• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

טלית עם פסים שחורים

?????
עיין לעיל תגובה 108
אמנם לאחמ"כ בתגובה 112 סודר העניין, אבל הצ"ע בעינו עומד עדיין על 108
יפה העיר.
אמנם אם יש חכמים הרגילים לקחת עמם טליתם שלהם לסנדקאות כפי שראיתי איזה חכמים שליט"א, לכאורה יש להוכיח מתמונות אלו.

תמונה א'- הרב משה צדקה בבר מצוה שלו, ולצידו סבו הרב צדקה חוצין [אביו של חכם יהודה צדקה].

תמונה ב'- חכם בן ציון במירון

תמונה ג'- הרב אליהו אבא שאול בבר מצוה שלו

[התמונות הנ"ל מתוך הספר "מראה האש"].

קבצים מצורפים

• א.PNG
    א.PNG
    468.9 KB · צפיות: 8
  • ב.PNG
    ב.PNG
    566.8 KB · צפיות: 9
  • ג.PNG
    ג.PNG
    459.3 KB · צפיות: 8
ועוד מצאתי באחד הספרים (זכור לי הרב רביע) כתב שהבבא סאלי חיפש בכל הארץ טלית שכולה לבן ולא מצא! כי כנראה שבעבר לא ייצרו טליתות לבנות כמו היום (צריך לבדוק בספר של הרב יהודיוף ישראל סבא, על מנהג הבבא סאלי והשמועה זו)
יש תמונה של הטלית של הבבא סאלי שנתנה במתנה לחתנו הרב יהודיוף אחר שקישט אותה בעלים של הלולב..
ונמצאת בספר ישראל סבא. ואיני זוכר כרגע אם היתה כולה לבנה אם לאו.

בספר הזההצג קובץ מצורף 28729
בסופו יש תמונה של מרן הראש"ל שליט"א בכותל המערבי עם הגלימה בצבע כסף וטלית עם פסים שחורים. ויל"ע!
אין שום קושיה פשוט היה תפילה בכותל המערבי לרפואתו של מרן זצוק''ל ביום שישי אני זוכר ואף הייתי שם ומרן שליט''א הגיע לתפילה וכיבדו אתו לעלות לתורה היה ר''ח חשוון ל תשרי ולא היה לו טלית אז משהו (אלי שמחיוף) הביא לו את הטלית עם הפסים השחורים

?????
עיין לעיל תגובה 108
אמנם לאחמ"כ בתגובה 112 סודר העניין, אבל הצ"ע בעינו עומד עדיין על 108
אבל אין מה לעיין על התמונה של מרן הראש"ל שליט"א בכותל בעצרת לרפואת מרן זצ"ל שהיה עם טלית עם פסים שחורים.
בדיוק השבת ראיתי שם תמונה זו, והרב אלבז עומד לידו בטלית עם פסים לבנים. עכ"פ אף אחד לא אמר שיש איסור לשים טלית עם פסים שחורים, ככה שלא שייך לעיין איך שם. (ופשוט שאין זו טליתו).

חזור
חלק עליון