נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
אז תכתוב ברמזים מה דעתו, תורה היא ולא יתכן שנגיד שא"א ללמד תורה ברביםאגב פעם מרן חכם יצחק צלצל אל עבדכם וביקש ממני להבהיר למישהו איזה נקודה בנושא הזה, אבל כמובן שלא כאן המקום לכך
בבקשה אל תלך, אתה תורם לי באופן אישי, ולדעתי לרבים.אני מוחה ונפרד. אהבתי את המקום הזה, חבל. כל טוב.
בקשהעלה לכאן בבקשה.
אחרי שלקחו את התקציבים של עולם התורה, מה העניין להעביר להם מיסים?!זה חילול השם נורא, אל תשכחו שהפורום הוא פתוח לכל העולם !!!
וגם אם יש רבנים שהתירו [אם יש בכלל], לא צעקו את זה בכל מקום עם רם-קול!
זיכני השי"ת לדבר הערב עם אחד מוותיקי תלמידיו של הגאון ר' יעקב יוסף זצ"ל מהיום הראשון שלו בברוכוף [רק שתבינו בכמה שנים מדובר אומר שזה לפני שנולדתי!] ושאלתי אותו מה היתה דעת הגאון זצ"ל בנושא הזה וענה לי שהרב דיבר על כך בתקיפות גדולה ובדברים ברורים מאוד שלא מותירים שום ספק, וממש התפעלתי שהחכם הנ"ל שדיברתי עמו ממש דיבר איתי כאילו הרב עומד חי לנגד עיניו ואמר לי תשמע מה שאני אומר לך ותעשה הכל גם כן כאמור. יהי זכרו ברוך.והאף אמנם, שאזני שמעו ולא זר, בשיעור ממר בריה דרבינ'א הגאון המופלא רבי יעקב יוסף זצ"ל, שמה שכתב הרב זצ"ל בספריו, דבימינו אמרינן 'דינא דמלכותא דינא', הוא רק משום שהיה ממונה לרב ראשי מטעם השלטונות, והדברים עתיקים. אך דבר זה רחוק מלהתקבל על הדעת, שהרי ידוע שהרב זצ"ל לא ירא ולא חת מפני איש, להביע דעתו בריש גלי ותחת כל עץ רענן. ועיין בשו"ת מעיין אומר (ח"י עמוד שנח) להגר"י נקי שליט"א, תלמיד הרב זצ"ל, שכתב בזה"ל, 'לגבי חיוב מס הכנסה לאנשים עובדים [לא אברכים], שאלתי מספר פעמים באופנים שונים, וענה מו"ר שאסור להעלים את הכנסותיהם כמבואר בשו"ת יחוה דעת, ולא כמנסים לומר שכתב כן רק בגלל השלטונות ולמעשה אינו מורה כן'. ע"כ.
ומה אמר?לי שהרב דיבר על כך בתקיפות גדולה ובדברים ברורים מאוד שלא מותירים שום ספק
93 אחוז מהקרקעות במדינת ישראל שייכות למדינהגישה חדשה בדעת החזו"א, היא דעת הגר"ד לנדו שליט"א (ר"י סלבודקה) בקובץ מסורת (עמ' תקיז), שאין כוונתו שלא אומרים דינא דמלכותא דינא בימינו משום הטעמים הנזכרים מצד השילטון החילוני וכו', אלא הטעם הוא משום שבכדי להחיל כלל זה, צריך בעלות על הקרקעות, ובימינו אין למדינה בעלות על הקרקעות, מכיון שהקרקעות שייכות לכלל הציבור, יהודים וגויים כאחד, ואי"ז בעלות פרטית על הקרקעות.
הבית שקניתי במיטב כספי שייך למדינה?93 אחוז מהקרקעות במדינת ישראל שייכות למדינה
חשבתי שאתה זקן בן 400זיכני השי"ת לדבר הערב עם אחד מוותיקי תלמידיו של הגאון ר' יעקב יוסף זצ"ל מהיום הראשון שלו בברוכוף [רק שתבינו בכמה שנים מדובר אומר שזה לפני שנולדתי!] ושאלתי אותו מה היתה דעת הגאון זצ"ל בנושא הזה וענה לי שהרב דיבר על כך בתקיפות גדולה ובדברים ברורים מאוד שלא מותירים שום ספק, וממש התפעלתי שהחכם הנ"ל שדיברתי עמו ממש דיבר איתי כאילו הרב עומד חי לנגד עיניו ואמר לי תשמע מה שאני אומר לך ותעשה הכל גם כן כאמור. יהי זכרו ברוך.
כןהבית שקניתי במיטב כספי שייך למדינה?
איני יודע מה אתה סח.כן
אלא אם כן אתה גר בבנין שנבנה עוד קודם הקמת המדינה [או המנדט, לא יודע בדיוק]
הסיפור עלה בפינוי של גוש קטיף מבחינה משפטית שתבעו את המדינה וכו'