נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
למי שלא הבין... לדוגמא אני אשתי המן. צריך להוריד את האות הראשונה בשמה. זרש. להוריד את האות ז' ותקבל רש שזה עני ואביון.
תגיד מה ונשתדל לעזור.וחלק ,אני צריך את עזרתכם
האם אתה העלית את כל המילי דבדיחותא הנ"ל בפורום לתורה, או שייבאת משם לכאן?מדוע לא לקחו את המן לאתרוג הרי הוא דר על העץ משנה לשנה?
ויש לומר : דאיתא בתוס' שבת צב: דהמן ובניו נתלו ללא הראש וקי"ל נקטם ראשו פסול....
בכך מיושב גם מה שנאמר " רוב בניו וקנייניו על העץ תלית", אף שנתלו רק 10 מתוך 208 בניו. דהכונה רוב של כל
ילד.
לא הבנתי את השאלההאם אתה העלית את כל המילי דבדיחותא הנ"ל בפורום לתורה, או שייבאת משם לכאן?
אחשורוש היה פרסי גוי מה אתה רוצהידידי היקר אשריך שאתה דן לכף זכות
אבל חושבני שאעפ'כ, בדיחות על עדות זה פוגע גם כשהכוונה על גוי
אשמח אם יתקנו אותי
ילד תימני שואל את אביו: למה אני כבר שנה שישית מתחפש לחייל? האבא עונה לו: אתה בקבע.
?!וורטים ופרפראות לפורים
העבר לשם.
למה אתה כועס??אחשורוש היה פרסי גוי מה אתה רוצה
וכדלעיל:ר' יעקב ישראל פישר זצ"ל יצא מזכרון משה וראה בריסקר נותן מטבע לקבצנית ואומר לה "שלא לשם קידושין" אמר לו הרב פישר: מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...
ב. בריסקער עולה לאוטובוס, כאשר הוא רואה שבאוטובוס נוהגת אשה, הוא נותן לה את דמי הכרטיס ואומר "שלא
לשם קידושין". וי'א שכך היה המעשה: בריסקער עבר ליד זכרון משה ונתן צדקה לאשה ואמר לה שלא לשם קידושין,
ור' ישראל יעקב שמע את זה ואמר בחיוך, מתוך שלא לשמה בא לשמה
הרסת את הבדיחה....
בבריסק סיפרו ככה - אשה עמדה בזכרון משה ואספה כסף, נתן לה ברסיקע'ר פרוטה ואמר לה 'שלא לשם קידושין', ירקה בפניו ואמרה לו 'שלא לשם חליצה'....
יש קונטרס שלם שהבאת פה על זהאולי החברים היקרים ירצו להחכים גם השנה בחידושים מעניינים...
הבאנו לעיל הרבה דברים... אבל אולי יש חידושים ודברים נוספים שהחברים חפצים ביקרם...יש קונטרס שלם שהבאת פה על זה