איזה אומץ יש לאנשיםאברך אחד פרסם סרטון להתיר, ופלא על חמיו שנותן לפרסם דברים כאלה
רק אציין שהמקור שלו בשו"ת הרי יהודה, שגם הוא כותב שחביריו לא הסכימו איתו.
איזה אומץ יש לאנשיםאברך אחד פרסם סרטון להתיר, ופלא על חמיו שנותן לפרסם דברים כאלה
ידעתי, אבל בהליכות עולם ח"ז הרב כתב דין נ"ט בר נ"ט הוא אפי' בבישול.תראה את החו"ד בתחילת סימן צה, שבבישול עצמו לא אומרים נ"ט בר נ"ט
לא שמעת שבוע שעבר את השיעור?ידעתי, אבל בהליכות עולם ח"ז הרב כתב דין נ"ט בר נ"ט הוא אפי' בבישול.
מה שמעת שלא שמעתי?לא שמעת שבוע שעבר את השיעור?
אם שמעת לא היית שואל, הוא הביא את ההליכות עולם הזה והוא אמר שחלק הבינו ככה ואז הקשו עליו..., והסביר בטוב טעם ודעת את ההליכות עולם...מה שמעת שלא שמעתי?
את האמת, במחילה מכבודך חכם איציק, כתבת שורה שלמה אבל לא כתבת כלוםאם שמעת לא היית שואל, הוא הביא את ההליכות עולם הזה והוא אמר שחלק הבינו ככה ואז הקשו עליו..., והסביר בטוב טעם ודעת את ההליכות עולם...
לא נראה לי מה שהוא אומר. שיביא ראיה הפוכה מדין הרשב"א. איני יודע מה כתב הרי יהודה. ולשיטתו למה הרשב"א היה צריך לומר שיש נקבים בביצה. הרי רק אם היא מתפוצצת יש בעיה?! אני חולק על דבריואברך אחד פרסם סרטון להתיר, ופלא על חמיו שנותן לפרסם דברים כאלה
כן אבל הוא הוציא סרטון....לא נראה לי מה שהוא אומר. שיביא ראיה הפוכה מדין הרשב"א. איני יודע מה כתב הרי יהודה. ולשיטתו למה הרשב"א היה צריך לומר שיש נקבים בביצה. הרי רק אם היא מתפוצצת יש בעיה?! אני חולק על דבריו
הם אומרים שהרשב"א לא דיבר על שש שעות, ויש לחלק בין נקבי הקליפה למפוצצת, שזה מקבל טעם וזה מקבל ממשות. וכמ"ש האול"צ. רק שאין לזה מקור הגון.לא נראה לי מה שהוא אומר. שיביא ראיה הפוכה מדין הרשב"א. איני יודע מה כתב הרי יהודה. ולשיטתו למה הרשב"א היה צריך לומר שיש נקבים בביצה. הרי רק אם היא מתפוצצת יש בעיה?! אני חולק על דבריו
מי האברך ומי חמיו, עליו הנך מתפלא?אברך אחד פרסם סרטון להתיר, ופלא על חמיו שנותן לפרסם דברים כאלה
עיין כאןלא פלא, חמיו הגאון שליט"א מסכים עמו...
כך אמר בשיעור השבוע ביום א'
1:12:35
מחילה מכבודו לא מדובר על ההליכות עולם הזה:אם שמעת לא היית שואל, הוא הביא את ההליכות עולם הזה והוא אמר שחלק הבינו ככה ואז הקשו עליו..., והסביר בטוב טעם ודעת את ההליכות עולם...
לא פלא, חמיו הגאון שליט"א מסכים עמו...
כך אמר בשיעור השבוע ביום א'
1:12:35
לא מערבים השקפות בהלכהנראה שזה דין בהשקפה
בצורת דיבורו מזכיר את חמיו בשילוב של הר' מאיר אליהו.ובפרט