בדף המצורף כאן, מתוך הספר אור ההלכה על יו"ד, כתב ששאל כימיכאית מומחית, שכיום אין בליעה בסירים. וגם החוש יעיד על כך שלעולם לא מרגישים איזה נתינת טעם מתבשיל אחד לשני אחרי שטיפה. והוסיף שמו"ר הרב יצחק שליט"א כתב לו שאין להקל בזה למעשה אלא רק כסניף כמבואר שם.
האמת היא שלא ניסיתי לבדוק את זה ממש, אך בכל זאת נראה לי שמה שנראה שלא מרגישים שום טעם הוא משני סיבות, גם כי לא נותנים דעת לזה וגם שהטעם הנפלט הוא לא טעם חזק, והתבשיל השני מטשטש את הטעם הנפלט. ומה שכן ניסיתי בעבר הוא שאם מבשלים רק שמן עם כרכום ואח"כ שוטפים היטב ושוב מבשלים רק מים עד שמבעבע, המים יוצאים צהובים. ואף אם יעשו כן כמה פעמים כל פעם יצאו מים צהובים. ולומר שכל זה הוא רק משום שהשמן והכרכום נדבקים חיצונית קשה שהרי גם אחר חמש פעמים המים נצבעים.
מה אומרים הת"ח
האמת היא שלא ניסיתי לבדוק את זה ממש, אך בכל זאת נראה לי שמה שנראה שלא מרגישים שום טעם הוא משני סיבות, גם כי לא נותנים דעת לזה וגם שהטעם הנפלט הוא לא טעם חזק, והתבשיל השני מטשטש את הטעם הנפלט. ומה שכן ניסיתי בעבר הוא שאם מבשלים רק שמן עם כרכום ואח"כ שוטפים היטב ושוב מבשלים רק מים עד שמבעבע, המים יוצאים צהובים. ואף אם יעשו כן כמה פעמים כל פעם יצאו מים צהובים. ולומר שכל זה הוא רק משום שהשמן והכרכום נדבקים חיצונית קשה שהרי גם אחר חמש פעמים המים נצבעים.
מה אומרים הת"ח
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה: