יישר כח.בילקוט יוסף כתב:
הצג קובץ מצורף 28333
בילקוט יוסף כתב:
הצג קובץ מצורף 28333
פלא.יישר כח.
אני רואה כי גם מרן שליט"א רואה בזה חומרא, א"כ יתכן שראיתי מכתב כאמור לעיל.
וכי בכל דבר צריך להחמיר ע"ע?פלא.
שהרי שמעתי מידיד שלמד בישיבת חזון עובדיה, ושם אמר שאף לא אחד הדליק.
ולמה לא רצו להחמיר ע"ע?
נ"ל שיש כאן איזו טעות.
החמירו בביטול תורה.פלא.
שהרי שמעתי מידיד שלמד בישיבת חזון עובדיה, ושם אמר שאף לא אחד הדליק.
ולמה לא רצו להחמיר ע"ע?
נ"ל שיש כאן איזו טעות.
אפשר להדליק גם בבין הסדרים.החמירו בביטול תורה.
היה שם בסדרי ב' של חנוכה שטייגען אדיר.
זכיתי להיות!!!
אם זו חומרא,וכי בכל דבר צריך להחמיר ע"ע?
יכולים להדליק בהפסקה,החמירו בביטול תורה.
היה שם בסדרי ב' של חנוכה שטייגען אדיר.
זכיתי להיות!!!
א. יש הבדל בין "חומרא" ל"יש מקום להחמיר".אם זו חומרא,
אז בד"כ המדקדקים במצוות מחמירים.
אשמח לראות את המכתב של מרן זצוק"ל.א. יש הבדל בין "חומרא" ל"יש מקום להחמיר".
ב. איפה ראית שאנחנו מחמירים סתם בדברים שלא כתבו להדיא שהמחמיר תע"ב וכד'? (כלומר שההלכה נפסקה ע"פ מרן כצד מסויים, ואנחנו מחמירים כמו הצד השני אע"פ שמרן לא כתב להחמיר).
בישיבות הספרדיות אין הפסקה להדלקה? [לאלו שמדליקים]לכאו' בישיבה ספרדית כל החומרא הי ביטול תורה כי בלא''ה מדליקים בבית המדרש וממשיכים ללמוד
ובישיבה אשכנזית אולי כן
לא ראיתי את המכתבכמדומני מרן זצ"ל כתב במכתב שהובא בקובץ בית יוסף שיש חומרא להדליק בלא ברכה. אשמח אם למישהו יש את המכתב. תודה רבה.
פשוט לי שהשואל מדבר להדליק בלא ברכהבילקוט יוסף כתב:
הצג קובץ מצורף 28333
ודאי בלי ברכה, כרגע לא דנו מצד הברכה אלא מצד עצם ההדלקה, ולכן הבאתי את לשון הילקו"י שכתב "להחמיר על עצמם" להדליק בלי ברכה, והיינו שמשמע שיש בזה חומרא מסויימת.פשוט לי שהשואל מדבר להדליק בלא ברכה
ולכן מה שהבאת אינו ענין לנדון כאן
לענ"ד מרהיטת לשון מרן זיע"א בחזו"ע בכמה מקומות. מדוייק שאין בזה משום בל תשחית. ודו"ק.מרן שליט''א מזכיר תמיד את דברי הגרב''צ אבא שאול זצוק''ל שאמר שבחור ישיבה שמדליק נרות בחדרו יש בזה חשש בל תשחית ...... אך כנראה זה היה פעם שבאמת השמן היה יקר מאוד
אגב, בעניין זה תמיד אכן מרן שליט"א מזכיר את דברי הגרב"צ, אך באול"צ עצמו כתוב שרשאי להדליק בלי ברכה, ולא נזכר שם שום בעיה של בל תשחית, וראיתי שבעלון הביאו כן מספר "חמדת משה".מרן שליט''א מזכיר תמיד את דברי הגרב''צ אבא שאול זצוק''ל שאמר שבחור ישיבה שמדליק נרות בחדרו יש בזה חשש בל תשחית ...... אך כנראה זה היה פעם שבאמת השמן היה יקר מאוד