• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הסוף לבעיית הסמינרים בירושלים?

ב. א"א להתכחש לזה שבסוף מטפחת זה גם סימן, וכמה שלדעתו זה יותר מהודר, הוא מעדיף את נשות האברכים היותר ישיבתיים שברובן הולכות עם פאה.
זה לא יעזור כי המצב הוא:
ואמרה הרבנית שכל האמהות עם מטפחות באותו סניף, ובסניפים אחרים יש רק בודדות מאוד.

אתה מצחיק או שפשוט אינך יודע לקרוא, כתבתי שידוע לי שהן בכוונת מכוון "דואגים" שיהיה בתוך הצוות פאות. לא מובן?
גם שניהם.. לדאוג שיהיה גם פאות אני מבין בלי קשר לאשכנזים, יש ספרדים שיראו רק מטפחות ולא ירצו לשלוח לשם.

מה אתה מדבר הרב יצחק והרב דוד יוסף מצולקים איפה בדיוק שניהם ובמיוחד הרב יצחק גאים באמת ומלגלגים על האשכנזים בכל הזדמנות אפילו יותר מהלעג של האשכנזים על הספרדים
אם כל הזמן צריך לדבר האשכנזים והאשכנזים ורק מרן וכו' וכו'. כי זה יושב על השנים שהיו תחת העול האשכנזי וסבלו מכך בלגלוגים על צורת לימודו של אביהם הגדול זיע"א [כך אמר לא פעם הגר"י שליט"א]

כי אני ביקרתי באחת הישיבות הספרדיות האיכותיות ביותר, ואני שומע את הצליל של: אנחנו כמעט הכי טובים, אנחנו דומים ל...
ואני יודע כמה זה חלול. ולמה בחור צריך ללכת עם המחשבה שיש אושר ביקום מקביל שהוא לא ראוי לו - בשעה שהוא המלך האמיתי.
בידיוק זה הסיבה שמעדיפים הרבה ללמוד אצל האשכנזים.
כי הישיבות הספרדיות מחקות את הישיבות האשכנזיות בכל העינינים.
אז מה העיניין ללכת לחיקוי עדיף ללכת למקור.

לאחרונה ראו עיני כמה מודעות.. נפתח כולל רציני לאברכים ספרדים. וכו'
אז הנה.. יש גם ספרדים גזענים.
קוראים לזה תיקון אפלייה.
לענ"ד זה נכתב מפני שבד"כ אשכנזים לא מעונינים ללמוד בכולל ספרדי. (אצלינו בכולל יש כמה אשכנזים).

לאחרונה ראו עיני כמה מודעות.. נפתח כולל רציני לאברכים ספרדים. וכו'
אז הנה.. יש גם ספרדים גזענים.
יש לי חבר אשכנזי שרצה ללמוד הלכה, הלך להרבה כוללים ספרדים ולא קיבלו אותו, עד שבא לכולל שלנו...
יש כאלו שיראו את זה בתור אפליה מתקנת.

יש לי חבר אשכנזי שרצה ללמוד הלכה, הלך להרבה כוללים ספרדים ולא קיבלו אותו, עד שבא לכולל שלנו...
יש כאלו שיראו את זה בתור אפליה מתקנת.
אני מכיר גם כולל שרצה לא להפלות (הכולל של הרב מיימוני בהר נוף) וקיבל כמה אשכנזים, אבל הם לא סופרים אותו.

אתה מצחיק או שפשוט אינך יודע לקרוא, כתבתי שידוע לי שהן בכוונת מכוון "דואגים" שיהיה בתוך הצוות פאות. לא מובן?
אם "כל" האמהות עם מטפחות אז למה אין דרישה שגם הצוות יהיה כזה?!
את האמת שלדעתי די מיצינו אבל אני שב ומגיב כדי שלא תאמר "באיזה הודעה כי כמדומה שהשבתי על כל דבריו":
א. אני יודע מידיעה שחלק מהצוות בכמה בתי ספר לובשות מטפחת.
ב. "בכוונת מכוון דואגים שיהיה בתוך הצוות פאות", רק אפנה את תשומת ליבו לכך שיכול להיות שהסיבה שלא קיבלו את המדוברת למורה אינה דווקא מחמת כיסוי ראשה. (כמו שלא כל ספרדי שלא מתקבל לפוניבז' זה בגלל שהוא פרענק...).
ג. כפי שכבר נכתב לעיל על ידי וע"י אחרים, דעת הרב זעפראני שפאה אינה אסורה, אף שיש עניין בחבישת מטפחת. ולכן עניין כיסוי הראש לא אמור להוות פרמטר לא לבחירת צוות ולא לקבלת תלמידות, גם אם כל האמהות חובשות מטפחת.
ד. שוב אני מפנה את תשומת ליבו לנכתב לעיל שכיסוי ראש בוודאי מהווה סימן, ולכן לפי הרמה שהרב זעפראני מציב למוסדותיו יתכן שסטטיסטית יהיו יותר מורות עם פאה (אף שאני לא יודע אם זו המציאות).
ה. כנראה שבכל זאת זה מה שציבור האברכים מעדיף, כי בבתי ספר אחרים שהמורות והמנהלות חובשות מטפחת נסגרות כיתות...

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון