את סיפור הצלתו הפלאי.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי הניצול הוא בן למשפחה חרדית במרכז הארץ בחור ישיבה לשעבר שהתרחק מחיי תורה ומצוות, ומשמש בין היתר כדרייבר וצלם של אורחים מחו"ל הבאים לארץ. בשבוע של סליחות הגיע במסגרת עבודתו יחד עם שלושה גבירים מארה"ב להתברך לקראת השנה החדשה אצל ראש הישיבה הגאון רבי חיים פיינשטיין בבני ברק לאחר שהאנשים התברכו ופנו לצאת מחדרו של ראש הישיבה, פנה אליו ראש הישיבה ואמר לו גם אתה צריך ברכה לשנה טובה, והפטיר באומרו שנה טובה זה לא דבר שבא מאליו, צריך להשקיע בשביל לזכות לזה.
תוך כדי שהוא לוחץ את ידיו בחמימות אומר לו ראש הישיבה תקבל על עצמך לשמור שבת בחודש תשרי, וזה יהיה לך לברכה לשנה טובה. הבחור התרגש מאוד ובדמעות אמר לראש הישיבה שהוא מקבל על עצמו את הדבר.
הבחור אכן שמר את השבתות, וביום שישי האחרון ערב שמחת תורה בעודו מבלה במסיבה הוא פונה לחבריו השוהים עמו ואומר להם, תקשיבו כאן אני לא אוכל לשמור את השבת, ואת המילה שלי אני לא מפר, לכן אני פורש מהמסיבה עכשיו, והפציר בהם לבא עמו, שניים מחבריו נאותו להצטרף עמו, והיתר נותרו במקום.
ביממה האחרונה התוודעו השלושה, כי חבריהם נרצחו, ואילו הם נצלו בזכות השבת.
בחדרי חרדים

כי יקום בקרבך נביא או חלם חלום ונתן אליך אות או מופת.......
למה אתה לא ממשיך את הפסוק....
וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵֽלְכָה אַֽחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹֽא יְדַעְתָּם וְנָֽעָבְדֵֽם

אגב את הדברים האלה לא תשמע בשום מקום לא בקול בעורמה ולא בקול מת... לא תשמע את הדבר הזה שזה קרה בגלל שעושים עבירות וחיללו שבת כי זה לא מתאים וזה יותר מדיי מחזק שיש אלוקים בישראל ושהעולם לא הפקר... יותר מתאים לדבר שצה"ל עכשיו מפציץ את עזה ושביבי עושה הסכמים עם גנץ.... זה נקרא "רעעעעעדיו" בר מינן, זה אם לכל חטאת במקום להתמקד בלמה זה קרה ובמה אנחנו צריכים להתחזק מתעסקים בשטויות במי הפציץ וכמה טילים...... ושטויות במיץ עגבניות

בהמשך לדבריי שהטבח הזה קרה בגלל עצם המסיבה שהיתה בחילול שבת ובעוד עבירות רח"ל, אני מביא כאן סיפור שרואים שאכן מי שפרש מהמסיבה ניצל בנס בזכות שמירת השבת....

נס ההצלה המסעיר של ניצולי המסיבה ברעים​

בחור בן למשפחה חרדית ניצל מהטבח במסיבה בקיבוץ רעים בזכות שמירת השבת שקיבל על עצמו ונסע עם עוד שניים | משה ויסברג עם הסיפור המלא ובזכות ראש הישיבה שביקש ממנו לשמור שבת בחודש תשרי​

משה ויסברג | חרדים10.10.2023 | 21:40
pltal.png

נס הצלה של קבוצת נערים ממשתתפי המסיבה בקיבוץ רעים בזכות השבת, אחד הניצולים ממשתתפי המסיבה חושף את סיפור הצלתו הפלאי.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי הניצול הוא בן למשפחה חרדית במרכז הארץ בחור ישיבה לשעבר שהתרחק מחיי תורה ומצוות, ומשמש בין היתר כדרייבר וצלם של אורחים מחו"ל הבאים לארץ. בשבוע של סליחות הגיע במסגרת עבודתו יחד עם שלושה גבירים מארה"ב להתברך לקראת השנה החדשה אצל ראש הישיבה הגאון רבי חיים פיינשטיין בבני ברק לאחר שהאנשים התברכו ופנו לצאת מחדרו של ראש הישיבה, פנה אליו ראש הישיבה ואמר לו גם אתה צריך ברכה לשנה טובה, והפטיר באומרו שנה טובה זה לא דבר שבא מאליו, צריך להשקיע בשביל לזכות לזה.
תוך כדי שהוא לוחץ את ידיו בחמימות אומר לו ראש הישיבה תקבל על עצמך לשמור שבת בחודש תשרי, וזה יהיה לך לברכה לשנה טובה. הבחור התרגש מאוד ובדמעות אמר לראש הישיבה שהוא מקבל על עצמו את הדבר.
הבחור אכן שמר את השבתות, וביום שישי האחרון ערב שמחת תורה בעודו מבלה במסיבה הוא פונה לחבריו השוהים עמו ואומר להם, תקשיבו כאן אני לא אוכל לשמור את השבת, ואת המילה שלי אני לא מפר, לכן אני פורש מהמסיבה עכשיו, והפציר בהם לבא עמו, שניים מחבריו נאותו להצטרף עמו, והיתר נותרו במקום.
ביממה האחרונה התוודעו השלושה, כי חבריהם נרצחו, ואילו הם נצלו בזכות השבת.
בחדרי חרדים
1696975343895.png

חזור
חלק עליון