amit26
Well-known member
הפלא העצום שמרן עצמו אמר קבל עם ועדה בבית הנשיא שזה שבעסקת שליט שחררו את סינוואר,המיט את האסון הנורא שאנחנו שרויים בו כבר שנה.איך הוא אומר לחזור על אותה טעות ?!
אני חושב שבחיים לא הייתה לי קושיה שהרגישה כבד בלב כל כך..
הפלא העצום שמרן עצמו אמר קבל עם ועדה בבית הנשיא שזה שבעסקת שליט שחררו את סינוואר,המיט את האסון הנורא שאנחנו שרויים בו כבר שנה.איך הוא אומר לחזור על אותה טעות ?!
מה נראה לך שנהרוג את סינוואר הכל יבא על מקומו יבאו אחרים שיותר גרועים ממנו מה אנחנו יודעים הכל חשבנות שמים אנחנו עושים מה שבידנו להציל את החטופים וגם אם נשחרר מיליון מחבלים אם ה' ירצה לא יקרא כלום ואפשר שגם אם נהרוג מיליון מחבלים יבאו אחרים ויעשו מה שעשו כבר מה לנו ולהיכנס לחשבנות שמיםהפלא העצום שמרן עצמו אמר קבל עם ועדה בבית הנשיא שזה שבעסקת שליט שחררו את סינוואר,המיט את האסון הנורא שאנחנו שרויים בו כבר שנה.איך הוא אומר לחזור על אותה טעות ?!
לא,אך ודאי שזה יפגע אנושות בחמאס,כי לצערנו מדובר באדם מבריק מבחנה צבאית.מה נראה לך שנהרוג את סינוואר הכל יבא על מקומו יבאו אחרים שיותר גרועים ממנו מה אנחנו יודעים הכל חשבנות שמים אנחנו עושים מה שבידנו להציל את החטופים וגם אם נשחרר מיליון מחבלים אם ה' ירצה לא יקרא כלום ואפשר שגם אם נהרוג מיליון מחבלים יבאו אחרים ויעשו מה שעשו כבר מה לנו ולהעיתרב בחשבנות שמים
השתדלות (במסגרת ההלכה ולא במסגרת התאבדות) - שמעת על המושג הזה......לא,אך ודאי שזה יפגע אנושות בחמאס,כי לצערנו מדובר באדם מבריק מבחנה צבאית.
כמובן יבואו עוד,אבל מה הקשר בכלל? לפי השיטה הזו,בכלל לא צריך צבא,כי כל מה שתהרוג יבואו עוד..
בשורה השנייה במחילה מכבודו,זה ממש...
אם נשחרר מיליון מחבלים אם ה' ירצה לא יהיה כלום,אז למה צריך צבא ולהלחם?לא צריך צבא,אם ה' ירצה לא יקרה כלום!
ברור לכל בר בי רב שיש חובת השתדלות פשוטה,אדם לא יכול לקפוץ מהגג ולהגיד אם ה' ירצה לא יקרה כלום אז אני קופץ.. אדם כזה ידונו בשמיים על התאבדות! שופך דמים! מה הקשר בכלל חשבונות שמיים?
השאלה אם אתה שמעת,האם אתה שמעת שמרן שליטא בעצמו אמר בבית הנשיא,שכל האסון המטורף הזה נגרם כתוצאה משחרור מחבלי שליט?!(אני שמעתי בהחלט!)השתדלות (במסגרת ההלכה ולא במסגרת התאבדות) - שמעת על המושג הזה......
בזמנואז בזמנו מרן רשכב''ג נתן את הסכמתו לשחרר את הנ''ל
בשו"ת בנין ציון (סי' קלז) כתב שכל דבר שהוא סכנה עתידית כלומר שבמעשה שהוא עושה עכשיו אין סכנה עכשיו אלא רק סכנה עתידית, אין זה נחשב סכנה, ולכן הוא הכריע לדינא בנדון אשה שמסתכנת בכל פעם שיולדת, והרופאים אמרו לבעלה שלא ישמש עמה פן תתעבר ותסתכן, שאין להם לשמש במוך, כיון שזה לא סכנה עכשיו אלא רק סכנה עתידית.
כעין דרך זו הלך גם בשו"ת שם אריה (סי' כז) וכתב שכל דבר שהוא מנהגו של עולם, ודשו בו רבים אין לחוש לספק סכנה, וסומכים על רחמי שמים. שהרי בכל הדרכים יש סכנה, וכן עצם הלידה היא סכנה, ואף על פי כן מותר, ועל כן חייבים לנהוג כדרך העולם למרות הסכנה, אלא שכתב שכל זה רק בדברים שיש בהם הכרח [כמו תשמיש המיטה], אבל כתב שבדברים שאין בהם הכרח אין להקל בזה, ועל כן כיון שמי שפורש בים צריך להודות כיון שהוא מקום סכנה, אין היתר לעשות כן אלא במקום הכרח, אך מי שרוצה לפרוש לים הגדול כדי לשוטט בעולם הגדול ולראות דברים חדשים וכדומה, ראוי להרחיק מזה, במקום שאין צורך והכרח. עכ"ד.
אולי אפשר לקשר את זה לכאן, שהרי שחרור מחבלים זוהי סכנה עתידית ולא ברור שתקרה אבל החטופים זוהי סכנה עכשווית וממשית לחייהם
וז"ל amit26 שהביא את לשונו של מרן, שהזכיר את הענין של "פיקוח נפש עכשווי",
אבל השו"ת בן ציון לא הזכיר את הענין של ספק אלא את הענין של סכנה העתידית וכתב שכסנה עתידית לא דנים בה ביהדות,א. למי לא בטוח שתקרה? למרן עצמו ברור שיקרה,ולכולם ברור שיקרה,כבר ראינו..
לא דנים בה ביהדות?אז איך יש פוסקים שאוסרים סיגריות? זה סכנה עתידית מאוד!אבל השו"ת בן ציון לא הזכיר את הענין של ספק אלא את הענין של סכנה העתידית וכתב שכסנה עתידית לא דנים בה ביהדות,
ולכן יש הרבה פוסקים שמתירים....לא דנים בה ביהדות?אז איך יש פוסקים שאוסרים סיגריות? זה סכנה עתידית מאוד!
יפה,ומרן עצמו אוסר!ולכן יש הרבה פוסקים שמתירים....
לא מדמים מילתא למילתא,יפה,ומרן עצמו אוסר!
אז אליבא מי שמתיר אולי מצאתי תירוץ יפה מאוד!
אבל השאלה על מרן רק מתחזקת!
אני לא בקיא באורחות חייהם של הרבנים הגדולים הללו,אבל אני מכיר רב שבעצמו מעשן ומורה לתלמידיו לא לעשן,הוא התחיל בחוסר דעת כמה סכנות יש בדבר וכו' ועכשיו קשה לו מאוד להפסיק. אבל באופן כללי הוא מורה שזה אסורהגרח"פ ברמן מעשן,
הגרח"י שרייבר מעשן,
הגר"ש רוזובסקי עישן,
הגר"מ שפירא מעשן,
עוד ועוד ועוד,
אז גם לא מדמים לשו"ת בן ציוןלא מדמים מילתא למילתא,
מה מגוחך בזה?אתה רוצה להגיד לי שמזה שמרן פסק שאסור סיגריות משמע שהוא סובר שסכנה עתידית שמיה סכנה ומממילא אתה מק' על החטופים, לי זה נשמע קצת מגוחך,
לא.מה נראה לך שנהרוג את סינוואר הכל יבא על מקומו
ח"ו.יבאו אחרים שיותר גרועים ממנו
אז בא נשלח את כל המטוסי קרב והטנקים לגריטהאנחנו יודעים הכל חשבנות שמים אנחנו עושים מה שבידנו להציל את החטופים וגם אם נשחרר מיליון מחבלים אם ה' ירצה לא יקרא כלום
ח"וואפשר שגם אם נהרוג מיליון מחבלים יבאו אחרים ויעשו מה שעשו כבר
מאותה סיבה תגיד מה לנו ולהכנס לחשבונות שמים ומי שנחטף נחטף.מה לנו ולהיכנס לחשבנות שמים